Repaleisin siivin

LIIGA / Ennakko
Edelliskierroksella koko kauden nöyryyttävimmän löylytyksen Tapparalta saanut HPK yrittää pestä kasvojaan kotiyleisön edessä aina hankalaa JYPiä vastaan.

Hämeenlinnassa luultiin vielä viikko sitten, että kovinkaan paljon huonommaksi joukkueen pelaaminen ei voi enää vajota. Toisin kävi, kun valmiiksi luovuttanut ritariryhmä yllätti kannattajansa Tapparaa vastaan vieraissa 10-1-tappiolla. Nyt pohjakosketus on otettu, eikä parempaa ole odotettavissa, vaikka tuskin samanlaisia murskanumeroita torstaina nähdään.

Kerhon tilanteen tekee toivottomaksi täysin käsistä revennyt loukkaantuneiden tupa, jossa tarjoillaan tällä hetkellä niin lämpimät viltit, että avainpelaaja toisensa jälkeen haluaa liittyä samaan remmiin. Sairaslistan pituutta on helppo verrata myös pelilliseen ilmeeseen ja varsinkin puolustusta katsoessa ei tarvitse ihmetellä miksi peräpää vuotaa.

Pelaajapulaa paikkaamaan HPK hankki Bluesista lainalle puolustaja Juha Gustafssonin ja laitahyökkääjä Pentti Nöyräsen. Kaksikko viihtyy Hämeenlinnassa kahden ottelun ajan. Mitään todellista ratkaisua kaksikko ei kuitenkaan hämeenlinnalaisten peliin tuo, vaikka Gustafsson kieltämättä kokemuksellaan antaa hiukan happea repaleiselle puolustukselle.

Emil Lundbergin loukkaantuminen vesitti lopullisesti suunnitelmat ajaa Jesse Niinimäki mukaan joukkueen kuvioihin. Nyt puolikuntoinen Niinimäki joutuu hyppäämään ykkössentterin rooliin heti kahden pelin jälkeen ja ainakaan avausottelun perusteella miehen fyysinen kunto ei ole vielä roolin vaatimassa kunnossa.

Toisaalta loukkaantumissuma saattaa antaa vihdoin mahdollisuuden Ossi Pelliselle, joka ei ole koko kauden aikana saanut kunnon mahdollisuutta näyttää taitojaan. Tämä vaihtoehto sopisi ainakin suurimmalle osalle Kerhon faneista.

JYP viihtyy Hämeenlinnassa

Jostain kumman syystä jyväskyläläiset ovat aina pelanneet erittäin kurinalaisia ja hyviä otteluita Rinkelinmäellä. Aiempina vuosina JYP on altavastaajanakin pystynyt järjestämään Kerholle hikisiä iltoja ja samaa sopii odottaa myös torstaina. Tasaiseen tahtiin pisteitä napsinut hurrikaanipoppoo lähtee otteluun selkeänä suosikkina ensimmäisen kerran moneen vuoteen.

Edelliskierroksella JYP kompuroi TPS:aa vastaan, kun lukuisista maalipaikoista huolimatta kiekkoa ei saatu Alexander Salakin selän taakse. Maalinteko-ongelmia joukkueella ei kuitenkaan ole, varsinkin kun Juha-Pekka Hytösen johtama kakkosketju on viime aikoina ottanut lisää vastuuta hyökkäyspään onnistumisista.

Risto Dufva on rakentanut joukkueelleen kurinalaisen pelitavan, jonka seurauksena monet ennestään tuntemattomat nimet ovat nousseet liigan puolustajaeliittiin. Puolustuksen kapeus onkin ehkäpä jyväskyläläisten suurin uhka, sillä tällä hetkellä Ville Mäntymaa ja Kalle Kaijomaa raatavat todella isoja minuutteja pelistä toiseen.

Puolustuksen kuormitus ei näy todennäköisesti vielä HPK:ta vastaan, mutta pudotuspeleissä se asettaa ison kysymysmerkin hurrikaaniryhmän päälle. Peräpäähän iskeminen on kuitenkin ainoa keino, millä Kerho voi hurrikaaniryhmää huojuttaa, sillä hyökkäysmateriaaliltaan vierailijat pesevät illan isännät mennen tullen.

» Lähetä palautetta toimitukselle