Suikkanen ja TPS ensivierailulle Lahteen

LIIGA / Ennakko
Parkanon päällikkö tulee Lahteen sarjapisteet mielessä.
Kuva © Jarno Hietanen
Turun Palloseura saapuu perjantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Pelicansin vieraaksi. Joukkueiden illan yhteinen kysymys on: onnistuuko kumpikaan maalinteossa?

TPS avasi tiistaina pelinsä maaottelutauon jälkeen voittomaalikilpailun kautta kärsityllä tappiolla hurjavireistä Oulun Kärppiä vastaan. Varsinaisella peliajalla TPS:n ainokaisosuman iski Dan Sexton. Turkulaisten maalinsuulla Fredrik Norrena pelasi mainion kamppailun torjuen 26 laukausta ja päästäen yhden osuman ennen rangaistuslaukauksia.

Lahden Pelicans ei päässyt vielä alkuviikosta tositoimiin, vaan pelaa perjantaina ensimmäisen ottelunsa tauon jälkeen.

Illan kamppailu on Kai Suikkasen ensimmäinen ottelu Lahdessa sitten Pelicans-pestin päättymisen. Suikkanen luotsasi lahtelaisia kaksi kautta valmentaen seuralle myös sen ensimmäisen SM-mitalin.

Kuoleeko Pelicansin ylivoima?

Molempia joukkueita yhdistää tietynlainen maalinteon vaikeus. TPS:n suurimmat osujat ovat olleet ulkomaalaisvahvistukset Sexton ja Francis Paré. Sexton on 21 ottelussa onnistunut tehoin 9+5 ja Pare taas samoissa otteluissa lukemin 9+9. Ulkomaalaiskaksikon ja Niclas Luceniuksen mukavahkoista tehoista huolimatta TPS kaipaisi lisää hartioita maalintekijöidensä joukkoon. Ratkaisijarintaman laajeneminen helpottaisi otteluiden voittamista.

Muun muassa Brian Willsieltä odotetaan enemmän. Kanadalainen ei ole onnistunut maalinteossa kuukauteen ja on tehnyt tähän mennessä 11:ssa ottelussa tehot 1+4.

Pelicansilla on perjantaina edessään myös iso testi, kun joukkue lähtee otteluun ensimmäistä kertaa ilman Radek Smolenakia. Tshekkihyökkääjän siirryttyä KHL:aan, lahtelaisten kultakypärää kantaa Lahden oma poika Vili Sopanen, tehopistein 4+14.

Isoimman lohkaisun Smolenak tekee yhteen Pelicansin syömähampaista, nimittäin ylivoimapeliin. Smolenak kerkesi laittaa Liigassa laatan pussiin ylivoimalla seitsemän kertaa, kun koko Pelicans on tehnyt 16 osumaa miesylivoimalla.

Muilla turkoosien pelureista riittääkin työnsarkaa paikatakseen Smolenakia. Koko muu hyökkääjäkatras on saanut lahtelaisten 16 ylivoimaosumasta aikaiseksi vain kolme maalia. Tällä hetkellä Pelicansin ykköspyssyt ylivoimalla sijaitsevatkin viivalla, kun puolustajista Juha Leimulla on kolme ja Jan Latvalalla kaksi ylivoimamaalia tilillään.

Varsinkin Leimu on ollut erittäin vaarallisella päällä. Puolustajalla on kasassa  tehopisteet 7+3 ja itseluottamus korkealla. TPS katsoo varmasti tämän aseen Pelicansilta tarkkaan pois.

Maalinedustalla viihtynyttä Smolenakia ei välttämättä voi kukaan korvata, mutta mielenkiintoisinta on nähdä, mitä kautta Pelicansin ylivoima hakee ratkaisuja. Kun maalin edessä ei ole hyvän maalivainun omistavaa kauhakuormaajaa, on osumien löydyttävä muuta kautta.

Seuraa Heitä

Tuomas Santavuori #11 |

Laitahyökkääjä

Tuhlaajapojan kotiinpaluu. Ensimmäinen ottelu Pelicansin nutussa tällä kaudella. Antaako lahtelaisyleisölle muutakin tuttua kun ''potkulauta''-luistelunsa?

Tero Koskiranta #60 |

Keskushyökkääjä

Lahdessakin pelannut Koskiranta on suorittanut vaisusti alkukauden. Alkaako nostaa tekemisensä tasoa saatuaan maaottelutauon suoman hengähdystauon?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle