SaiPan kohtalon hetket

LIIGA / Ennakko
SaiPa ja TPS palaavat maaottelutauolta torstaina kello 18.30, kun kiekko putoaa jäähän Lappeenrannan Kisapuistossa. Ottelu on tärkeä etenkin SaiPalle, jolla on vielä ohut oljenkorsi päästä mukaan pudotuspeleihin.

SaiPan kone on alkanut yskiä siinä vaiheessa kun joukkueen iskun pitäisi olla parhaimmillaan. Kauden kevätpuolisko on kulkenut lappeenrantalaisilta kaiken kaikkiaan varsin mollivoittoisesti, sillä joukkue on onnistunut nappaamaan joulutauon jälkeen pelaamistaan 15 pelistä vain neljä voittoa.

Syksyllä sputnikkien murheenkryyninä olivat kehnot kotiotteet, ja ivallista onkin, että nyt kun peli on alkanut kulkea kotona edes kohtuullisesti, vieraista ei pisteitä juurikaan ole saatu kotiin tuomisiksi. Itse asiassa joukkueen peli on kyntänyt vieraissa niin pahasti, että pistesarake näyttää toistaiseksi pyöreätä nollaa!

Sputnikit ovat jo pitkään pelanneet omia pudotuspelejään, ja tällä hetkellä asetelma on lappeenrantalaisten kannalta varsin kimurantti. Otteluita on jäljellä yhdeksän, ja matkaa runkosarjan kymmenennellä tilalla majailevaan Lahden Pelicansiin on yhtä monta pistettä. Nopeasti voi siis päätellä, että mikäli keltamustat eivät saa pikaisesti aikaan massiivista suunnanmuutosta, pudotuspelipaikalle voidaan heittää hyvästit.

Turkulaisten kaatoon SaiPa pääsee varsin ehjällä kokoonpanolla, sillä loukkaantuneena on näillä näkymin vain polvensa loukannut pitkäaikaispotilas Henrik Petré. Lisäksi vatsatauti saattaa pitää Mikko Palomäen pois kaukalosta.

TPS tavoittelee suoraa pudotuspelipaikkaa

TPS on sikäli torstaista isäntäänsä paremmassa asemassa, että se on jo käytännössä varmistanut pudotuspelipaikkansa. Turkulaisillekin riittää ottelussa silti vielä panosta, sillä joukkue taistelee tiukasti suorasta pääsystä puolivälieriin. Tällä hetkellä eroa kuudetta sijaa miehittävään Espoon Bluesiin on kaksi pistettä. Espoolaiset ovat tosin pelanneet yhden ottelun enemmän.

Joukkue oli maaottelutauon alla varsin hyvässä iskussa, vaikka kaksi viimeistä ottelua päättyikin tappioihin Tapparalle ja HPK:lle. Näitä otteluita edeltävistä seitsemästä taistosta turkulaiset onnistuivat kääntämään voitokseen kuusi.

Palloseuran riveistä huilaavat torstaina selkäkrampista kärsivä Marko Kiprusoff ja polvensa loukannut Tuomas Suominen, joka huilaa loppukauden. Myöskään Arttu Virtanen ei ole pelikunnossa, mutta sen sijaan tositoimiin palaavat kokeneet Kai Nurminen ja Mika Alatalo.

Joukkueiden kauden aiemmissa keskinäisissä kohtaamisissa turkulaiset ovat olleet selvästi niskan päällä: kaikki kolme ottelua ovat päättyneet heidän voittoonsa maalieron ollessa peräti 17-6. Vierailijat lähtevät tähänkin koitokseen ennakkosuosikkeina laadukkaamman materiaalinsa voimin.

Selkä seinää vasten pelaava SaiPa tullee ainakin alussa hurjalla intensiteetillä päälle, mutta mikäli tulosta ei synny nopeasti, asetelmat kääntyvät TPS:n kannalta edullisemmiksi. SaiPa on nimittäin varsinkin kotikaukalossaan hallinnut peliä lähes joukkuetta kuin joukkuetta vastaan, mutta viimeistely on usein tuottanut suunnattomia ongelmia.

» Lähetä palautetta toimitukselle