Leimu vastasi huutoon – Pelicansille voitto hurlumhei-illassa

LIIGA / Raportti
Juha Leimu oli illan tehomies 2+1-lukemin.
Kuva © Jarno Hietanen
Lahden perjantai-illasta odotettiin vähämaalista kamppailua. Mitä vielä! Pelicans ja TPS avasivat puolustuksiensa ovet ja antoivat maalien tulla. Loppulukemat olivat lahtelaisille suosiolliset 5-3. Illan tehomiehenä hääri Pelicans-puolustaja Juha Leimu.

Ottelu poikkesi normaalista marraskuisesta väännöstä. Molempien joukkueiden puolustaminen oli avointa ja tarjosi rutkasti tilaa ja paikkoja vastapuolelle. Kaikki kolme erää painettiin vauhdikkaasti päädystä päätyyn.

Kahdeksasta osumasta kolme syntyi ylivoimalla. Molemmille joukkueille tarjoutui mahdollisuuksia rutkasti, joista syntyi pari komeaa maalia. TPS:n Niclas Lucenius ja Francis Parè virittelivät komean osuman turkulaisten ylivoimassa ja isäntien Juha Leimu kolautti yhden maalin yläputken kautta viivasta.

− Ihan hyvä, että onnistumisia tulee. Niistä tulee itseluottamusta lisää. Saa aina piristystä tuohon pelaamiseen. Hyvä että voitettiin, lähinnä tuon koko muun pelin olemuksen takia, Leimu kertaili.

Avonainen puolustus houkutteli

Leimu piti ottelun vauhdikasta luonnetta hyvänä, mutta oli myös tyytymätön joukkueensa puolustamiseen.

− Paikkoja oli molemmilla, mentiin koko ajan päästä päähän. Annettiin TPS:lle liikaa paikkoja, onneksi Jere (Myllyniemi) pelasi hyvän pelin taas.

− Kun pelin on avointa pitää mennä, mutta samalla se näkyy sitten äkkiä omissa, puolustaja tiivisti.

Vastaus löytyi myös siihen, miksi turkulaiset kykenivät kuittaamaan reilun minuutin sisään maalin kahteen eri otteeseen Pelicansin osuttua ensin.

− Meillä oli monta sekalaista vaihtoa, josta TPS pääsi iskemään vastaan. Vaihtovirheitä, joista tuli useampia ylivoimahyökkäyksiä. Jatkossa ei saada antaa noita, heti huomiseksi pitää muuttaa, Leimu listasi.

Vierailijoiden onnistujista ottelussa yksi oli hieman turhautuneesti esiintynyt Brian Willsie, joka maalin ja syötön lisäksi sai ottelun avauserässä käytöskympin ammuttuaan vihellyksen jälkeen kiekon päin Pelicans-vahti Myllyniemeä.

TPS:llä tutut miehet pelasivat myös hyvin. Pare ja Dan Sexton piinasivat turkoosien puolustusta useaan otteeseen, mutta ainoastaan Pare onnistui kaksikosta maalinteossa.

− Työläitä äijiä täydet kuusikymmentä minuuttia. Siinä kun on Lucenius heidän kanssaan ylivoimalla, niin siinä on hankala kolmikko. Hienon maalin tekivät. Onneksi saimme heidät kuriin sen verran, että saimme pisteet kotiin, Leimu arvioi vastustajiaan.

Kotiinpaluu jännitti

Lahtelaisyleisön eteen kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen Pelicans-nutussa palannut Tuomas Santavuori osui lopussa tyhjään maaliin, ja kuittasi näin tärkeän osuman itselleen.

Hyökkääjä totesi pelin jännittäneen kovasti.

− Jäi päiväunet suhteellisen lyhyiksi. Hyvä fiilis oli tulla takaisin kotikaupunkiin, tiistaista asti olen odottanut tätä innolla.

Vaikka maali heti syntyikin, on Santavuorella tekemistä edessään. Hän ei ollut ottelussa se näkyvimmistä, vaan koitti sopeutua uuden joukkueen tekemisiin mukaan. Hänellä oli ottelun jälkeen myös selkeä mielipide siitä mitä jatkossa on tapahduttava.

− Pitää pystyä parempaan. Tasaviisikoin on eniten hakemista, ylivoimassa olin ihan ok.

Ottelun loppuun nähtiin myös ulosajo, kun TPS:n liettualaisvahvistus Tadas Kumeliauskas sai suihkukomennuksen törmättyään keskialueella rajunnäköisesti toiseen suuntaan katsoneeseen Tommi Paakkolanvaaraan. Pelicansin kapteeni talutettiin vahingolta vaikuttaneen tällin seurauksena koppiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle