Lindström hakee avausvoittoaan Lahdesta

LIIGA / Ennakko
Curt Lindströmin ura Tampereen Ilveksessä ei saanut mairittelevaa alkua. Nousussa oleva Espoon Blues kuittasi pisteet Tampereelta torstaina lukemin 3-7. Seulana vuotanut puolustus oli reikäjuustoa. Nyt kulta-Curre yrittää kalastaa joukkoineen pisteitä Lahdesta.

Pitkään ulapalla seilannut Ilves sai maaottelutauolla uuden valmentajan. Kaikille tutun Curt Lindströmin piti laittaa tupsukorvien peli jälleen uomiinsa. Torstaina Tampereella joukkue oli aivan yhtä sekaisin kuin ennen taukoa. Pahasti vuotanut viisikkopuolustus jätti maalivahti Pitkämäen yksin ja Blues kiitti. Lopulta Blues voitti leikiten 3-7. Ruotsista Jesse Niinimäkeä paikkaamaan tullut Hannes Hyvönen aloitti hyvin, mutta vajosi lopussa muun joukkueen mukana.

Jalat liikkeelle

Ilveksen ongelmana on ollut viime peleissä liikkeen puute. Jalat näyttävät olevan tukossa ja joukkue liikkuu erittäin huonosti. Tämä heijastui myös Blues- ottelussa, joukkue tulee tilanteisiin myöhässä ja häviää kaksinkamppailut. Bluesia vastaan joukkue aloitti pirteästi ja johtikin ensimmäisellä tauolla 2-1, mutta ote kirposi ja Blues meni menojaan.

– Joukkue ei pysty keskittymään täyttä 60 minuuttia, mutta meillä on pelejä aikaa harjoitella sitä, Hannes Hyvönen totesi.

Lahdessa joukkueen pitäisi pystyä pelaamaan joukkueena huomattavasti paremmin kuin viime aikoina. Myös vuotava puolustus olisi tilkittävä pikaisesti. Maalivahti Pitkämäki jäi torstaina kovin yksin. Eipä ollut Pitkämäelläkään paras päivänsä, mutta ei tappiota voi hänen niskaansa sälyttää. Mielenkiintoista onkin nähdä jatkaako maalilla Pitkämäki vai saako nuori Tuukka Rask tilaisuutensa.

Selvää parannusta joukkue tarvitsisi myös erikoistilannepelaamiseen. Lindströmin ensimmäisissä harjoituksissa juuri tätä olikin harjoiteltu. Ilves sai tehtyä yhden ylivoimamaalin Bluesin verkkoon, joten valoa tunnelin päässä on.

Loukkaantuneita ei joukkueessa ole, joten Pelicansia vastaan joukkue pääsee pelaamaan parhaalla kokoonpanollaan.

Zdenek Blatnysta sateentekijä?

Pelicans kävi oman taistelunsa torstaina kotihallissaan Tapparaa vastaan. Kovan ja väsyttävän puolustustaistelun jälkeen lahtelaiset hävisivät jatkoajalla 1-2. Ottelun hahmo oli ehdottomasti paluun Lahteen tehnyt maalivahti Markus Helanen. Huikean iltapuhteen paiskinut Helanen venyi kiekon tielle peräti 51 kertaa, mutta joutui lopulta antautumaan. Nähtäväksi jää pystyykö Helanen eliminoimaan Ilveksen.

Vahvasti puolustanut joukkue oli kolmannessa erässä kiinni jo kolmessa pisteessä, mutta ote kirposi ja pisteet matkasivat Tampereelle. Joukkue pelasi kuitenkin uhrautuvasti ja taistellen, mutta leveämmällä rintamalla jyränneet tamperelaiset tulivat väkisin ohi.

- Olen tyytyväinen siihen puolustustaisteluun mitä tänään oli. Aika pienellä materiaalilla pelattiin ja meillä on ollut usein vaikeuksia Tapparaa vastaan, sanoi valmentaja Petri Matikainen.

Loukkaantumissumaan joutunut joukkue sai tarvitsemaansa apua, kun joukkueeseen liittyi NHL:ssäkin pelannut tsekki Zdenek Blatny. Maalintekijäksi hankittu Blatny saattaa parhaimmillaan olla pussileuoille kullanarvoinen. Torstaina tsekki seurasi peliä katsomosta ja Ilvestä vastaan miehen pitäisi olla jo kentän puolella. Lahtelaisten kannalta olisi suotavaa, että pitkään pelaamatta ollut Blatny löytäisi huippukuntonsa mahdollisimman pian. Tsekille on varmasti tarjolla paljon vastuuta, nähtäväksi jää vastaako Blatny huutoon.

Ilvestä vastaan loukkaantuneiden lista on edelleen pitkä. Santeri Heiskanen, Toni Koivunen, Lasse Jämsen, Ville Hirvonen, Jaakko Suomalainen ja Tuomas Santavuori ovat joutuneet lepäämään viime aikoina. Jämsen ja Heiskanen ovat sivussa vielä pitkälle ensi vuoteen.

Kumpi katkaisee tappioputkensa?

Ilves lähtee otteluun varmasti sisuuntuneena torstain surkean konttauksen jälkeen. Ilveksen vahvuutena on loistavasti toiminut kaksikko Kariya-Stefan. Kolmanneksi lenkiksi ketjuun laitettu Hannes Hyvönen näytti sopivan loistavasti kokonaisuuteen. kysymysmerkkinä on puolustus ja maalivahtipeli sekä pahasti tökkinyt ylivoimapeli. Lahtelaiset lähtevät otteluun nuorella mutta taistelevalla ilmeellä. Tapparaa vastaan hyvin taistellut joukkue ei tule päästämään Ilvestä helpolla. Jos maalilla loistanut Helanen jatkaa kuten torstaina Pelicans saanee tappioputkensa poikki. Mielenkiintoista on nähdä nouseeko ratkaisijaksi Zdenek Blatny tai Hannes Hyvönen.

» Lähetä palautetta toimitukselle