Repaleisten, mutta sisukkaiden joukkueiden kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Toni Koiviston vitja tekee tehokasta jälkeä.
Kuva © Sari Juhala- sari.juhala@gmail.com
Viikonlopun Vaasassa käynnistää Sportin mitan ottaminen sarjakärki Rauman Lukosta. Jo SaiPa-ottelussa ilman tärkeitä pelaajiaan pelannut Sport yllätti lappeenrantalaiset, mutta ottelu toi lisää potilaita sairastuvalle ja seuraava vastustaja ei ole lainkaan helpompi.

Myös Lukko on kärsinyt jo pidemmän aikaa loukkaantumisista, mutta edelliset kaksi ottelua ovat esittäneet raumalaisten vaarallisuuden. Molemmissa otteluissa Lukko tuli väkisin tasoihin ja vei toisen pisteen jatkoajalla.

Viimeisin vieraspeli oli Hämeenlinnassa, jossa kotijoukkue oli enemmän niskan päällä. Näin voi käydä Vaasassakin. Lukko antaa tavallaan siimaa vieraskaukalossa, mutta on silti varsin vaikea voitettava. Etenkin jos Ryan Zapolski pelaa. Kakkosveskari Rasmus Rinne ei ole onnistunut hyödyntämään tilaisuuksiaan.

Lukko saapunee Vaasaan samalla koostumuksella kuin viime ottelussa. Tuoreimman ulkomaalaishankinnan Kelly Zajacin tilanteesta ei ole vielä uutta tietoa.

Jälleen vastassa erikoistilanteiden taitaja

Yli- ja alivoimaosaaminen ovat myös Lukolla Liigan eliittiä. Niiden turvin raumalaiset periaatteessa yrittäävätkin otteluita voittaa varsinkin vieraskaukalossa. Janne Niskala sekä upeaa kautta enteilevästi pelaava Jesse Virtanen ovat ne avaintekijät, joiden Sportin täytyy pitää poissa laukaisupaikoilta, unohtamatta parhainta pistemiestä Toni Koivistoa.

Myös Sportin erikoistilanneketjut saivat onnistumisia SaiPaa vastaan, ja kohensi varmasti koko joukkueen itseluottamusta. Sen lisäksi Otto Karvisen ja Ville Rajalan saapuvat tuuraamaan jo aiemmin kotkapaidasta tuttu Sami Blomqvist sekä kokenut konkari Miikka Männikkö.

Seuraa Heitä

Sami Blomqvist #17 |

Laitahyökkääjä

Menneistä vuosista tuttu Sportin hyökkääjä, joka ei ole tällä kaudella saanut otteluita vyölleen. Yllättääkö Luceniuksen tavoin jo kauden avausottelussa?

Miikka Männikkö #12 |

Laitahyökkääjä

Yli 550 Liiga-ottelun veteraani tuo varmasti uudenlaista perspektiiviä ketjuunsa sekä periksiantamattomuutta.

Ryan Zapolski #30 |

Maalivahti

Liigan kuumin veskari on pelannut loistavat viimeisimmät ottelut, ja nousi TPS:ää vastaan ottelun sankariksi. Jatkuuko tempo Vaasassakin?

» Lähetä palautetta toimitukselle