Paluu töihin

LIIGA / Ennakko
Maaottelutauko on Lappeenrannassakin takana ja paluu kaukaloon tapahtuu torstaina, kun TPS luistelee SaiPan vastustajaksi. Turkulaiset poistivat tauon tuoman jäykkyyden jo tiistaina kaatamalla Lukon kotikaukalossaan.

Viime kaudella pahasti epäonnistunut ja pudotuspeleissä kautensa juuri SaiPaa vastaan päättänyt TPS on onnistunut alkukaudesta napsimaan pisteitä varsin tasaisesti. Nuo pisteiden napsimiset ovat tapahtuneet kuitenkin pääsääntöisesti kotikentällä, sillä vieraista saldo on ollut todella laiha. TPS onkin liigan toiseksi huonoin vierailija, vain kahdeksalla vieraspisteellään.

Ennen tämä asetelma olisi luvannunt riemun hetkiä Kisapuistoon saapuneelle kotiyleisölle, mutta tällä kaudella SaiPa ei ole pystynyt tekemään Kisapuistosta yhtä pahaa paikkaa vieraille kuin aiemmin. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, kumpi joukkueista saa oman ongelmakohtansa korjatuksi.

SaiPa aloittaa ottelut perinteisesti hurjalla temmolla, mutta tällä kertaa saattaa suunnitelma olla toinen. Koska TPS avasi tukkoiset jalkansa jo tiistaina, lähtee SaiPa varmasti hieman totuttua varovaisemmin pelin alkuun. Hereillä kotijoukkueen on kuitenkin oltava, sillä taitoa TPS:n joukkueesta löytyy ja jos sputnikit uinailevat on kyyti kylmää.

Uutta ja vanhaa verta kaukaloon

SaiPan paidassa nähtäneen TPS-ottelussa yksi uusi pelaaja, kun Ruotsiin palanneen Jens Bergenströmin jättämän aukon tulee korvaamaan Tapparasta hankittu Marko Ojanen. Kokenut työmyyrä tuo kotijoukkueen peliin lisää rauhallisuutta ja erikoistilanneosaamista. Ihmeitä Ojaselta ei kuitenkaan kannata odottaa, sillä 0+0 tehot tämän kauden peleissä eivät suuria lupauksia herätä.

Ojasen lisäksi kaukalossa pitäisi kurvailla SaiPan alkukauden pelien yksi tärkeimmistä lenkeistä. Polvivamman takia useita pelejä huilanneen Henrik Petrén paluu pitäisi tapahtua TPS:aa vastaan. Erityisesti SaiPan ontunut ylivoimapeli saa tuntuvan kohennuksen, kun kiekkovarma Petré palaa pelin pyörittäjäksi. Myös pitkäaikaispotilas Ossi-Petteri Grönholmin pelaaminen pelissä on mahdollisuuksien rajoissa. Sen sijaan poissaolijoita ovat pitkälle sairaslomalle joutunut Pauli Levokari, sekä tammikuussa kentille palaileva Teemu Paakkarinen.

Turkulaisten riveissä kaukaloon luistelee eräs SM-liigan kovimmista nimistä, kun Jani Hurme liukuu TPS:n maalin suulle. Hurmeen palattua maalin suulle, on koko muuta mustavalkoinen joukkue saanut reilusti itseluottamusta otteisiinsa, kun kaikki tietävät että maalivahtiin voi luottaa. Hurme pelaa varmasti TPS:n kauden kaikki loput pelit, ellei väsymys tai totaalinen epäonnistuminen iske. Tämä kertonee paljon miehen tasosta ja siitä kuinka paljon Hurmeeseen luotetaan.

TPS:n ongelmat SaiPaa vastaan saattavat esiintyä juuri sillä osa-alueella, joka SaiPaa vastaan pitää olla erityisen hyvässä kunnossa. Lukko-ottelussa avauspeli ja keskialueen ylittäminen olivat ne alueet joilla homma ei toiminut. Ja kun SaiPan keskialueen puolustaminen on SM-liigan kärkipäästä, on TPS ongelmissa, jos kiekko ei lähde omista tarpeeksi nopeasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle