Sport kasvojenpesuun Raumalle

LIIGA / Ennakko
Toni Koivisto on ollut Lukon tärkeimpiä pelaajia kauden ensimmäisissä otteluissa.
Kuva © Sari Juhala
Rauman Lukon nousujohteinen viikko saa päätöksensä lauantai-iltana Äijänsuolla, kun vieraaksi saapuu perjantaina kovan tukkapöllyn saanut Vaasan Sport.

Keskiviikkona 3—1-tappioasemasta 3—4-jatkoaikavoittoon Tapparaa vastaan kirineen Lukon viikko on ollut nousujohteinen, sillä tiistaina joukkue kärsi katkeran tappion viime minuuteilla Espoossa Bluesin vieraana.

Illan vierailijajoukkue Sportin viikko on ollut puolestaan laskusuhdanteinen. Tiistaina kotiyleisön edessä Pelicansilta jatkoaikavoiton kuitannut vaasalaisryhmä ei ollut aivan yhtä pirteällä pelipäällä perjantaina, kun TPS suoritti ylimarssin Kuparisaaressa.

6—1-tappion kokenut Sport oli erityisesti alivoimalla heikko Palloseuran kovaa ylivoimakalustoa vastaan, kun TPS rokotti jokaisesta vaasalaisten kaksiminuuttisesta maalin muodossa.

Keskiviikkona Lukon ratkaisijaksi noussut Toni Koiviston, Kelly Zajacin ja Janne Lahden muodostama kakkosketju on isossa roolissa myös Sportia vastaan. Pahoja loukkaantumisia kokenut Lukon ykkösketju ei ole tehnyt vielä pistettäkään, vaikka otteluita on takana jo neljä kappaletta.

Joko nyt, kotijoukkue?

Lukko ja Sport kohtasivat viime kaudella viisi kertaa ja ottelun voitti joka kerta vierasjoukkue. Sarjataulukon yhdeksännellä sijalla majailevalla Lukolla on tänään hyvä mahdollisuus päättää tuo putki ja ottaa kauden toinen kotivoitto, mutta helpolla se ei tule irtoamaan ja kummallakaan joukkueella ei ole kaikkein parhaimpia lähtökohtia illan otteluun.

Lukon suurimmat ongelmat ovat löytyneet hyökkäyksestä. Tähän saakka pisteenteon yksin harteillaan kantanut kakkosvitja on tänäänkin suuressa roolissa. Jos Lahden, Zajacin ja Koiviston muodostama akseli pääsee Äijänsuolla vauhtiin, voi jälki olla tuhoisaa.

Ylivoimapelaaminen on ollut raumalaisten suurin murheenkryyni, sillä neljässä ottelussa on satakuntalaisryhmä onnistunut vain kertaallen ylivoimalla. Tuo ainoaksi jäänyt osumakin oli silkka lahja Tappara-vahti Tomi Karhuselta.

Työteliäästä pelitavasta tunnettu vaasalaismiehistö taas pelasi eilisiltana kuluttavan ottelun, eikä palautumisaikaa ole jäänyt liiaksi.

Jos vaasalaiset mielivät ottelun voittaa, on heidän myös löydettävä keinot Lukon tiiviin viisikkopuolustuksen rikkomiseen. Myös Tappara oli siinä ajoittain suurissa vaikeuksissa, mutta pystyi nopeilla lähdöillä horjuttamaan raumalaisten pelitavan kivijalkaa. Samaa nopeutta ja sähäkkyyttä on löydyttävä myös kotkapaitojen pelikirjasta.

Seuraa Heitä

Jesse Virtanen #71 | Ambri-Piotta

Puolustaja

Keskiviikkona ottelun ratkaisumaalin kyhännyt Virtanen on ollut hyvässä iskussa alkukauden otteluissa. Jatkuvatko onnistumiset myös kotiyleisön edessä?

Charles Bertrand #9 | ERC Ingolstadt

Laitahyökkääjä

Neljässä ottelussa kolme maalia viimeistellyt entinen Lukko-pelaaja Bertrand on Sportin hyökkäyksen tärkein yksittäinen pelaaja. Nouseeko Ranskan maajoukkueen vakiokasvo ratkaisijan rooliin Äijänsuolla?

» Lähetä palautetta toimitukselle