Liiga-kierros: Alkukauden alavireiset vastakkain Mikkelissä, TPS pyrkii venyttämään pisteputkeaan KooKoon kustannuksella

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Ella Taponen
Illan kierros koostuu tällä kertaa kahdesta ottelusta, kun Mikkelissä Jukurit kohtaa HPK:n ja KooKoo matkustaa revanssiaikeissa Turkuun TPS:n vieraaksi.

Seuraa Heitä

Jere Innala #12 | HIFK

Laitahyökkääjä

22-vuotias HPK-hyökkääjä Jere Innala viimeisteli lokakuussa 7 maalia, mutta marraskuussa ei ole syntynyt vielä ainuttakaan täysosumaa. Kokeneen Petri Kontiolan tarjoilusta nauttiva Innala on 11 pisteellään (7+4=11) "Kerhon" kolmanneksi tehokkain pelaaja.

Ukko-Pekka Luukkonen #1 | AHL

Maalivahti

TPS:n maalia lainasopimuksella vartioiva Ukko-Pekka Luukkonen on kiittänyt luottamuksesta ja esittänyt vahvoja otteita, josta kertoo myös torjuntaprosentti 91,23%. TPS tarvitsee Luukkoselta vahvaa panosta myös illan ottelussa, mikäli se mielii jatkaa pisteputkeaan KooKoon kustannuksella.

Riittääkö HPK:n maltti Mikkelissä?

HPK opettelee voittamista viimeksi Ilveksen yllättäneen mikkeliläisjoukkueen vieraana.

Kotijoukkueella on takanaan kaksijakoinen viikko, kun HIFK:lle kärsityn 11-1 rökäletappion jälkeen Jukurit kuritti kotonaan sarjakärki Ilvestä luvuin 5-3. Päävalmentaja Marko Kauppinen totesi voitokkaan Ilves-ottelun jälkeen, että joukkue oppi paljon HIFK:lle kärsitystä tappiosta ja nosti tekemisen laatua arjessa, joka osaltaan mahdollisti Ilveksen kaatamisen.

Jukurien seuraava haaste on ylläpitää sama tekemisen taso myös HPK:ta vastaan. Tuossa tehtävässä se tarvitsee varmasti yhtä laajaa onnistujien rintamaa kuin viime lauantaina, puhumattakaan maalivahti Sami Rajaniemen torjunnoista.

Vain kahden pisteen turvin Jukurien edellä sarjataulukossa majailevan HPK:n pelaaminen on takkuillut pahasti läpi kauden. Viime viikon suurilukuista Lukko-tappiota lukuun ottamatta joukkueen ottelut ovat kuitenkin olleet tasaisia vääntöjä, kun seitsemästä edellisestä ottelusta peräti kuusi on ratkennut vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Viimeistä voittoon tarvittavaa vaihdetta joukkue ei tahdo kuitenkaan löytää millään, sillä näistä otteluista HPK on voittanut vain yhden.

Toistaiseksi vain kahdesti varsinaisella peliajalla tällä kaudella voittaneen vierasjoukkueen maltti ei päävalmentaja Matti Tiilikaisen mukaan riitä vielä loppuun asti, mikä on näkynyt joukkueen loppuhetkien otteissa. Muun muassa Emil Larmin, Petri Kontiolan ja Kristian Vesalaisen tähdittämässä kokoonpanossa olisi kuitenkin potentiaalia parempaankin, joten paremman pelivireen löytyminen ei välttämättä ole kovin kaukana.

Tilastot

Edelliset ottelut

Jukurit

06.04
Jukurit - SaiPa
5 - 1
01.04
KalPa - Jukurit
3 - 0

HPK

13.04
HPK - SaiPa
4 - 5 JA
01.04
Kärpät - HPK
1 - 3

KooKoo hakee Turusta paluuta voittokantaan

TPS:n ja KooKoon välisessä ottelussa ratkaisu saattaa tälläkin kertaa venyä ottelun loppuhetkille.

TPS:n ja KooKoon välinen taisto on joukkueiden toinen keskinäinen kohtaaminen kuluvalla kaudella. Viime kerralla TPS oli tyly vieras Kouvolassa, kun se vei täydet pisteet kultakypärä Josh Kestnerin viime hetkien maalilla. Tuosta ottelusta alkoi myös turkulaisten nyt jo kuuden ottelun mittaiseksi venynyt pisteputki, joka on pisin laatuaan sitten tammikuun 2019.

Pisteiden tasaisesta karttumisesta huolimatta TPS:n pelaamisessa riittää kuitenkin petrattavaa, kun etenkin päätöserät ja johtoasemassa pelaaminen ovat tuottaneet joukkueelle päänvaivaa. Yksilötasolla isompaa panosta on lupa odottaa etenkin Ville Lajuselta ja Juuso Pärssiseltä, mutta positiivisen puolella ovat sen sijaan maalivahti Ukko-Pekka Luukkosen varmat otteet.

Kotijoukkue TPS ei ole kuitenkaan yksin ailahtelevan pelivireensä kanssa, sillä myös illan vastustaja KooKoon otteet ovat viime aikoina olleet vuoristoratamaisia. Viime viikolla joukkue pelasi kolme hyvin erilaista ottelua, kun se ensin hävisi selvästi Ilvekselle, voitti sitten Sportin lähes yhtä suurin luvuin ja kärsi viikon lopuksi niukan tappion Pelicansille.

Viikon päättäneen Pelicans-ottelun jälkeen päävalmentaja Jussi Ahokas nimesi joukkueen merkittävimmäksi kehityskohdaksi maalinteon tehokkuuden. Sen sijaan joukkueen viisikkopeli ja liike saivat Ahokkaalta kiitosta, joten ainakin Kouvolassa odotetaan tuloskäyrän kääntyvän pikaisesti samalla tasolle, jolla se oli ennen haasteellista viime viikkoa.