Näillä mennään

LIIGA / Ennakko
Se on nyt siinä. SM-liigan siirtoraja on kiinni ja joukkueet eivät voi enää hankkia lisävahvistuksia. Tampereella yleisön mielenkiinto kiinnittyy paitsi sarjapisteiden metsästykseen, myös molempien joukkueiden uusimpiin vahvistuksiin.

Kotijoukkue Ilves etsi koko kauden lisävahvistuksia joukkueeseensa. Urheilupäällikkö Hautamaa reissasi pariin otteeseen jo Helsinki-Vantaan lentoasemalle, mutta turhaan. Tarve oli puolustajalle ja hyökkääjälle ja viesti oli selkeä: Mikä tahansa ei kelpaa.

Lopulta joukkue hankki puolustuspäähän Mike Wilsonin, jonka hätäisimmät ehtivät tuomita kehäraakiksi ennen kuin mies oli kunnolla maan kamaralla. Loppujenlopuksi Wilson on osoittautunut Ilveksen puolustukseen erinomaiseksi vahvistukseksi. Isokokoinen kanadalainen on oman maalin edessä ilkeä ja pystyy tarvittaessa myös nousemaan hyökkäyksen tueksi.

Jäljellä oli enää hyökkääjän hankinta. Tammikuun viimeisenä päivänä Ilves tulikin esille uuden hyökkääjän nimen kanssa. Ulkomaalaisten sijaan joukkueeseen liittyykin reilut puolitoista kautta kierroksella ollut oma kasvatti Ville Snellman.

– En tunne Snellmania kovin hyvin, mutta muu valmennusjohto tuntee. Sen verran minäkin tiedän, että hän on nopea ja taitava. Lisäksi hän ampuu rightilta, mikä on meille tärkeää, päävalmentaja Eloranta summaa.

– Uskon, että Sveitsissä hyvin sujunut jakso on helpottanut hänen tuskaansa.

Lähes puolentoista Raumalla viettämänsä kauden aikana Snellman ei saanut varsinaisissa liigaotteluissa aikaiseksi maalin maalia, mutta Sveitsissä Fribourgissa hana aukesi. Snellmanin hankinta tuli Ilvekselle tärkeään aikaan, sillä joukkueella on pulaa laitahyökkääjistä. Sekä Henrik Juntunen että Tommi Huhtala huilaavat olympiataukoon asti ja Tomi Hirvonen on poissa koko loppukauden.

Snellmanille tuleekin heti kova tehtävä, sillä Elorannan mukaan mies sijoitetaan Ilveksen kolmosvitjaan Jason Guerrieron ja Jonas Anderssonin rinnalle. Nähtäväksi jää, pystyykö ”Snebu” auttamaan viime aikoina heikossa vireessä olleita ulkomaalaisvahvistuksia.

Runsaasti liikennettä

TPS oli Ilveksen tapaan hissukseen siirtomarkkinoilla koko syksyn, kunnes joulun jälkeen alkoi tapahtua. Ensin lähdettiin vahvistamaan puolustuspäätä, kun Turkuhalliin varusteensa kantoivat Tapparasta Greg Hawgood ja MoDosta tullut Vladimir Sicak. Lisäksi naapuriseura TuTosta tuli alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelannut Juho Jokinen, joka tosin on loukkaantuneena.

Kun Palloseura sai puolustuspään tilkittyä, siirsi pelaajahankinnat kontolleen ottanut päävalmentaja Hannu Jortikka katseensa hyökkäyspäähän. Vaikka joukkueessa on ollut loukkaantumisiakin, aloitti Jortikka tyhjentämällä. Uusien miesten tieltä saivat väistyä Anders Jämtin ja Daniel Widing.

Ensimmäisenä tulopuolella oli tshekkiläishyökkääjä Ivan Huml, joka keskenkuntoisuudestaan huolimatta on osoittautunut kelvolliseksi vahvistukseksi. Huml tuo Palloseuraan nimenomaan taitoa, mitä on kaivattu Antti Aallon loukkaannuttua.

Viimevaiheessa TPS vahvisti joukkuettaan vielä Pelicansista tulleella Marcus Paulssonilla ja Lukosta saapunella Joni Yli-Torkolla, jotka esiintyvät torstaina ensimmäisen kerran TPS:n paidassa. Huikean alun jälkeen pahasti hyytynyt Paulsson voi olla keväällä Palloseuran jokerikortti. Joni Yli-Torkko taas tuo TPS:n nimenomaan taklaus- ja vääntövoimaa, jotka voivat keväällä osoittautua arvokkaaksi.

Kolme uutta pelaajaa ja tukku vanhoja, Ilveksen kuudennen sijan jahtaus ja TPS:n pudotuspelipaikan turvaamistavoite – taistelu alkakoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle