Blues kasvatti Pelicansin tappioputkea

LIIGA / Raportti
Niko Tuhkanen on loukkaantumisten myötä saanut oivan näytönpaikan.
Kuva © Janita Onnelainen
Tiistai-illan ottelu Lahden Pelicansin ja Espoo Bluesin välillä oli juuri sitä, mitä tiistai-illalta voi odottaa. Vierasjoukkue sai hyvän alun ja teki reiluun viiteen minuuttiin kaksi maalia, joista toinen jäi illan voittomaaliksi. Pelicans otti viidennen peräkkäisen tappionsa ottelun päätyttyä lukemiin 1-2.

Ottelu lähti vierasjoukkue Bluesin kannalta liikkeelle lähes täydellisesti. Vain neljän ja puolen minuutin pelin jälkeen Mikko Kuukka iski vierasjoukkueen johtoon Eetu Pöystin ja Siim Liivikin alustuksesta. Maali oli tärkeä niin joukkueelle kuin Kuukalle itselleenkin, sillä puolustajalla oli allaan kolmen vuoden kuiva kausi.

- Toimitettiin kiekkoa maalille ja sitä kautta saatiinkin sitten niitä maaleja. Se on ihan Jyväskylän yliopistossa tutkittu, että laukomalla tehdään maaleja ja sitä pystyttiin alussa toteuttamaan, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho kommentoi ottelun jälkeen.

Toinen erä oli Miikka Männikön kavennusmaalia lukuun ottamatta mitäänsanomatonta tiistaikiekkoa. Maalin lisäksi pieniä valon pilkahduksia kotijoukkueen peliin toi Peliitoista nostettu, nyt viisi peliä Pelicansissa pelannut Joonas Alanne, jolle siunautui syöttöpisteen lisäksi myös yksi oiva maalipaikka.

Siinä missä kotijoukkue paransi pelaamistaan, vierasjoukkueen ote hieman lipsui. Ensimmäisen erän sinnikäs hyökkäyspeli vaihtui oman pään haparointiin ja maalin suulle asettunut Lars Voldenkin joutui toden teolla töihin.

- Vastustaja koitti nostaa ja me puolestamme tiputettiin. Siitä Pelicans sai oman hallintansa ja sitä kautta kavennusmaalin, Aho jatkoi.

- Kun oltiin tappiolla, ruvettiin pistämään kiekkoa päätyyn ja mentiin luontaisilla vaistoilla. Tuohon meidän pitää päästä alusta asti, Pelicans-luotsi Hannu Aravirta kertasi.

Kolmas erä oli pelillisesti kaikista tasaisin, vaikka tilastot torjuntojen osalta puhuvatkin toista. Kotijoukkue pääsi hieman niskan päälle, mutta Blues ei kuitenkaan jäänyt aivan jalkoihin. Pelicansin suurin etu viimeisessä erässä oli kolme kertaa suotu ylivoima, joka ei tällä kertaa tuottanut tulosta, vaikka yhden maalitilanteen kanssa mentiinkin videolle asti.

- Viimeinen erä oli oikeastaan tuollainen tappeluerä. Yritettiin vain tapella se erä voitoksi ja vaikkei oltu tänään parhaimmillaan, saatiin kolme pistettä ja siihen pitää olla tyytyväinen, Aho summasi.

Jos Blues ei ollut illan ottelussa parhaimmillaan, oli kotijoukkue Pelicansillakin paljon parannettavaa. Viiden pelin tappioputki varmasti painaa jaloissa, mutta päävalmentaja Aravirran mukaan ei silti saa varoa liikaa.

- Nyt pitää vain uskaltaa lähteä pelaamaan enemmän vaistoilla, ei tämä nyt niin vakavaa saa olla. Tämä on peliä, ei tämä elämää isompaa ole. Joukkueen pitää uskaltaa ja sitä kautta nauttia siitä pelaamisesta. Ei saa pelätä, perhana, hän päätti.

Pelicans pelaa seuraavan kerran torstaina Niiralassa, kun vastaan asettuu sarjan toiseksi viimeisellä sijalla keikkuva KalPa. Blues puolestaan saa huilata sunnuntaihin asti, jolloin espoolaisten vieraaksi saapuu lauantai-iltana Lahdessa pelaava Jokerit.

» Lähetä palautetta toimitukselle