Ässät etsii räväkkää ilmettä

LIIGA / Ennakko
Kotijoukkue Ässien vieraaksi Poriin saapuu kolmessa ottelussa runsaasti maaleja mättänyt HIFK. Helsinkiläiset ovat paukuttaneet jo 16 maalia, joka on myös eniten koko liigassa. Porilaisryhmä on taasen tuskaillut maalinteossa. Saako Ässät helsinkiläisten maalihanat tyrehdytettyä ja aukeaako porilaisten oma ketsuppipullo?

Ässät aloitti kauden vahvasti peittoamalla Lukon vieraskentällä. Tuossa ottelussa kaikki näytti hyvältä ja verkot heiluivat viisi kertaa. Sen jälkeen ei ole kahdessa pelissä saatu kuin kaksi kertaa kiekko ohi vastustajan maalivahdin. Ratkaisijoita kaivataan ykköskentän lisäksi myös kakkosesta.

- Ykkönen on tehnyt meidän seitsemästä kuusi. Kakkosellakin on ollut tilanteita ihan kivasti, etenkin B.J. Crombeen on päässyt tekopaikoille, Ässien päävalmentaja Juha Pajuoja kertoo jo 25 kertaa vastustajan maalivahti koetelleesta kanadalaisesta.

Kaksi viimeistä ottelua ovat olleet Ässille tuskaisia. Kentällä vastustaja ei ole ollut etevämpi, mutta verkko ei vain heilu.

- Kyllä nuo kaksi peliä sapettaa, sitten ei harmittaisi, jos vastus olisi ollut selkeästi liian kova, Pajuoja tuumaa.

Pajuojan on laskeskellut, että ykkösen pitäisi voittaa oma peli maalilla ja tehdä lisäksi yksi ylivoimaosuma ja kakkosen voittaa oma pelinsä maalilla. Näillä laskelmilla pisteitä alkaisi ropista.

- Kolmos- ja neloskenttä ovat pelanneet nolla nollaa hyvin. Kuparisen kenttä ei ole takaiskuja päästänyt ja Wandellin kolmikkokin päästi ensimmäisen vasta Jyväskylässä, Pajuoja toteaa.

HIFK on aloittanut sarjan vahvasti. Ensimmäisessä ottelussa joukkue kärsi niukan tappion paikallisvastustajastaan Jokereista, mutta sen jälkeen on tullut kaksi voittoa ja maaliverkot pöllynneet. Tehokkaimmin ovat häärineet Kimmo Kuhta kuudella, Stephen Guolla viidellä ja Cory Murphy sekä Jan Hrdina neljällä tehopisteellä.

- HIFK näyttää osuneen hankinnoissaan kohdalleen. Täytyy tosin toivoa, että joukkue jättäisi Schnabelin taas kotiin, Pajuoja viittaa HIFK:n yhden ulkomaalaisen huilivuoroon ulkomaalaiskiintiön vuoksi.

Hankinnat ovatkin HIFK:ssa olleet vahvoja, sillä joukkueen kuusi parasta pistemiestä ovat uusia pelimiehiä viime vuotiseen verrattuna. Joukkueen hyökkäyspäästä löytyy tehomiehiä kolmestakin kentästä. Myös puolustus- ja maalivahtipeli on toiminut, vaikka maalivahti Jan Lundell aavistuksen haparoi avausottelussa Jokereita vastaan.

HIFK oli viime kaudella eniten yleisöä, 5 500 keskiarvolla, Porin Isomäkeen kerännyt vierasjoukkue. Sykettä ei varmasti torstai-illan ottelusta puutu, onhan kissapedoilla seisomakatsomolle tuttu mies, jo 43 jäähyminuuttia kerännyt Pasi Nielikäinen.

- Meidän on pakko lähteä eri tavalla otteluun kuin kahdessa aiemmassa pelissä. Nyt haetaan paljon räväkämpää ilmettä, Pajuoja toteaa.

HIFK:lta on loukkaantumisten vuoksi pois pitkäaikaispotilas Pasi Saarinen ja lokakuun alkuun sivussa oleva Max Wärn. Ässillä ei loukkaantumishuolia ole, leikkauksessa käynyttä Marko Toivosta lukuun ottamatta.

- No eipä taida olla mustelmiakaan, Pajuoja naureskellen viittaa joukkueen aneemisiin otteisiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle