Raumalaiset saapuvat kaupunkiin

LIIGA / Ennakko
Nordenskiöldin jääpyhätössä kohtaa torstai-iltana kaksi varsin samanlaisessa tilanteessa olevaa joukkuetta. Sekä kotijoukkue HIFK että vierailija Lukko hävisivät edellisen pelinsä vieraissa varsin tylyin lukemin. Joukkueet ovat peräkkäin sarjataulukossa tasapistein, joten kyseessä on niin sanottu kuuden pisteen ottelu ja panos varmasti sen mukainen. Valmentajilla on niskassaan kovat paineet, kun he yrittävät kehitellä taktiset kuviot vastustajaa viekkaammin tärkeän pelin kynnyksellä.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue HIFK on voittanut viimeisestä viidestä pelistään kolme varsinaisella peliajalla. Jokerit taipui viime viikolla jatkoajalla. Tiistaina IFK kuitenkin näytti aneemiselta Lahdessa Pelicansia vastaan, kun se hävisi ottelun selvästi 4-1. Kari Jalonen otti ottelun jälkeen syyn omaan niskaansa huonon valmistautumiseen vedoten. Onko kotijoukkue torstaina valmis vaativan kotiyleisön edessä tarpeelliseen kasvojenpesuun? Punapaidat kaipaavat pisteitä ja erityisesti onnistumisia kotona saadakseen palautettua luottamusta itseensä ja fanien mieliin.

Lukon tilanne on lähes sama: viidestä viime pelistä kolme voittoa varsinaisella peliajalla, yksi tappio voittomaalilaukauksilla ja edellisessä pelissä kylmää kyytiä vastustajalta. Kykenevätkö raumalaiset palaamaan voittojen tielle vai onko edessä toinen peräkkäinen tappio vieraissa?

Ratkaisun paikat

Ottelun ratkaisutekijät löytynevät joukkueiden puolustuspelaamisesta. Lukon puolustus on kärsinyt selvästi loukkaantumisista, kun taas HIFK:n kohdalla kyse on yksinkertaisesti materiaalin riittämättömyydestä. Molempien joukkueiden puolustus on ottelussa varsin nuori ja kokematon, joten avainpelaajille on tiedossa runsaasti jääaikaa. Lukossa suuria minuutteja pelaavat pohjoisamerikkalaiset Jeff Jillson ja Charlie Cook, kun taas IFK:ssa vastuuta tulevat saamaan Ilkka Heikkinen, Hannu Pikkarainen ja Markus Kankaanperä.

Lukon maalin suulla Petri Vehanen on jälleen löytänyt tasonsa, joten hän kykenee avustamaan siipirikkoista puolustusta. IFK:ssa maalissa jo useamman pelin putkeen pelannut Jani Nieminen ei ollut ihan terävimmillään Lahdessa. Antaako valmennus hänen jatkaa siitä huolimatta? Jos Kari Jalonen ja kumppanit arpovat Juha Pitkämäen veräjänvartijaksi, nousevat Lukon voiton mahdollisuudet selvästi.

Kokoonpanot

Vierailija Lukolta sivussa tässä pelissä lienevät puolustajista Tommi Kovanen, Veli-Pekka Laitinen ja Esa Lehikoinen. Tomi Pettinen on ehtinyt loukkaantumisensa jälkeen muutaman ottelun jo pelata. Vuokralla olleen Anssi Rantasen pelaamisesta ei vielä ole selvyyttä. Rantanen oli alun perin joulukuun vuokralla Kajaanin Hokista, eikä Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala osannut vielä keskiviikkona sanoa, mikä on Rantasen tilanne. Hyökkääjistöstä poissa on nelosketjun laituri ja dynamo Semir Ben-Amor.

IFK:n tilanne näyttää pikkuhiljaa loukkaantumisten kannalta jo valoisammalta. Matias Loppi on palannut kehiin pitkäaikaisen loukkaantumisensa jälkeen ja Jussi Pesonenkin liittyi kolmosketjun laidalle tiistain pelissä Lahden Pelicansia vastaan. IFK:lta ottelusta poissa ovat ainakin Aleksi Holmberg ja Jermu Porthen. Edellisellä maajoukkuetauolla loukkaantuneen Kimmo Kuhdan paluu kaukaloihin sen sijaan lähenee koko ajan. Ilari Melart ja Eetu Pöysti olivat nuorten maajoukkueen matkassa Ottawassa, eikä heidän paluunsa ajankohta ollut vielä selvillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle