Itäsuomalainen kiekkonäytelmä viimeistelijöitä vailla

LIIGA / Ennakko
Haataja lämää taas liigajäillä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
KooKoo saapuu Kuopioon pistejahtiin Juha-Pekka Haatajalla vahvistuneena. Onko Haataja ratkaisu vierailijoiden maalinteko-ongelmiin? Entä mistä KalPa löytäisi ratkaisijoita?

Lokakuisessa keskiviikkoillassa kohtaavat KalPa ja KooKoo ottavat yhteen ensimmäistä kertaa 25 vuoteen pääsarjatasolla: keväällä 1990 joukkueet pelasivat edellisen kerran samaan aikaan jääkiekkoa maamme korkeimmalla sarjaportaalla. KooKoo putosi liigasta tuon kauden päätteeksi noustakseen vasta täksi kaudeksi takaisin.

Niiralan montussa toisiaan vastaan luistelee kaksi viime aikoina tehottomuuden kanssa painiskellutta joukkuetta. KalPa on tehnyt vähiten maaleja koko liigassa eikä vierailja KooKoo ole juuri parempi: se on onnistunut heiluttamaan vastustajan verkkoa 19 kertaa, kolme enemmän kuin savolaisisäntänsä.

Löytyykö ratkaisijoita kärkimiesten poissaollessa?

Kotijoukkue KalPa hakee jatkoa viime lauantain kotivoitolleen. Tuolloin lahtelaisvierailija Pelicans joutui lähtemään kotimatkalle Päijät-Hämeeseen tappio niskassaan jäätyään maaleitta varsin aneemisen esityksen jälkeen.

Koko alkukauden savolaisia vaivanneet helmasynnit, maalipaikkojen luominen ja niistä viimeistely, ovat tuottaneet kuopiolaisille viime otteluissa erityisesti vaikeuksia. KalPa oli kärsinyt ennen Pelicans-voittoa neljä peräkkäistä tappiota, joissa se oli onnistunut maalinteossa yhteensä vain kahdesti ja jäänyt kolmesti peräkkäin nollille.

KalPa-hyökkäys on edelleen siipirikkoinen. Pitkäaikaispotilas Sami Mutanen jatkaa sairastuvalla ja perjantaina Tampereella Mutaselle seuraa lasarettiin teki ruotsalaislaituri Sebastian Lauritzen. Myös kärkisentteri Jaakko Rissanen lienee sivussa keskiviikon koitoksesta. Sen sijaan kokenut puolustaja Antti Halonen palannee pelaavaan kokoonpanoon.

Avainhyökkääjien poissaolot avaavat tilaisuuksia uusille nimille, mutta löytyykö kokoonpanosta riittävän tasokasta ratkaisuvoimaa? Kuopiossa on harmiteltu pitkin syksyä materiaalin kapeutta etenkin hyökkäyspään kärkiketjujen osalta.

Tuoko Haataja helpotusta maalintekovaikeuksiin?

Viime viikkoina niin ikään maalinteon kanssa tuskaillut KooKoo saa riveihinsä toivomaansa vahvistusta, kun 32-vuotias oululaislähtöinen Juha-Pekka Haataja tekee paluun liigajäille. Liigassa hieman alle 400 tehopistettä reilussa 600 ottelussa kerännyt laitahyökkääjä hakee sarjanousijan riveissä uutta nostetta uralleen parin viime kauden epäonnisen kiekkokiertolaisuuden jälkeen.

Kymenlaaksolaisilla on niskassaan viikonlopulta kahden ottelun länsirannikon vierasturnee. Perjantaina se taisteli niukkamaalisen jatkoaikavoiton Vaasasta, kun takavuosien Mestis-aikojen kilpakumppani Sport kaatui lukemin 2-1.

Lauantaina puolestaan Kärpät oli Oulussa parempi maalein 0-3. KooKoon edellinen voitto varsinaisella peliajalla on jo kahden ja puolen viikon takaa. Tuolloin samainen Kärpät kaatui Kouvolassa niukasti yhden maalin marginaalilla.

Seuraa Heitä

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Maalintekijäksi hankitun amerikkalaisen sopeutuminen KalPa-pelitapaan ei ole sujunut ongelmitta ja maalisarake näyttää vielä nollaa. Kärkihyökkääjien loukkaantumisten vuoksi KalPa tarvitsisi juuri nyt Davisilta selkeää tason nostoa.

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Kokeneen laiturin odotetaan tuovan ratkaisuvoimaa maalintekovaikeuksien kanssa painivan sarjanousijan kokoonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle