Jatkuuko HIFK:n kotitaika?

LIIGA / Ennakko
Lauantai-illan kierroksella HIFK:n kolmen kotiottelun viikon päättää Tampereen Tappara. Taistelu suorasta pudotuspelipaikasta kovenee ja molempien halu voittaa on varmasti kova. Sarjataulukossa Tappara on viidentenä ja HIFK kahdeksantena, vain kuuden pisteen päässä tamperelaisista, joten jaossa on tärkeät kolme pistettä.

Edellisissä peleissä vahvasti erien alkuun tulleet petopaidat raatelivat torstai-illan kierroksella TPS:n luvuin 6-0 ja tiistaina Pelicansin 4-2. Maalintekoa helsinkiläiset ovat siis saaneet viikon aikana harjoitella.

Kolmen ottelun voittoputkessa viilettävät tamperelaiset ovat niin ikään tehtailleet maaleja kiitettävään tahtiin. Viidessä edellisessä pelissä vastustajan verkko on heilunut jopa 25 kertaa.

Tutut miehet voittojen takana

Edellisissä peleissä vahvasti erien alkuun tulleet helsinkiläiset ovat hävinneet kotonaan viimeksi 10. joulukuuta, jolloin vastassa oli Espoon Blues. Tappara kaatoi tiistai-iltana hyvällä pelillä juuri Bluesin, joten kirvesrinnat voivat hyvinkin rikkoa HIFK:n kotitaian.

HIFK:n tavoin myös tamperelaiset ovat olleet kotiotteluidensa herroja. Viime torstain Blues-ottelun jälkeen sarjataulukossa viidenneksi kivunnut Tappara on voittanut kymmenestä viime kotiottelustaan jopa kahdeksan.

Voittojen avaintekijänä on toiminut tuttu mies. Kultakypärä Janne Ojanen on kahdeksassa viime pelissä kerännyt tehot 6+2. Ojasen, 39, lisäksi myös kakkosketju Jonas Enlund - Jori Lehterä - Teemu Nurmi ovat pelanneet loistavasti. Nuorisoketju on tehtaillut kolmessa viime pelissä yhteensä 13 pistettä.

Päävalmentaja Paul Baxterin mukaan HIFK:n voittojen takana ja joukkueen ehdottomana tukipilarina on ollut torstaina kauden viidennen nollapelinsä torjunut Jan Lundell. Baxterin mielipiteeseen on helppo yhtyä. Torstain TPS-pelissä Lundell nappasi varmoja koppeja ja piti nollan loistavilla venytyksillä. Kauden aikana kiekon 1021 kertaa pysäyttänyt Lundell onkin viime kauden tapaan ollut HIFK:n tärkeimpiä pelaajia, ellei tärkein.

Perinteikästä ja nuorekasta kiekkoa

Vuonna 1955 perustettu Tappara ja 110-vuotias HIFK ovat molemmat ehdottomasti SM-liigan perinteikkäimpiä seuroja. Tällä hetkellä molempien kokoonpanoissa on mukana monia nuoria lupauksia, joista osa on jo nyt joukkueidensa vahvimpia lenkkejä.

Tapparan kirkkaimpia tähtiä ovat tällä kaudella olleet jo edellä mainitut Enlund, Lehterä ja Nurmi. Helsingin Jokereista ja HIFK:sta Tampereelle siirtyneet lupaukset Lehterä ja Enlund eivät varmasti kadu päätöstään jättää kasvattiseuransa. Entiseen kotikaupunkiinsa lauantaina palaavat Enlund ja Lehterä ovat molemmat keränneet kauden aikana 30 tehopistettä, tosin Lehterä kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Ketjun kolmannella lenkillä, Tapparan omalla kasvatilla, Teemu Nurmella on 40 ottelun jälkeen kasassa 23 tehopistettä.

Torstai-illan TPS-kamppailussa HIFK väläytteli monille vuosien saatossa tutuksi tullutta kovaa fyysistä peliä. Iloisena yllätyksenä yksi eniten itseänsä likoon laittavista pelaajista oli 20-vuotias Aleksi Holmberg. Tämä helsinkiläisten oma kasvatti on esiintynyt itsevarmaa ja fyysisesti kovaa peliä pelaavana puolustajana, joka ei myöskään kaihda ottaa iskuja vastaan. Aika ajoin Teemu Laakson kanssa parina pelaava Holmberg tulee varmasti nousemaan HIFK:n luottopelaajien joukkoon.

Mainittakoon myös, että Pelicans-ottelussa kovan tällin saanut 19-vuotias lahjakkuus, aina täysillä pelaava Max Wärn palaa todennäköisesti petopaitojen kokoonpanoon.

- Taitaa olla, että pääsen aika vähällä. Sellanen perus puujalka, Wärn toteaa vammastaan.

Kolmoskentän taistelijat

HIFK:n terävimpiä aseita viime aikoina on ollut Arttu Luttisen, Jermu Porthenin ja Lennart Petrellin muodostama kolmosketju. Kovaa taisteleva kolmikko on tottunut saamaan paljon alivoimavastuuta, mutta viime pelien esitysten myötä myös ylivoima-aikaa on alkanut kertyä yhä enemmän ja enemmän.

Myös kirvesrintojen kolmosvitja, Steve Saviano – Juha Kiilholma – Sami Venäläinen, on löytämässä hetkisen kadoksissa olleen pelivireensä uudelleen. Kahdessa viime pelissä kolmosnyrkki on iskenyt seitsemän pistettä. Kolmoskentästä on mainittava hyökkäysketjun lisäksi heikon alun jälkeen otteitaan parantanut puolustaja Jussi Halme.

» Lähetä palautetta toimitukselle