Maalivahtien taisto Lahdessa?

LIIGA / Ennakko
Pelicansin ja HIFK:n kohtaamisen alkujännitteet on helppo rakentaa maalivahtipelin ympärille. Tommi Nikkilä ja Jani Nieminen ovat kumpikin kuumassa vireessä valmiina nollaamaan vastustajat.

Kuntokäyrät

HIFK on voittanut kaikki neljä joulutauon jälkeistä otteluaan, ja tappioton putki on jo viiden ottelun mittainen. Viime viikonloppuna punapaidat voittivat ensin paikallisvastustaja Jokerit ja seuraavana päivänä TPS:n selvänumeroisesti. Turussa tahtipuikkoa heilutti hattutempun tehnyt Kim Hirschovits.

Pelicans voitti kaksi ensimmäistä peliään tauon jälkeen ja osoitti selkeitä nousukunnon merkkejä, mutta Porissa pelikaanit törmäsivät tasaisessa taistossa ässävahti Eero Kilpeläiseen. Lopputuloksena oli 0−1-tappio. Pelicans jatkaa tasapainoiluaan vuoroin molemmilla puolilla pudotuspeliviivaa.

Ratkaisun paikat

HIFK:n voittoputken takuumiehenä on ollut nuori veräjänvartija Jani Nieminen. Hän on lunastanut kenttäpelaajilta vahvemman luottamuksen kuin ykkösvahdiksi hankittu Juha Pitkämäki missään vaiheessa syksyllä onnistui. Ensimmäistä kertaa miesmuistiin liigan torjuntaprosenttitilaston kärkipaikalla on HIFK:n maalivahti.

Hyvässä vireessä on myös Pelicansin Tommi Nikkilä. Marras−joulukuussa hänellä oli välillä ailahteluvaihde päällä, mutta viime otteluissa sähäkkä mies hän on ollut tulta ja tappuraa. Porissa hän pelasi loisto-ottelun, mutta tehoton lahtelaisjoukkue joutui tyytymään tappioon.

Kaksintaistelussa Nikkilän, 31, etua puoltaa kokemus verrattuna 21-vuotiaseen Niemiseen, mutta ikäerosta huolimatta kylmähermoinen Nieminen on ollut suoritusvarmempi. HIFK:lla on myös pahempia pelotteita maalivahdeille kuin tämän hetken Pelicansilla. Kim Hirschovitsin, Matias Lopin ja Shawn Batesin ympärille on rakentunut kolme kovaa ketjua. Pelicansilla kiinteitä tehonyrkkejä ei ole, vaikka kiekollinen peli onkin parantunut syksyn kaamoksen jälkeen.

Kokoonpanot

Pelicansilta puuttuvat hyökkäysmiehistöstä Michal Birner ja Lasse Pirjetä sekä todennäköisesti myös Jakub Sindel, jonka paluu on kuitenkin lähellä. HIFK:n sairastuvalla ovat Aleksi Holmberg, Jermu Porthen ja Kimmo Kuhta.

» Lähetä palautetta toimitukselle