Uusi kuukausi ja uudet kujeet?

LIIGA / Ennakko
Turussa käytiin lokakuun alussa pystypainit.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Loukkaantumissumassa painiva sarjakolmonen SaiPa kohtaa tiistaina surkean marraskuun pelanneen TPS:n. Sekavassa tilassa oleva sarjajumbo saa samalla oivan mahdollisuuden kurssin kääntöön.

SaiPa ja TPS lähtevät otteluun kovin erilaisista tilanteista. SaiPa on varamiehisenäkin pystynyt urotekoihin ja TPS puolestaan pelasi surkean marraskuun ottamatta kertaakaan täyttä pistepottia.

Surullinen saldo kertoo turkulaisten pelaamisesta oikeastaan kaiken oleellisen. Joukkueen suoriutuminen jäällä ei tunnu olevan valmentaja Kai Suikkasen hyppysissä ja kun maalivahdit Fredrik Norrena ja Ville Hostikka ovat olleet kaukana toivotusta viimeisestä lukosta, ei TPS:n sarjasijoitusta voi pitää ihmeenä.

Hyökkäyspelaamisesta puuttuu punainen lanka ja se lepää lähes yksinomaan Dan Sextonin ja Francis Parén yksilösuoritusten harteilla. Joukkueen puolustusalueen puolustuspelaamisesta tulee mieleen lähinnä sekasorto. Yksilövirheen sattuessa omissa on soinut poikkeuksetta, eikä paikkausapua ole löytynyt.

SaiPa on yksinkertaisesti eri tasolla pelillisesti, mutta lukuisat loukkaantumiset ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia kapealla materiaalilla operoivan joukkueen tekemiseen. Tästä kentälle komennetut keltapaidat ovat kuitenkin vähät välittäneet.

SaiPa aloitti kiekkoviikon ryminällä, kun joukkue taisteli täydet pisteet Porista Ässien vieraana. Seuraavana päivänä vuorossa ollut Lukko-peli Raumalla ei jättänyt sanansijaa Pekka Tirkkosen suojateille, mutta SaiPa suoritti tämän jälkeen kunnioitettavan ryhtiliikkeen.

Kaksi fyysistä kamppailua länsirannikolla eivät tuntuneet lappeenrantalaisten menoa haittaavan, kun sarjan kovakuntoisimpiin kuuluva Tappara kaatui komeasti kotihallissa nuorten Jesper Piitulaisen ja Joni Suutarin johdolla.

Lappeenrantalaisten maalilla torjuva Jussi Markkanen on ollut lähes ilmiömäinen ja kokenut veräjänvahti tarjoaa joukkueelle mahdollisuuden voittoon joka ilta. Markkanen on liigaveskareista kolmannella sijalla voitoissa ja torjuntaprosentissa.

Nuorten esiinmarssi - pyörremyrsky vierasjoukkueen päädyssä?

Kotijoukkueen kannalta ilahduttavaa on ollut uusien vastuunkantajien löytyminen. Loukkaantuneet Jesse Mankinen, Stefano Giliati ja Patrick Davis saavat näyttää kentällä ja harjoituksissa parastaan, jotta pelipaikka Piitulaisen, Suutarin ja Olavi Vauhkosen edestä vapautuu.

Etenkin taitava Piitulainen on ollut kovassa vedossa ja nuorukainen on paukuttanut viimeisessä kuudessa ottelussa neljä maalia.

TPS:n kohtaaminen tarjoaa nuorille jälleen uuden sauman urotekoihin ja edellä mainittujen lisäksi myös nuori Onni Toivanen on näyttänyt jäällä siltä, että pelaaminen Liigassa kiinnostaa jatkossakin.

Edellisessä ottelussa Toivasen saldona oli syöttö takatolpalle hiipineelle Suutarille loistavan pitkän pyörityksen päätteeksi. Tiistai-illan vastustajan aiemmat näytöt oman alueen työskentelystä antavat odottaa runsaasti maalipaikkoja SaiPalle.

Sputnikkien liike tulee suurella todennäköisyydellä olemaan myrkkyä turkulaisille. Kisapuistossa ajoittain hurmoksessa kentällä liitävä SaiPa on TPS:lle vastustajana vaikeimmasta päästä, mutta nyt jos koskaan on turkulaisilla näytön paikka. Derek Famularen esittämän taistelutahdon soisi pesiytyvän ryhmään laajemmalti. 

Ja kaikesta huolimatta TPS on jo kerran tällä kaudella voittanut SaiPan. 

Seuraa Heitä

Dan Spang #33 |

Puolustaja

Teki debyyttinsä lappeenrantalaisten alakerrassa lauantaina. Ensimmäinen peli alta pois vailla hienouksia, joko nyt tulee tehoja?

Milan Jurcina #68 | Medveščak

Puolustaja

Isokokoinen slovakkipakki on väläytellyt jo huimaa lyöntilaukaustaan. SaiPa on ottanut Liigassa eniten jäähyjä. Jurcina saanee mahdollisuutensa tehoiluun myös tiistaina.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jesper Piitulainen 5 3 8
2.Ville Koho 1 5 6
3.Ryan Glenn 1 3 4
4.Tommi Jokinen 1 2 3
5.Lauri Taipalus 2 1 3
TPS M S P
1.Dan Sexton 2 5 7
2.Francis Paré 2 4 6
3.Tero Koskiranta 1 2 3
4.Matias Sointu 1 1 2
5.Milan Jurcina 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle