Lukko haastaa nöyryytetyn HIFK:n

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen pääkaupungin valoissa päättyi Lukon selvään 4-0 voittoon ilman, että raumalaisten piti esittää edes parasta osaamistaan. Pelkästään siinä on riittävästi vieraille haastetta, kun seurat kohtaavat lauantai-illan huumassa toisen kerran tällä kaudella.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen viimeinen kaksiviikkoinen ajanjakso on kulkenut hieman mollivoittoisesti, vaikka pistepussi onkin saanut täydennystä kuuden pisteen verran. Mukaan mahtuu myös kolme tappiota, joista viimeinen tuli kotikaukalossa todella aneemisen ensimmäisen erän takia. Tosin torstainen peli Kuopiossa oli taas edellisen vastakohta, ja siinä Lukko ratkaisi ottelun edukseen nimenomaan ensimmäisessä erässä.

Sen lisäksi tappiot kertovat karua kieltään siitä, että päävalmentaja Rauli Uramalla apulaisineen on paljon vielä töitä tiedossa, mikäli raumalaiskannattajat halutaan pitää tyytyväisinä.

Vierailija HIFK sen sijaan on pelannut viimeisen kahden viikon aikana suhteellisen harvakseltaan, ja onnistui niissä voittamaan kolme ottelua peräkkäin, kunnes Tappara pystyi tuon putken katkaisemaan eilen.

Mutta päävalmentaja Kari Jalonen on saanut kuitenkin joukkueensa huomattavasti parempaan lentoon, mitä muutama ensimmäinen kierros syyskuussa näytti poislukien tämä eilinen ottelu. Sitä päävalmentaja Jalonen kuvasi sanoilla: -Huonosti valmistauduttu, sekä tahdoton.

Maaleja, sekä maalipaikkoja joukkue pystyy luomaan riittävästi illasta toiseen vaikka voittaakseen jokaisen ottelun, mutta akilleen kantapääksi on muodostumassa maalivahtipeli. Juha Pitkämäki ei ole,ainakaan vielä, pystynyt täysin lunastamaan niitä odotuksia ja toiveita, joita häntä kohtaan ennen kautta asetettiin.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkue pyrkii edelleen lähtemään liikkeelle rohkeasti, nopeasti sekä kovalla vauhdilla. Kun tämä pelitapa on toiminut valmennuksen toivomalla tavalla, on vastustajilla ollut vaikeuksia liukkaiden lukkohyökkääjien kanssa. Sen lisäksi puolustuspelaaminen on arvossa arvaamattomassa valmentaja Uraman mielestä:

-Me olemme se joukkue, joka tekee kentällä aloitteita. Puolustuspelaaminen ja varsinkin kiekollinen puolustus ovat nyt avainasemassa.

HIFK on varmasti lukenut läksynsä edellisen Lukko-ottelun jäljiltä, ja analysoinut myöskin, mitä Raumalla kannattaa vastustajan harrastaa, mikäli voittoa halutaan tosissaan tavoitella. Pelicans juotti viimeisessä Lukon kotiottelussa karvasta kalkkia raumalaisille, ja tätä samaa karvausta HIFK tullee varmasti yrittämään.

Kokoonpanot

Kotijoukkueesta pois kokoonpanosta saattaa jäädä ulkomaalaisvahvistus Greg Jacina, joka sai Kuopiossa maistaa kovan taklauksen voiman Sami Kapasen toimesta.

Vastaavasti paluuliikettä sairastuvalta löytyy, kun Nico Aaltonen on toipunut sairaudestaan, ja on näin pelikuntoinen.

Lopullinen Lukon kokoonpano illan otteluun selviää kuitenkin lauantain aamuharjoitusten jälkeen.

HIFK:n sairastuvalla jatkaa edelleen pitkäaikaispotilas Matias Loppi. Jussi Pesonen kärsii vielä tässä ottelussa pelikieltoaan.

Maalivahtivalinnassa Jalosella riittää mietittävää eilisen Tappara-ottelun jäljiltä, joten Aleksis Ahlqvistin pelaaminen ei ole pois suljettu vaihtoehto.

» Lähetä palautetta toimitukselle