Liigasyksyn yllättäjät vastakkain Niiralan tiistai-illassa

LIIGA / Ennakko
Nuorten MM-ryhmään valittu Kasperi Kapanen on noussut ratkaisijan rooliin.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPa pelaa vuoden viimeisen kotiottelunsa, kun vieraaksi saapuu HPK Hämeenlinnasta. Molemmat joukkueet ovat olleet liigasyksyn piristyksiä. Tasaisen Liigan kolmantena oleva KalPa on vain kaksi pistettä edellä kuudentena olevaa HPK:ta.

KalPan peli on loisteliaan alkukauden jälkeen ailahdellut viime viikkoina. Perjantain kotiottelussa joukkue kuitenkin palasi voittokantaan ja onnistui päihittämään Kärpät tasaisessa kamppailussa. Fyysisessä ottelussa etenkin KalPan Sami Mutanen osoitti kovuuttaan.

Päävalmentaja Pekka Virta on ravistellut ketjukoostumuksia rajusti viime otteluihin. Saa nähdä, lähteekö Virta suuremmin muuttamaan voittanutta kokoonpanoa. Yksi muutos on kuitenkin pakko tehdä. Kakkospakkiparissa hyvin pelannut Miika Koivisto on arviolta 4-6 viikkoa sairastuvalla Kärpät-pelissä saadun vamman takia.

Menetys on kova, sillä Koivisto on kauden peleissä kellottanut KalPa-pelaajista eniten jääaikaa: 21:32 minuuttia ottelua kohden.

Kärpät-ottelun ratkaisijana oli hyvään vireeseen intoutunut Kasperi Kapanen. Hän teki ottelussa kaksi maalia, joista toinen oli ottelun lopun voittomaali.
Kapasen tehokkuus on ollut Liigajäillä erinomaista. Hän on kerännyt 16 pelaamassaan ottelussa 9+7=16 tehopistettä.

Hänet palkittiin hyvien pelisuoritusten ansiosta paikalla alle 20-vuotiaiden MM-kisaryhmässä. Jäällä nähdään illan kamppailuissa muitakin kisaryhmään valittuja. Kutsun saivat myös KalPan lupaava puolustaja Joonas Lyytinen ja HPK:n maalinsuulla erittäin mainiosti pelannut Juuse Saros.

Pasi Arvosen ryhmä kärsi kahden voitetun ottelun jälkeen tappion Bluesille menneenä torstaina. Kerhon oman pään huolimattomuus ja maalivahdin häirinnän takia hylätty maali veivät voiton espoolaisille.

Hylätyn maalin ohjasi maalin edestä Marek Viedensky Jesse Saarisen ja Eero Somervuoren alustuksesta. Näiden herrojen muodostama ykkösketju on ollut pelote vastustajille. Saarinen johtaakin Liigan pistepörssiä tehoilla 11+19=30.

Blues-ottelussa HPK:n nelosketju Santeri VuotiOtto Paajanen, Saku Salminen oli niin ikään hyvällä pelipäällä. Salminen onnistui tekemään ottelussa Liigauransa ensimmäisen maalin.

Alkukaudella kovassa vireessä ollut Zach Hamill oli marraskuussa horroksessa. Nyt mies on taas paremmalla pelipäällä. Kakkoskentässä Heikki Liedeksen ja Ville Järveläisen keskellä pelaava Hamill on kiekon kanssa todella vaarallinen. Puolustusvelvoite tosin saattaa välillä unohtua.

Käyttäjän jgummerus kuva

Arvio ottelusta: Jaakko Gummerus

Kuopion tiistai-illassa nähdään maalintekijöiden ja maalivahtien kamppailu. HPK-vahti Juuse Saros ja KalPan Eero Kilpeläinen ovat olleet joukkueidensa tukipilareita. Molemmilta joukkueilta löytyy myös ratkaisijoita laajalta rintamalta. Ei ole kovin kaukaa haettua jos veikkaa, että joku herroista Jesse Saarinen, Zach Hamill, Kasperi Kapanen tai Michal Birner tekee maalin illan kamppailussa. Tiukka kamppailu päätty tasan varsinaisen peliajan jälkeen, mutta KalPa kaivaa voiton jatkoajalla.

Seuraa Heitä

Joonas Lyytinen #6 | Timrå

Puolustaja

Lupaava puolustaja on pelannut hienon kauden ja valittiin nuorten MM-ryhmään. Lyytinen pelaa kiekon kanssa rohkeasti. Välillä rohkeus kuitenkin kostatuu harhasyöttöinä.

Juuse Saros #74 | Nashville

Maalivahti

Niin ikään nuorten MM-leiritykseen valittu Saros on pelannut varmasti. Pysäyttääkö nuori Kerho-vahti KalPan maalintekoyritykset?

» Lähetä palautetta toimitukselle