Kärpät alistui Kerhon juhliessa voittoa ja Hamillin hattutemppua

LIIGA / Raportti
HPK juhli keskiviikkona avausvoittoaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jos joskus lopputulos kertoo pelistä vain tehtyjen maalien määrän, niin se oli tässä ottelussa. Vauhdikkaan kiekkoillan taistelussa kotijoukkue onnistui loistavalla viimeistelyllään.

Kaksi edellistä peliään hävinneet joukkueet lähtivät taistelemaan lentopallomaiseen tyyliin pisteistä − kolme kosketusta ja laukaus. Tyylipisteitä ei jaettu, eikä niitä myöskään haettu.
Kiekkoa vietiin päästä päähän ja kun 90 prosenttia hyökkäyksistä päättyy laukaukseen, sai yleisö varmasti sitä mitä tuli hakemaan.

Maalinteossa onnistui ensimmäisenä HPK. Joonas Vihko avasi maalihanat napsauttamalla kiekon maalin edestä maaliin ylivoimalla Juhani Jasun ja Zach Hamillin huolehtiessa esityöstä.

Maalijuhlat ehtivät tuskin hiljentyä, kun Kärpät tuli tasoihin seuraavassa vaihdossa. Videolta tarkistetun maalin teki Jesse Puljujärvi. Osuma oli 16-vuotiaan supertulokkaan ensimmäinen maali Liigassa.

Hamill tehokkaana

Hamill (3+1) aloitti illan maalitehtailun toisen erän ylivoimalla laukoen kiekon b-pisteen kaarelta ylänurkkaan. Kärppien alivoimakuvio onnistui estämään siniviivavedot tehokkaasti. Kärpät tuli tasoihin kolme minuuttia myöhemmin Patrick Davisin maalilla.

Seuraavan viiden minuutin aikana HPK karkasi kahden maalin johtoon, kun ensin Hamill takoi Kärppien maalilla pelanneesta Tomi Karhusesta kimmonneen siniviivavedon sisään ja Tuomas Vänttinen onnistui kaatuessaankin siirtämään kiekon kärppämaaliin.

Pelin kuva ei muuttunut, vaikka kolmannessa erässä Hamill täydensi hattutempun. Tämän jälkeen Joni Tuulola laukoi kiekon vastustamattomasti ylänurkkaan Marek Viedenskyn tarjoilusta.

Kärpät jatkoivat hyvää hyökkäyspeliään, mutta päässyt pirteästi pelanneen Julius Junttilan tolppalaukausta lähemmäksi maalia.

− Työmäärästä ei voi joukkuetta moittia. HPK oli äärimmäisen tehokas ja teki paikoista maalit. Lukemat eivät ihan kuvaa tuota koko peliä, kommentoi kärppävalmentaja.

Illan esitykseen ja kolmeen pisteeseen oltiin luonnollisesti tyytyväisiä Kerholeirissä.

− Ollaan pelattu nämä kolme ensimmäistäkin peliä ihan ok, mutta tulos on jäänyt aika ohkaiseksi. Henkisesti tämä oli meille pirun tärkeä voitto, arvioi illan peliä HPK-luotsi Pasi Arvonen.

− Tänään tuli ensimmäinen ehjä peli, heti alusta asti näki että ollaan hyvällä ilmeellä liikkeellä. Hieno ilta, hieno tulos meille, kertoi illan pelistä Kerhon Juhani Jasu.

Hamillin ja Joonas Vihkon (1+2) kanssa samassa ketjussa keskellä viilettävä Jasu oli tyytyväinen rooliinsa.

− Hyvin onnistuttiin tänään koko ketju, Vihko sai hyviä paikkoja itse ja pystyi tarjoilemaan Zachille muutaman avoimen paikan. Ei ehkä voi odottaa että joka pelissä verkot noin heiluu, mutta muutenkin peli oli hyvin hanskassa.

− Ammattimies tietää missä olla, kun maaleja pitää tehdä, Jasu totesi hymyillen kysymykseen Hamilille maalin eteen tarjotuista maalipaikoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle