HPK lopetti Ilveksen juhlat jatkoajalla

Ilves juhlisti 75-vuotista taivaltaan nostamalla hallin kattoon legendaarisen Jorma Peltosen paidan. Itse ottelussa vierailija pokkasi pisteet kotijoukkueen lievästä hallinnasta huolimatta.

Tampereen Ilveksen 75-vuotisjuhla sai nolon päätöksen, kun Pasi Petriläinen menetti kiekon jatkoajalla oman maalinsa takana typerästi Joonas Vihkolle.

taustaa

Ilves jäädytti Jorma Peltosen pelinumeron
[lue lisää]

Ottelun kuvakooste
[katso kuvat]

Vihko siirsi pelivälineen b-pisteiden väliin, josta Juuso Hietanen iski sen vastakiekkoon Tuukka Raskin längistä sisään. Peli HPK:lle 3-2 jatkoajalla.

Ilves-luotsi Kari Eloranta ei ollut tyytyväinen mies pelin jälkeen.

- Olen hemmetin pettynyt illan tulokseen, Eloranta tuskaili.

Ilves niukasti niskan päällä alussa

Ottelu alkoi pitkähköillä juhlallisuuksilla Ilveksen 75-vuotissyntymäpäivien kunniaksi. Halli aplodeerasi asiaankuuluvasti ja tunnelmaa riitti.

Ilves tuntui saaneen latausta seremonioista ja painoi ottelun alussa päälle. Ottelun ensimmäisen rangaistuksen aikana kotijoukkue myllyttikin mielinmäärin lähes täydet kaksi minuuttia. Kuitenkin ilman tulosta.

Kohti erän puoliväliä Ilveksen alkurynnistys talttui ja vierailijakin pääsi peliin mukaan. Ensimmäinen tilanne tuli illan hahmolle, Jonas Anderssonille, joka kuitenkin epäonnistui vielä läpiajossaan.

Illan avausosumasta vastasi kokenut kehäkettu Mika Strömberg, joka iski kahden miehen ylivoimalla vieraat johtoon. Maalista osasyyn saa ottaa niskoilleen Tuukka Rask, sillä koko lailla helposti kiekko livahti kainalosta sisään.

Erän toinen ja kotijoukkueen ensimmäinen osuma nähtiin - ylivoimalla jälleen - viitisen minuuttia vieraiden osuman jälkeen. Teppo Tuomanen ajoi vahvasti sisään viivalta ja veti tulisen lämärin kohti Aleksis Ahlqvistin maalia.

Ahlqvistin paluukiekkokontrolli petti tilanteessa pahemman kerran, ja kiekko ponnahti hänen rintapanssaristaan Teemu Jääskeläiselle, joka pääsi iskemään tasoituksen liki tyhjään maaliin.

Tasapaksu toinen erä

Ottelun toinen erä alkoi Ilves-puolustuksen avoimilla ovilla. Toni Mäkiaho olisi päässyt kahdesti läpiajoon jo avausminuuteilla, mutta ensimmäisellä kertaa mailatekniikka petti, ja kiekko ponnahti päätyyn. Toisella kertaa Rask torjui Mäkiahon kesyn yrityksen.

Tämän jälkeen Ilves pääsi pelaamaan muutamaan otteeseen ylivoimaa ja otti selvän otteen pelistä. Ylivoimat olivat heikkoja ja paras paikka syntyikin tasaviisikoin pelattaessa, kun Raimo Helminen vapautti Vesa Viitakosken läpiajoon mainiolla biljardisyötöllään.

Ilman maaleja koko erää ei kuitenkaan tahkottu, sillä erän loppupuolella Tomas Kurka pääsi avaamaan maalitilinsä Ilves-paidassa. Mikko Peltola ajoi röyhkeästi ja taidokkaasti maalille. HPK-vahti Ahlqvist sai peitettyä etukulman, mutta ajautui seuraamaan Peltolan liikettä takatolpalle. Kun kiekko jäi torjunnasta etutolpalle, oli Kurkalla helppo työ iskeä Ilves johtoasemaan.

- Kahteen ensimmäiseen erään ei voi olla tyytyväinen. Tehtiin vääriä valintoja, HPK-luotsi Jalonen pähkäili.

HPK nousee tasoihin päätöserässä

Päätöserän alkuhetkillä Ilves tuntui seisahtuneen ja HPK hallitsi peliä selkeästi. Tämän tuloksena syntyikin tasoitusmaali. Mennellä kaudella vielä Ilvestä edustanut Jonas Andersson karkasi Ilves-puolustajilta ja pääsi iskemään oman laukauksensa paluukiekosta numerot tasoihin.

- Siinä maalissa meidän puolustajat eivät osanneet luistella takaperin ja heidät kierrettiin. Jos me jatkamme tällaisten virheiden tekemistä, niin kaudesta tulee pirun pitkä, Kari Eloranta antoi sapiskaa pelin jälkeen.

Anderssonin osuman jälkeen erässä pelattiin paljon ylivoimapeliä. Kun joukkueet ottivat toinen toistaan typerämpiä rangaistuksia, voiton avaimia tarjottiin molemmille.

Kumpikaan ei onnistunut kuitenkaan luomaan erityisen hyviä paikkoja ja peli päättyi varsinaisen peliajan osalta tasan. Jatkoajalla vieraat iskivät voitto-osumansa ja peli ratkesi.

- Halusimme taistella voitosta kolmannessa erässä. Tyytyväinen ei voi kuitenkaan olla. Ilves hallitsi peliä ja olisi sen vuoksi ansainnut voittaa, mutta kun ei saanut paikoistaan maaleja, Jukka Jalonen myönsi ottelun jälkeen.

Valmentajien kommentteja pelin jälkeen

Ilves-luotsi Kari Eloranta oli ottelun jälkeen pettynyt tulokseen.

- Me olimme parempia kuin HPK, mutta teemme viime kauden tapaan isoja virheitä.

- Maaleja me emme saa tehtyä mistään. Meillä oli tänään varmaan 60 laukausta, mutta ne kelpasivat lähinnä maalivahdin lämmittämiseen.

Jukka Jalosta voitto toki lämmitti, vaikka esitys ei vakuuttanutkaan.

- Tämä ei ollut rutiinia, koska tehtiin paljon virheitä.