Palloseuran kotiinpaluu

LIIGA / Ennakko
Turun Palloseura isännöi torstaina juuri nyt hyvässä tikissä olevaa Tampereen Ilvestä. Samalla TPS esittelee kotiyleisölleen kaksi uutta vahvistustaan.

Turun Palloseura palaa neljän ottelun vieraskiertueelta kotihalliinsa. Vieraskiertue ei ollut tuloksellisesti kovinkaan merkittävä, sillä saldoksi tuli vain kaksi sarjapistettä todisteena Kuopion KalPan kukistamisesta jatkoajalla. Maalista vastasi tuolloin Kai Nurminen.

Juuri maalinteko on ollut turkulaisille varsinaista tervanjuontia. Neljän matsin vieraskiertueella maaleja syntyi kokonaiset kolme kappaletta. Kaksi maaleista oli Kai Nurmisen käsialaa.

Maalinteon uupuminen ei ole Turkuun saatujen raporttien mukaan ollut kyse maalipaikkojen luomisen vaikeudesta, vaan yksinkertaisesti viimeistely on ontunut.

Tärkeimpiä syitä Palloseuran maalipaikkojen määrän lisäntymiseen on ollut kahden kiekollisesti pätevän puolustajan hankkiminen. Greg Hawgood ja Vladimir Sicak ovat saaneet kiekkoa liikkeelle ja sitä kautta organisoituja hyökkäyksiä on saatu synnytettyä. Huomenna kaksikko Hawgood ja Sicak esiintyy siis ensimmäistä kertaa turkulaisyleisölle.

Palloseuralta riveistä puuttuvat tutut pitkäaikaispotilaat; pitkään olkapäänsä kanssa tuskaillut keskushyökkääjä Antti Aalto ja polvivaivainen puolustaja Mika Lehtinen. Nivusvaivaisen maalivahti Tuomo Karjalaisen pelaamisesta päätetään vasta pelipäivän aikana.

Nousukuntoinen Ilves

Ennen torstain peliä Ilveksen kokoonpanon päälle leijui hieman epävarmuustekijöitä.

- Sanotaan, että joukkueessa on pientä flunssa-aaltoa päällä. Pari pelaajaa oli tänään pois harkoista sen takia. En halua sanoa, keitä he olivat, mutta hyviä pelaajia kuitenkin. (Jussi) Pesonen tulee puuttumaan varmasti, sillä hänellä on kympit täysi. (Jyrki) Lumme pelaa ja vamma on täysi parantunut, Ilveksen kakkosvalmentaja Juha Pajuoja kertoi Jatkoajalle.

Ilves on sarjataulukossa kahdeksantena ja se sija tyydyttää tamperelaisia - toistaiseksi.

- Sarjatilanne on ollut niin yllättävä siihen nähden mitä ennen kauden alkua ajateltiin, että pakko kai sitä on tyytyväinen olla sarjasijoitukseen. Lähdimme kauteen aika nuorella joukkueella. Me olemme kuitenkin pitäneet sarjasijoituksemme ja onnistuneet nyt vielä hieman kiipeämään pikkuhiljaa ylöspäin, Pajuoja kertoi.

Pajuojan tarkoittamaa kiipeämistä on edesauttanut mm. Ilveksen kolmen ottelun voittoputki. Mitkä ovatkaan ne tärkeimmät syyt, että tamperelaisten peli tuntuu juuri nyt sujuvan?

- Pelisysteemi on tullut tutuksi, mutta tärkein syy on että loukkaantumiset ovat hellittäneet. Pelattiin aika kauan kuudella pakilla ja nyt kun saimme (Mike) Wilsonin ja
Lumpeen, niin olemme saaneet sellaista kiekkovarmuutta sinne.

Niin, Ilves hankki vuoden alussa yli 300 NHL-peliä pelanneen ja Itävallassa ja Sveitsissä alkukauden pelanneen kanadalaispuolustaja Mike Wilsonin.

- Wilson on tuonut juuri tuota varmuutta erityisesti meidän erikoistilannepelaamiseen
ja alivoimiin. Ylivoimia hän ei juurikaan pelaa, paljasti Pajuoja.

Ilveksen leirissä tiedostetaan, että Turkuhallissa on Oulun Raksilan ohella SM-liigan isoin jääpinta-ala. Se aiheuttaa tiettyjä erikoisvaatimuksia pelisysteemille.

- Siellä on pakko liikkua ja pitää viisikko tiivinä, mutta siltä pelata aktiivisesti ja takakarvata eli luoda painetta luistelemalla, Pajuoja visioi.

Maalivahtivalintakin on selvillä.

- Pitkämäen Juha on maalissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle