Ratkeaako runkosarjan voitto?

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärpillä on tiistai-illan kotiottelussa mahdollisuus varmistaa voitolla Turun Palloseurasta runkosarjan kärkipaikka. Oululaiset palasivat osittain voitolliselle kurssille viime viikolla, mutta TPS:n otteet olivat hieman ailahtelevampia. Vierailijoiden riveissä ei edelleenkään nähdä Saku Koivua, eikä myöskään Marko Kiprusoffia, joka joutuu leikkauspöydälle keskiviikkona.

Molemmille joukkueille tiistain kohtaaminen on merkittävä. Kärpillä on kolmen tai kahden pisteen voitolla mahdollisuus ratkaista runkosarjan voitto. Muutenkin ykkössija on täysin oululaisten käsissä ja sen lipsauttaminen Jokereille vaatisi Kärppien romahtamista molemmissa jäljellä olevissa otteluissa (TPS ja Ässät).
Palloseura joutuu myös kamppailemaan omasta asemastaan sarjataulukossa. Voitolla joukkue varmistaisi sen, että se pääsee kuuden parhaan joukkoon.

TPS vei joukkueiden edellisen kohtaamisen nimiinsä Turussa tammikuun lopulla lukemin 4-1. Kotidebyyttinsä tehnyt puolustaja Craig Rivet oli tuolloin joukkueensa avainhahmoja Kärpän kaadossa. Viime kauden finaaliparin kohtaamiset kokonaisuudessaan ovat kuitenkin tällä kaudella menneet Kärppien hyväksi. Oululaiset rökittivät viime Raksilan ottelussa joulukuussa TPS:n lukemin 6-2.

Sairasosastolla, päivää

Vierailija kärsii tällä hetkellä useiden merkittävien pelaajien loukkaantumisista. Kokoonpanosta ovat poissa Saku Koivu, Antti Aalto, Marko Kiprusoff, Tuomo Karjalainen ja David Schneider. Varsinkin Kiprusoffin ja Aallon pitkäaikaiset loukkaantumiset ovat vaikeasti paikattavissa. Vastuunkantoa odotetaan Ville Vahalahdelta, joka olikin joukkueen parhaimmistoa viime ottelussa Bluesia vastaan. Puolustuksen osalta Jiri Vykoukalilta voi odottaa johtajuutta viivapelaamisessa – kuten myös Antti Hulkkoselta.

TPS:n kotisivujen mukaan vierailijoiden pakkiparit otteluun ovat: Rivet-Hulkkonen, Paukkunen-Vykoukal, Eronen-Seikola ja seitsemäntenä puolustajana Henri Palmroth.

Joukkue voitti edellisessä ottelussaan jo mahdollisuutensa pudotuspeleihin menettäneen Espoon Bluesin. Kyseisessä kamppailussa varsinkin Jari Kauppilan vitja oli ratkaisevassa roolissa, ja Saku Koivun tilalle ykköskentälliseen Kai Nurmisen ja Mika Alatalon keskelle asetettu konkari Joni Lius täytti myös ruutunsa.

TPS on viimeisimmissä otteluissaan ollut ailahteleva: viimeisistä viidestä pelistä voitto on tullut vain kahdesti, joista toinen on jatkoajalla.

Kurssi kohdallaan

Kärppien edellinen ottelu päättyi Hämeenlinnassa joukkueen 3-1 voittoon. Kauttaaltaan esitys antoi sen kuvan, mihin suuntaan joukkue on menossa, kun kevään karkelot alkavat. Ilme oli rauhallinen ja vakuuttava, mikä lupaa pohjoisen pojille hyvää jatkoon. Kärpät pelasi oman alueen tarkasti, eikä päästänyt HPK:ta vaarallisille maalipaikoille. Vaikka laukaisuja tulikin oululaisten maalille todella paljon, niin laukausten laatu ei vastannut määrää. Niklas Bäckströmin esiintyminen huokui HPK-pelissä varmuutta, joten Kärppä-valmennuksen valittu peluutuslinja tuottaa hedelmää – ainakin, jos asiaa tarkastellaan lyhyellä tähtäimellä.

Sekä edellisessä ottelussa HPK:ta vastaan että viime viikon torstain pelissä Espoon Bluesia vastaan Kärpät on saanut Jari Viuhkolan johtaman kentällisen iskuun. Mika Pyörälä ja Petr Tenkrat muodostavat Viuhkolan kanssa toimivan koostumuksen. Pekka Saarenheimon triolla on potentiaalia nousta jälleen vuoden vaihteen tasolle. Sen sijaan Jussi Jokinen vaeltaa edelleen varjojen mailla tehopisteiden valossa, mutta töitä Väläkkylän virtuoosi ei ole lopettanut tekemästä.

Kärppien kokoonpanossa ei ole ketään loukkaantuneiden listalla, jos Sakari Palsola palaa kokoonpanoon. Palsolan pelikunto ratkeaa aamuharjoitusten jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle