HPK katkoo tappioputkeaan Kärppien grillissä − "Ei siinä voi pää punaisena huutaa"

LIIGA / Ennakko
HPK:lla riittää tekemistä Kärppien tehokkaiden hyökkääjien kanssa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hyvään pelivireeseen yltynyt Oulun Kärpät jatkaa pelejään HPK:n vieraana. Kotijoukkue on pahassa tappioputkessa, eikä urakka ainakaan helpotu leveällä ja tehokkaalla ryhmällä operoivaa oululaisvierasta vastaan. Kärppiä huolettaa ainoastaan kova otteluruuhka ennen tulevaa CHL-kamppailua.

Kuusi peliä ilman pisteitä tahkonnut HPK saa perjantaina Rinkelinmäellä vastaansa sarjakakkosena majailevan Kärpät. Tappioputken katkaisu oli keskiviikkona jo lähellä, mutta Kerho onnistui menettämään 2-0-johtonsa tappioksi viiden viimeisen minuutin aikana. Häviäminen on ottanut koville, mutta HPK:ssa koitetaan pitää pää kylmänä. Torstaina mediatilaisuudessa puhunut valmentaja Kari Lehtonen kertasi joukkueen henkistä palautumista.

− Videon kautta menimme. Pilkoimme pieniin palasiin sitä, mitä olisi voinut tehdä. Ei siinä voi karjua pää punaisena. Pitää vain mennä eteenpäin. Ei se toki kenellekään ole helppoa.

Tappiot syövät miestä

Kokonaisuutena onnistunutta kautta pelaava Jyri Niemi kuvasi eroja voitto- ja tappioputken välillä. Miksi selkäranka katkeaa niin helposti?

− Se rentous on se suurin ero. Kun voittaa pelistä toiseen, niin kiekko tuntuu koko ajan pomppivan itselle ja sisään. Olisi nytkin eri fiilis vastailla kysymyksiin, jos olisimme eilen voittaneet pelimme, Niemi kuvasi.

Päättäväinen Lehtonen vakuutti, että vippaskonsteja tulosten kääntämiseksi ei ole.

− Se tekeminen kääntyy yksinkertaistamalla ja keskittymällä pikkujuttuihin. Pudotamme alkulähteille, jolloin pääsemme rakentamaan palettia uusiksi. Sitten nostetaan tempoa.

Kärpilla kulkee joka ketjussa, joten pelaako Puljujärvi?

HPK:n kokoonpano on todennäköisesti hyvin samanlainen kuin HIFK:ta vastaan. Reservin puolella joukkueessa ovat Ville Järveläinen ja Eetu-Ville Arkiomaa, jotka saattavat palata pelaavaan kokoonpanosta, mikäli HPK:n valmennusjohto päättää pyöräyttää taas ketjujaan.

Kärpillä rotaatiota riittää enemmän, sillä nuorten MM-kisoissa pelanneet pelaajat ovat taas käytettävissä. Valmentaja Lauri Marjamäkeä huolettaa eniten neljän pelin viikko ennen ensi viikon CHL-ottelua. Kokoonpanoon saattaa nousta Jesse Puljujärvi. Edellisessä ottelussa huilasivat Juha-Pekka Haataja ja Dan Spang.

Laiturin tiputtaminen on varmasti vaikeaa. Joonas Komulainen on piristänyt ykkösketjun Esa Pirneksen ja Mika Pyörälän otteita. Myös Saku Mäenalanen on esiintynyt edukseen nelosketjussa.

Kärppien hyökkääjistä kovassa iskussa on ollut Ivan Huml, joka uhkaa kiriä kohti pistepörssin kirkkainta kärkeä.

HPK:n maalilla pelaa perjantaina Juuse Saros. Kärppien maalilla nähdään todennäköisesti Tomi Karhunen. Iiro Tarkki ei ole pelannut lähes kuukauteen, joten hänenkin pelivuoronsa lähestyy taas hiljalleen.

Käyttäjän awennstrom kuva

Arvio ottelusta: Antti Wennström

HPK joutuu perjantaina melkoiseen testiin, sillä Kärppien peli on virittäytynyt alkusyksystä askel askeleelta kohti huippuaan. Ottelun alkupuoliskon pitää mennä kotijoukkueen kannalta todella nappiin, jotta pallo lähtisi pyörimään heidän kannaltaan edullisesti.

HPK:n peli on enemmän jumissa kuin täysin toivotonta. Kotijoukkueen pelissä tärkeintä on hyökkäysalueelle pääseminen organisoidusti, sillä määrä ei korvaa laatua etenkään Kärppiä vastaan. Pitkiä päätypelejä ja pakkien nousuja tarvitaan. Perjantaina ottelu pysyy vähämaalisena ja ratkaisua haetaan jatkoajalta.

Seuraa Heitä

Eero Somervuori #8 |

Laitahyökkääjä

Loppusyksyn liekeissä pelannutta laitahyökkääjää huhutaan ensi kaudeksi Espooseen. Onko uusi sopimus jo takataskussa, ja karkaako ajatus siksi muualle?

Juha Koivisto #12 |

Laitahyökkääjä

Pitkän linjan raataja, joka tekee enimmäkseen näkymätöntä työtä ja hoitaa puolustusvelvoitteensa mallikkaasti. Oli iskussa HIFK:ta vastaan.

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Höntyilee ajoittain hyökkäyspäässä viisikkopelaamisesta ulos, mutta on hiljalleen parantanut otteitaan puolustuspäässä. Kaipaa maaleja.

Tomi Karhunen #33 |

Maalivahti

Joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittu maalivahti on kuumassa vireessä. Pistääkö HPK:n taas surkuttelemaan tehottomuuttaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle