Yllättääkö SaiPa Kärpät?

LIIGA / Ennakko
SM-liiga jatkuu Oulussa täydellä tohinalla, kun Lappeenrannan SaiPa saapuu haastamaan kotijoukkue Kärppiä lauantaiottelussa. Molemmat joukkueet ottivat sarja-avauksistaan 4-1-kotivoitot, joten jompi kumpi joutuu kokemaan pelissä kauden ensimmäisen tappionsa.
lisää

Ken on Tarkeista tarkin
[lue lisää]

Kärppien ja SaiPan avausottelut sujuivat lopputuloksien lisäksi sikäli samoissa merkeissä, että molemmat saivat kauteensa lentävät lähdöt nopeiden avausmaalien myötä. Oululaisilla ensimmäiseen osumaan kului vain reilu pari minuuttia, eivätkä eteläkarjalaisetkaan odotelleet kuin vajaat viisi minuuttia ennen kuin punalamppu paloi vastustajan päädyssä.

SaiPa ja Kärpät eivät kohdanneet harjoituskaudella, joten kyseessä on tämän kauden joukkueiden ensimmäinen taisto. Kärpät lähtee kotiedun ja leveämmän materiaalinsa turvin kamppailuun selvänä ennakkosuosikkina, mutta pirteästi kautensa aloittaneella SaiPalla on silti omat mahdollisuutensa. Alkukaudesta joukkueiden peli ei ole vielä täysin uomissaan, joten yllätyksille on sijaa normaalia enemmän.

Kärpillä pari pirteää kenttää

Kotijoukkueella on pari kenttää, joilta voidaan odottaa tehoja joka ottelussa. Ykköstrio Hannes Hyvönen-Michal Bros-Janne Pesonen on tulivoimainen koostumus, jonka varaan Kärpät laskee paljon.

Blues-ottelussa virkein koostusmus oli Tommi Paakkolanvaaran kenttä, jossa laidoilla viilettävät Kristian Kuusela ja tshekki Ondrej Kratena. Varsinkin Kuusela on saanut rankan kesäharjoittelun jälkeen lihaksiaan auki. Hän tulee takuulla aiheuttamaan paljon ongelmia SaiPan puolustukselle sekä tasaviisikoin että ylivoimapelissä.

Erikoistilanteet voivatkin olla jälleen kerran se osa-alue, jossa peli ratkeaa. Kärppien ylivoimapeli pyörii tehokkaasti heti alkukaudesta eikä alivoimassakaan ole valittamisen aihetta. SaiPan tuleekin pysytellä poissa jäähyaitiosta, mikäli joukkue haluaa viedä Lappeenrantaan pisteitä.

Kärpät pääsee otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Sivussa ovat varmuudella Antti Ylönen ja Jaakko Suomalainen. Juhamatti Aaltonen on harjoitellut joukkueen mukana tämän viikon ajan, mutta hänen pelaamisensa on epävarmaa.

Tarkit jälleen vastakkain?

SaiPa haki ottelussa Pelicansia vastaan vielä hieman ketjukoostumuksiaan. Joukkueen parhaimpiin trioihin kuului Ville Snellman-Jarkko Immonen- Sami Ryhänen. Myös kolmannessa erässä kasattu Dan Hacker-Jonas Höglund-Alex Nikiforuk löysi yhteisen sävelen, joten he saanevat jatkaa tässä koostumuksessa.

Avausottelussa SaiPan ongelmana olivat purkukiekot. Oulussa Kärpät luo takuulla painetta lappeenrantalaisten päätyyn, joten puolustuspelin on syytä olla kohdallaan. Turhiin pompotteluihin ja hermoilihin ei vierailla ole varaa.

Yksi ottelun mielenkiintoisimmista asioista on SaiPan maalivahtivalinta. Marssittaako valmentaja Heikki Mälkiä tolppien väliin Iiro Tarkin, joka saisi täten pelata toisen kerran urallaan veljeään Tuomasta vastaan? Toinen vaihtoehto lappeenrantalaisten veräjän suulle on Joni Puurula.

SaiPalta ovat sivussa varmuudella pelikieltoaan kärsivä Pauli Levokari sekä vammoistaan toipuvat Joni Lappalainen ja Petri Koskinen. Teemu Paakkarinen sai Pelicans-ottelussa tällin polveensa. Hänen vammansa vakavuus selviää jatkotutkimuksissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle