HPK urakoi toisen pelin putkeen

LIIGA / Ennakko
Lauantai-iltana Hakametsässä kohtaavat valmentajaa vaihtanut Ilves sekä hallitseva mestari HPK. Jälkimmäisenä mainittu joukkue otti karvaan tappion perjantai-iltana Jokerien vieraana maalein 7-2.

Ilves yrittä parantaa kotisaldoaan, sillä joukkue ei ole voittanut viimeisistä kuudesta kotiottelusta ainuttakaan. Ennen Jokerit-tappiota HPK oli viimeksi hävinnyt vierasottelunsa lähes kaksi kuukautta sitten, senkin rangaistuslaukauskilpailussa.

Ilves on alisuorittanut koko kauden vahvasti, vaikka joukkue panosti juhlakauteen selvästi. Valmentaja Kari Eloranta sai lähteä, ja joukkue pelasi kakkosvalmentaja Petteri Hirvosen alaisuudessa muutaman pelin. Joukkueen ilme oli selvästi parempi ja kunhan uusi päävalmentaja Sakari Pietilä alkaa tehdä omia temppujaan, voi joukkue lähteä nousuun.

Ylivoimapeli oli HIFK-ottelussa katastrofaalisen kauheata. Kiekkoa ei saatu välillä edes HIFK:n alueelle, ylivoiman pyörittämisestä puhumattakaan. Tässä Pietilällä on iso asia tehtävänä. Nykyliigassa ylivoiman merkitys on kasvanut isoihin mittoihin. Ilves on ylivoimatehokkuudessa liigan viimeinen ja tarvitsee lähes 14 minuuttia ylivoimaa yhtä maalia kohden. Yksi iso puute tehokkuudessa on kiekollisen puolustajan puute ja se näkyy selvästi.

Viime kaudella Jyrki Lumme sekä Ville Koistinen pyörittävät peliä ja ylivoimassa oli jotain järkeä. Nyt ensin mainittu palaa takaisin, mutta ajankohta lienee vasta joulun jälkeen. Koistisesta on turha haaveilla, pelit Nashville farmissa ovat sujuneet mukavasti.

HPK on ollut viime vuosina Ilvekselle paha pala. Hämeenlinnalaiset ovat usein luistelleet Ilvekseltä jalat alta ja miestä on mennyt ohi vasemmalta sekä oikealta. Torstaina nähdyllä liikkeellä on varmaa, että taululla on ottelun jälkeen rumat luvut – vierasjoukkueen hyväksi.

- HPK pelaa modernia kääntöpeliä ja liikkuvat paremmin kuin HIFK. Meidän kundit tarvitsevat lisäenergiaa ja nyt on taas päivä enemmän aikaa harjoitella omia kuvioita, kertoi Sakari Pietilä HIFK-ottelun jälkimainingeissa tulevasta vastustajasta.

Ilvekseltä puuttuvat puolustajat Juha Alen, Juho Mielonen, Toni Niemi sekä Teppo Tuomanen. Sairastuvalla ovat myös maalivahti Riku Helenius sekä hyökkääjät Juuso Antonen, Tomi Hirvonen sekä Jussi Pesonen.

Pasi Petriläinen sentään palaa kokoonpanoon tämän illan otteluun.

Kerho porskuttaa kärjessä

HPK pelasi siis perjantai-iltana Helsingissä Jokereita vastaan ja jäi jyrän alle. Tosin joukkue hallitsi selvästi varsinkin toisessa erässä peliä, mutta sortui puolustuspäässä karkeisiin virheisiin. Nämä näkyivät välittömästi Jokerien rankaistessa ja lukemat kasvoivat tulostaululla.

Joukkue tuskin on väsynyt illan ottelussa, mutta tasoitusta HPK väkisinkin hieman antaa Ilvekselle. Valmentaja Jukka Jalosen mukaan osa pelaajista ei ollut perjantain ottelussa valmiina pelaamaan. Mikäli sama toistuu, voi Ilvekselläkin olla mahdollisuutensa, muuten ei. Kerho näyttää niin ylivoimaiselta.

HPK on liigan ylivoimatehokkuudessa viides, ja se onkin näkynyt Kerhon otteissa. Joukkue pystyy ratkomaan otteluita pelkästään ylivoimalla, vaikka muuten peli menisi heikosti. Varsinkin liigan yksi nimettömistä pelaajista on tehnyt ylivoimalla kovat tehot. Sanokaa vaan, jos ette tiedä kuka on Mikko Mäenpää? Hän on Tapparan kasvatti, joka on kiertänyt JYP:in, Jukurien ja Pelicansin kautta HPK:hon, jossa kehitys on puhjennut kukkaan.

Pisteitä Mäenpäällä on jo 21, ja edellinen liigakauden ennätys oli 2. Selkeä kohennus siis, ja miehellä on ikää vasta 23 vuotta. Muutenkin HPK:lla on laittaa ylivoimaan kovia nimiä, maailmanmestari Mika Strömbergistä lähtien. Myös David Schnaider sekä Mikko Jokela ovat ylivoimalla vaarallisia.

Mikä on sitten HPK:n asenne lähdettäessä otteluun? Jokerit-ottelussa joukkue pärjäsi yksilöiden avulla, ja Ilveskin voi kaatua samalla tavalla. Osa Kerhon pelaajista pelasi kuitenkin ajoittain kurittomasti ja valmentaja Jalosella onkin tekemistä että joukkue saadaan pelaamaan nimenomaan joukkueena. Kuitenkin Kerho on toisena liigassa, eli sattumaa voitot eivät tosiaan ole.

HPK:ltä puuttuu kokoonpanosta vain Risto Korhonen tammikuun loppuun asti.

Huomioitavaa ottelusta on se, että jo perjantaina iltapäivällä lippuja otteluun oli myyty 5400 kappaletta. Normaalisti pelipäivinä lippuja menee kaupaksi noin tuhat, joten pieni yleisöryntäys voidaan nähdä tänään Hakametsässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle