Alavireinen Ilves Pelicansin vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Hyvän alun jälkeen alamäkeen ajautunut Tampereen Ilves tulee haistelemaan Lahden lauantai-illan huumaa. Kotijoukkue Pelicans jatkaa taistelevalla ilmeellään napsien pisteitä tasaiseen tahtiin.

Tiistaista asti energiaa kerännyt Pelicans pääsee otteluun huomattavasti tuoreempana kuin vierasjoukkue. Ilves on pelannut kovat ottelut keskiviikkona Tapparaa vastaan ja torstaina HPK:ta vastaan. Molemmista otteluista tuloksena olivat tappiot, kuitenkin HPK-ottelussa vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Voittoa hakemassa

Heikon jakson jälkeen Ilvekselle ei Lahdesta kelpaa mikään muu tulos kuin voitto. Helpolla ei Ilves sitä tule saamaan. Kauden mittaan Pelicans on osoittanut pystyvänsä kiusaamaan useita joukkueita.

- Suomen liigassa kun lähdet pikkaisen takki auki ketä vastaan vaan, on kyyti kylmää. Lauantaina Pelicans Lahdessa, kyllä saa ihan täysillä lähteä. Ei ole huono porukka, varsinkaan Lahdessa, kertoi Ilveksen Sami Helenius.

Ilves on päästänyt 32 maalia omiin kuudessa edellisessä ottelussa, eli reilu viisi maalia per ottelu. SM-liigassa näillä lukemilla ei pisteitä juurikaan napsita. Puolustuspelin tarvitseekin parantua, jos Lahdesta Ilves mielii ottaa pisteitä mukaansa.

Loukkaantumisista Ilves ei pahemmin tällä hetkellä kärsi. Timo Peltomaa on tamperelaisten ainoa loukkaantunut. Tosin hän on joukkueelleen tärkeä mies kenttäpelin lisäksi myös hengen luojana.

Pisteet mielessä

Pelicansilla on täysin erilainen tilanne kuin Ilveksellä. Kotijoukkue on pelannut viime aikoina odotuksiin nähden yläkanttiin. Viimeksi Pelicans kävi hakemassa pisteen Hämeenlinnasta. Muutenkin joukkueessa vallitsee hyvä tunnelma. Lahden ulkopuolella Pelicansilta ei odoteta mitään. Pisteitä lahtelaiset ovat kuitenkin ottaneet viime aikoina lähes joka pelissä, niin mikäs on joukkueen jatkaessa taistelevalla tyylillään.

Pasi Nurminen pelaa varmuudella enää Ilves-ottelussa. Jatko on toki mahdollinen, jos verottajalta tulee Pelicansille mieleinen päätös. Viime aikoina Nurminen on torjunut otteluissa huikeita määriä laukauksia. Puolustus on kuitenkin siinä mielessä toiminut, että laukaukset ovat usein tulleet paikoista, jotka ovat olleet helposti torjuttavissa. Vaaralliset maalipaikat ovat Pelicansin maalilla vähentyneet selvästi alkukauden ensimmäisistä otteluista.

Pelicansin terveystilanne on hyvä. Vain pitkäaikaispotilas Pasi Salonen on sivussa ja onkin vielä pitkään. Useamman päivän levänneenä Pelicans pääsee nyt energisempänä, kuin viikko sitten, kolmospaidat päällään taistelemaan lauantai-iltana pisteistä.

Ylivoimapeli

Ylivoima on varmasti yksi tärkeimmistä osa-alueista, johon ottelu ratkeaa. Joukkueet ovat ylivoimatilastossa peräkkäisillä sijoilla, Ilves 12. ja Pelicans 13. Ilveksen ylivoimaprosentti on tasan 10, Pelicansin vastaava lukema on niinkin huono kuin 7,46. Jos jompikumpi joukkueista saa ylivoimansa lauantaina toimimaan, niin on varmasti vahvoilla illan ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle