Keikkamies ratkaisi

LIIGA / Raportti
Edellisen ottelun rökäletappiosta ei ollut tietoakaan, kun Hämeenlinnan Pallokerho taisteli asemasodan voittoon JYPiä vastaan. 2-1-voittomaalin iski kolmannessa erässä Bluesista lainalla oleva Juha Gustafsson.
kuvakooste

Torstai-illan huumaa
[katso kuvat]

Rinkelinmäen kotiyleisö sai pitkästä aikaa nauttia täydestä pistepotista, kun isännät taistelivat raivokkaasti voiton JYPistä. Kahden erän ajan näytti vahvasti siltä, että on vain ajan kysymys koska jyväskyläläisten ilotulitus HPK:n päässä alkaa. Kotijoukkueen kokematon puolustus pelasi kuitenkin unelmaottelun ja Teemu Lassila maalillaan oli itse varmuus.

- Puolustettiin keskialue tiiviisti koko ottelun ajan ja Lassila maalillaan pelasi kyllä kerrassaan mainion ottelun, HPK:n Matti Alatalo iloitsi.

Ratkaisu syntyi, kun kolmatta erää oli pelaamatta kuutisen minuuttia. Vierailijoiden huonon purun seurauksena Kerhon Jari Sailio sai paineen JYPin päätyyn ja hankki väkisin Olli Sipiläisen rangaistujen aitioon. Kun hetkeä myöhemmin Ilkka Vaarasuo kampitti Juha-Pekka Loikaksen hyökkäyspäässä, pääsi HPK pyörittämään kahden miehen ylivoimaa.

Hurrikaaniryhmän puolustuspään aloituksen jälkeen jäähyä ehti kulumaan vain puoli minuuttia, kun ritarit iskivät. Jesse Niinimäki pyöräytti kiekon maalin taakse Joonas Vihkolle, joka tarjoili pelivälineen edelleen maalin edustalle nousseelle Juha Gustafssonille. Isossa roolissa koko ottelun raatanut lainamies venytti hallitulla laukauksellaan Pekka Tuokkolan maalin ylänurkkaa ja sinetöi isännille täyden pistepotin.

- Gustafsson teki meille todella tärkeän maalin ja pelasi isot minuutit suuressa roolissa. Molemmat lainamiehet auttavat varmasti joukkuetta ja tänään he pelasivat hyvän ottelun, Alatalo kiitteli Pentti Nöyräsen ja Gustafssonin pelillistä panosta.

- Hävittiin ottelu kahteen asiaan. Ensinnäkin ottelun alku oli meiltä huono ja kaveri pääsi heti johtoon. Ei oltu valmiita peliin, eikä saatu tehtyä ensimmäistä maalia, vaikka niin oli tarkoitus. Ottelu itsessään ratkesi sitten yhden miehen huonoon purkukiekkoon, kun hän ei saanut toimitettua kiekkoa omalta alueelta paineettomassa tilassa, jyväskyläläisten valmentaja Risto Dufva manasi.

JYP varasti otteen

Ritariryhmä oli kerännyt komeasti joukkonsa nöyryyttävän Tappara-ottelun jäljiltä ja pelasi ehkäpä koko kauden pirteimmän avauserän. Kotijoukkue oli selvästi vierailijoita paremmalla jalalla liikkeellä ja hetkittäin JYP näytti jopa pelokkaalta Kerhon kovan prässin alla. Kovimmat niitit jakeli tuttuun tapaan Sailio, joka tuntui taklaavan ottelun alkuhetkillä kaikkea mikä liikkui.

- Tämä oli hyvä viesti joukkueelta edellisen rökäletappion jälkeen siitä, että ei me olla vielä luovutettu. Saatiin paljon taas uskoa jatkoa ajatellen, että kuvassa ollaan edelleen ja meillä on mahdollisuuksia, Alatalo valoi uskoa omiinsa.

Palkinto kovasta työstä tuli heti kahden minuutin pelaamisen jälkeen, kun jyväskyläläisten Olli Sipiläinen istui kaksiminuuttista. Niinimäki ja Jonas Andersson juonivat kulmapelin päätteeksi kiekon JYPin alivoimanelikon keskelle, josta Vihko napautti isännät johtoon matalalla laukauksellaan.

Johtomaalin jälkeen ote kääntyi pikku hiljaa hurrikaaniryhmälle ja toisen erän ensimmäisten minuuttien pyöritys vieraiden päädyssä jäi oikeastaan isäntien viimeiseksi vahvaksi jaksoksi ottelussa. Varsinkin Jarkko Immosen ja Juha-Pekka Hytösen ketjut loivat jatkuvasti tilanteita Kerhon maalille.

- Meillä oli paikat ylivoimilla ratkaista ottelu, mutta ei pystytty siihen. En löydä pelistämme mitään isoa moitetta, mutta hyökkäspään pelaamiseen ei voi olla tyytyväinen, kun saatiin aikaiseksi vain yksi maali. Se tietysti korpeaa, että hävittiin toinen peli putkeen täysin samalla tavalla ja nyt meidän tarvitsee oppia kääntämään nämä voitoiksi, Dufva analysoi.

Tasoitusmaali tuli kotiyleisön kannalta harmittavalla tavalla. Gustafssonin jäähyn aikana HPK:n Olli Korkeavuori oli pakotettu rikkomaan vieraita rangaistuksen arvoisesti, joten vierailijat pääsivät yrittämään ratkaisua kahden miehen ylivoimalla. Lars Helminen juoni veljensä Dwightin kanssa avopaikan etutolpalle unohtuneelle Ossi Louhivaaralle, joka tasoitti ottelun ansaitusti ajassa 28:01.

Korkeavuori loisti puolustuksessa

Lassilan ja Gustafssonin ohella illan ehdottomiin onnistujiin isänniltä kuului Korkeavuori, joka yltyi esittämään kauden parastaan. Puolustajakolossi peitti laukauksia, riisti kiekkoja ja taklasi ollen Gustafssonin ohella puolustuksen liideri.

- Voitto tuntuu kyllä todella hyvältä, Korkeavuori jutteli hymyssä suin.

Otteluun valmistautuminen ei ollut edellisen ottelun jäljiltä helppoa ja siihen nähden kotijoukkue suoriutui urakastaan kiitettävästi. Vajaamiehistä puolustusta on ruoskittu heikoista otteista viime aikoina olan takaa, eikä arvostelu ainakaan vähentynyt murskatappion jälkeen. Korkeavuoren mukaan se ei kuitenkaan vaikuttanut negatiivisesti ottelun valmistautumiseen.

- Ei niitä negatiivisia asioita vaan pidä miettiä. Tappara-ottelu pyyhittiin nopeasti mielistä. Katseltiin vähän videoita ja jokainen ukko meni itseensä ja käväisi peilin kautta. Se peli oli varmasti hyvä opetus meille.

- Kokonaisuutta ajatellen se varmasti toi rentoutta tähän iltaan, kun tiedettiin ettei ainakaan huonommin enää voi pelata.

Omaa onnistunutta iltaa mies kuvaili kuitenkin kunnon kiekkoilijan tyyliin vaatimattomasti, eikä ollut valmis allekirjoittamaan ottelua kauden parhaaksi esityksekseen.

- Aina löytyy parannettavaa, mutta ihan hyvä vahva peli omilla vahvuuksilla. Hienointa oli kuitenkin se, että voitettiin, Korkeavuori lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle