JYP saapuu HIFK:n vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Sunnuntaisessa TV-ottelussa HIFK:n vieraaksi tulee JYP. JYP ei ole Helsingissä ennenkään kuvia kumarrellut, joten taistelua tullaan näkemään.

HIFK:lla on metsästyksessä liigan nelospaikka ja sitä kautta kotietu. Myös JYP taas taistelee paikastaan sääliplayoffeissa ja viime otteluissa hyvin sujuneet pelit ovatkin siivittäneet JYPin jo pienelle karkumatkalle playoff-viivasta.

HIFK alkaa tervehtyä

HIFK:lla on tähän otteluun siitä harvinainen tilanne, että sairasosasto on maajoukkuetauosta tyhjentynyt melkoisesti. Jopa Jere Karalahden odotetaan palaavan kentälle, joten IFK:lla pitäisi olla todella iskukykyinen joukkue sunnuntaina koossa.

Hyökkäysosastolla Brett Harkins ja Kimmo Kuhta esittelivät Blues-ottelussa jo nousevaa kuntoa. Näiden miesten panosta kaivataankin, mutta ongelmana Harkins-Kuhta-Timo Pärssinen-ketjulla on, ettei ryhmästä löydy yhtään maskimiestä.

Olli Jokisen liityttyä ryhmään, on myös ylivoimalla nähty eriomaista maskipelaamista. Jokinen jaksaa raataa ja se näkyy maalienkin muodossa. Samoin Lasse Pirjetän NHL:ssä saama kovuus näkyy röyhkeytenä maalinedessä. Pirjetä onkin tehnyt tällä kaudella jo viisitoista maalia IFK:n riveissä.

Myöskin maalivahtiosasto on IFK:lla kunnossa, Jan Lundellin osoitettua torstaina olevansa valmis palaamaan kentälle, jos tarve vaatii.

Joukkueella on siis kaikki yksilöinä kunnossa, mutta se viimeinen puristus puuttuu. Kiekonmenetyksiä ja liikaa kikkailua, siinä IFK:n asenteen tuomat ongelmat. Joukkueen on aika alkaa pelata joukkueena, koska playoffien alkuun on enää muutama viikko. Aina voidaan olettaa, että kyllä ammattimiehet vertyvät playoffeissa, mutta mitä jos eivät verrykään?

Hyökkääkö JYP?

JYP on monena vuonna tunnettu vieraskaukaloissa peruuttelevana joukkueena, mutta viime kausina tämä suuntaus on muuttunut. JYP osaa ja haluaa hyökätä, eikä perusta peliään vain maalivahdin 50 torjuntaan.

JYP on tunnettu lähinnä ykköskentällisestään, mutta viimeisissä otteluissa myös muut ovat onnistuneet maalinteossa. JYPin ylivoima ei ole toiminut toivotulla tavalla, mutta torstaina Ilvestä vastaan myös ylivoimalla tuli onnistumisia.

Miten käy?

Molemmat joukkueet haluavat varmasti hakea voittoa tästä ottelusta, mutta helpolla se ei kummallekaan irtoa. Maalivahdit ovat suuressa osassa ja mielenkiintoa herättää, parantaako Tomas Vokoun otteitaan viime tiistaisesta?

» Lähetä palautetta toimitukselle