TPS tarjoili pitkästä aikaa hunajaa kotiyleisölle – venäläisvahti Karejev palasi vakuuttavasti tolppien väliin

Lauri Pajuniemen itseluottamus on nousussa
TPS onnistui pitkästä aikaa nappaamaan kolmen pisteen voiton kotiyleisön edessä. Maalinteon kanssa tuskaillut kotijoukkue sai tärkeitä onnistumisia heti ottelun alussa. Heikosti johtoasemassa pelannut TPS oli myös keskiviikkona lähellä menettää johtonsa.

Viime aikoina todella tasaisia pelejä pelannut TPS lähti illan KooKoo-otteluun hyvistä lähtökohdista. TPS:n edellinen ottelu pelattiin viime lauantaina, jolloin se kukisti HPK:n voittomaalikilpailussa. TPS:n maalilla nähdään pitkästä aikaa venäläismaalivahti Andrei Karejev

Vierailija KooKoon pelaaminen on ailahdellut viime aikoina. Viime lauantaina kouvolalaiset hävisivät Pelicansille kotiyleisön edessä dramaattisesti lukemin 2–3. Reilu kuukausi sitten KooKoo hävisi kotiyleisön edessä TPS:lle, joten vierailijoilla oli varmasti kalavelkojen maksu mielessä.

Avauserä oli selvästi kotijoukkue TPS:n. Ilotulitus alkoi jo 37 sekunnin kohdalla, kun Palloseuran kultahammas Josh Kestner laukoi upeasti kotijoukkueen 1−0-johtoon. KooKoon pelaaminen läpi avauserän oli heikkoa. Luistelussa ja kamppailupelaamisessa vierailijat olivat selvästi TPS:ää jäljessä. TPS:n avauserä oli varmasti yksi kauden parhaista. TPS onnistui ylittämään keskialueen helposti ja puolustajien avauspelaaminen oli hyvällä tasolla.

Avauserän lopulla Hannu Kuru laukoi taukotilanteeksi 2–0-lukemat. TPS sai jobinpostia avauserän lopussa, kun maalitilinsä avannut Kuru loukkaantui blokattuaan laukauksen. Kuru ei enää otteluun palannut.

Toinen erä oli selvästi avauserää tasaisempi. KooKoo sai omaa hyökkäyspeliään käyntiin, mutta heikko oman alueen puolustuspelaaminen antoi TPS:lle jatkuvasti vaarallisia maalipaikkoja.

Ottelun edettyä yli puolivälin, vieraiden Teemu Engberg laukoi tärkeän 2–1-kavennusmaalin. Loistavasti läpi ottelun pelannut Engberg oli kouvolalaisten parhaimmistoa yhdessä Joonas Odenin kanssa. TPS:llä oli erän lopussa mahdollisuus lisätä johtoaan, mutta KooKoo-vahti Victor Brattström pysäytti Austin Ortegan sekä Ville Lajusen yritykset.

TPS on pelannut viime aikoina todella heikosti johtoasemassa ja myös ottelun kolmas erä alkoi todella heikosti. KooKoo vyörytti hyökkäyksiä jatkuvasti Palloseuran päätyyn ja myös vaarallisia maalipaikkoja syntyi useita. Läpi ottelun vahvasti torjunut Karejev piti kuitenkin turkulaisia pystyssä. Lopulta kuin salama kirkkaalta taivaalta Ville Lajusen viivaheitto painui sisään ja TPS siirtyi 3–1-johtoon. Lähes heti Lajusen maalin jälkeen Lauri Pajuniemi vei Palloseuran 4–1-johtoon upean yksilösuorituksen päätteeksi.

Koko ottelun käsijarru päällä pelannut KooKoo yritti hakea lopussa kavennusta, mutta mitään mairittelevaa kouvolalaiset eivät saaneet aikaan.

TPS jatkaa pelejään perjantaina JYPin vieraana. KooKoo kohtaa lauantaina kotiyleisön edessä SaiPan.