KooKoo kampesi voiton - oljenkorsi oheni silti

LIIGA / Raportti
Koivisto iski Kuopiossa uransa ensimmäisen liigamaalin.
Kuva © Timo Savela
KooKoo kampesi äärimmäisen niukan voiton KalPasta. Voitto piti kouvolalaisten toiveet pudotuspelipaikasta elossa, mutta samaan aikaan voitot napanneet Sport ja Ässät ovat huomattavasti lähempänä paikkaa kymmenen joukossa. Voittomaalin KooKoolle iski uransa ensimmäisen Liiga-maalin tehnyt Mika Koivisto.

Taistelu jatkuu, taistelu jatkuu!

Näin lauloi runsasjoukkoinen KooKoo-faniryhmä ottelun tauottua ja pelaajien lipuessa pukusuojaan aivan faniryhmän silmien edestä.

Tosiasiassa KooKoo tarvitsee taistelunsa tueksi Ässien ja Sportin epäonnea. Kouvolalaiset ovat kahden pisteen päässä kymmenennestä sijasta, kun KooKoon osalta runkosarjaa on jäljellä yksi ottelu. Kymppipaikasta kisaavilla Sportilla ja Ässillä kun on pisteitä mustaoransseja enemmän ja runkosarjaa jäljellä kahden ottelun verran.

Yhtä kaikki, piti KooKoo haaveensa elossa ja otti täysin ansaitut sarjapisteen KalPan vieraana.

- Tämä oli vähän kuin Ässät-peli (tappio 0-1), mutta tällä kertaa me teimme tulosta. Olen ylpeä joukkueesta, joka pelaa kauden parasta kiekkoa kauden tärkeimmällä hetkellä, KooKoo-valmentaja Petri Mattila kiitteli.

Varsin ympäripyöreässä ottelussa KooKoo loi aavistuksen paremmat maalipaikat, mutta ennen kaikkea puolusti tiiviisti ja piti KalPan irti kiekosta. Mattilan mukaan KooKoo joutui muuttamaan taktiikkaansa ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen huomattuaan ettei se pysty horjuttamaan KalPaa ennalta suunnitellulla taktiikalla.

- Huomattiin, että karvauspelaamista pitää muuttaa, jotta pärjätään tänään. Emme päässeet pelin ytimeen ja pelaajat miettivät liikaa. Taktiikan muutos toimi ja peli tiivistyi huomattavasti, Mattila analysoi.

Perjantaina Kuopioon saapunut KooKoo koki harmittavan takaiskun lauantaiaamuna, kun Ari Vallin joutui jättämään haaveet pelaamisesta aamujäiden jälkeen ruhjevamman vuoksi. Mattila päätti vetää kuitenkin ässän hihastaan ja penkin takana nähtiinkin joukkueen kokenein pelimies valmennuspuuhissa.

Myös KalPa koki pakkiosastolla kovia, kun joukkueen tehokkain puolustaja Santeri Lukka joutui jättämään kentän ottelun puolivälissä eikä enää palannut kaukaloon. KalPa olikin etenkin omassa päässä helisemässä eikä päässyt aika ajoin omista ylös millään.

- Fakta on se, ettei tämä peli tänään mitään raikasta ollut. Nyt on oleellista, että ollaan valmiina kun pudotuspelit alkaa. Pitää ymmärtää, että meillä on vielä suuri mahdollisuus. Ensi pitää nollata nämä tappiot ja saada peli kuntoon, KalPa-valmentaja Pekka Virta summasi.

Ottelun ainoa ja ratkaiseva maali nähtiin jo ottelun kahdeksannella minuutilla. KooKoo karkasi alivoimalla 2-1-hyökkäykseen. Kiekko karkasi Jan-Mikael Juutilaisen lavasta Mika Koivistolle, joka laukoi kiekon KalPa-maaliin lipuneen Juutilaisen niskaan. Tilannetta tarkasteltiin tovi videolta, ja kiekon todettiin ylittäneen maaliviivan ennen maalin siirtymistä pois paikaltaan.

KalPalle tappio tarkoitti todennäköisesti sitä, että se aloittaa Villi kortti –kierroksen Pelicansin tai TPS:n vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo