Ässien moukarin tähtäimessä pelikaaneja

LIIGA / Ennakko
Kotihallissaan tiistaina hurmokseen syttynyt Ässät saapuu Lahteen Pelicansin vieraaksi. Kotijoukkue lähtee jälleen otteluun uusituilla kentällisillä.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Pelicans käräytti tiistaina pyrstösulkiaan JYPin vieraana, mutta kahdesta edellisestä ottelustaan lahtelaiset poistuivat voittajina. Tällä hetkellä turkoosien peli on kuitenkin lievä kysymysmerkki. Joukkue onnistuu parhaimmillaan noudattamaan hyvin toimivaa pelitapaansa, mutta paketti ei meinaa kestää täyttä 60-minuuttista. Näin kävi myös tiistaina: ainoastaan toinen erä oli sitä nopeaa ja kiekollisesti aktiivista lahtelaislätkää, johon joukkueen peli perustuu.

Jos oli Pelicansin nokat vedetty tiistaina solmuun, samaa ei voi sanoa miehekkäästi kotiyleisönsä edessä esiintyneestä Ässistä. Isomäen hornankattilassa tiukasti pelanneet patapaidat vetivät hengetöntä HIFK:ta urakalla pataan. Rumat 7-3-lukemat kertovat kaiken oleellisen - joskin hirviölukemista satakuntalaisten on kiittäminen paitsi onnistunutta nuorta kaartiaan, myös stadilaisten maalilla haparoinutta Aleksis Ahlqvistia.

Ratkaisun paikat

Jyväskylässä hurrikaanin silmään joutunut Pelicans lähtee illan otteluun ryhtiliike mielessään. Uutuuttaan hohkaneella Hippoksella lahtelaisten lätkä oli pahimmillaan yhtä sekaisin kuin valmennuksen uudelleen sotkemat kenttäkoostumukset, eikä minkään vitjan peli loksahtanut kohdilleen. Apuvalmentaja Pasi Räsäsen mukaan joukkue lähteekin Ässiä vastaan jälleen uudelleen rukatuilla kentällisillä.

- JYP-peli oli meiltä samankaltainen kuin Oulussakin, eli kokonaisuutena ihan hyvä. Tasakentällisin ei päästetty kuin yksi maali, mutta olisi niitä maaleja itsekin pystyttävä tekemään. Siksi mietimme jälleen, mitkä kemiat voisivat toimia.

HIFK-murskauksesta huolimatta Ässät lähtee altavastaajana illan otteluun. Odotettavissa kuitenkin on, että porilainen hulluus nostelee kaukalossa päätään barbaarisen teurastuksen tuoman nosteen siivittämänä. Tätä sopii toivoakin, sillä herkulliset asetelmat povaavat yleisöystävällistä kiekkoiltaa.

Kokoonpanot

Pelicansin kentällisten arvaaminen on nykyisellään täyttä lottoa valmennusjohdon kokeillessa eri variaatioita. JYPiä vastaan komposiitista suuhunsa saanut Vili Sopanen on pelikuntoinen, maalivahti Tommi Nikkilä sen sijaan ei. Ässien kokoonpano lienee entisenlainen, ja sivussa on ainoastaan Anssi Tieranta.

» Lähetä palautetta toimitukselle