Tästä se lähtee käyntiin

LIIGA / Ennakko
Lauantaina on vuorossa Ilveksen virallinen kotiavaus, jossa avausottelussa hävinnyt tamperelaisjoukkue kohtaa kaukaa susirajan takaa tulevan SaiPan.

Ilveksen kausi ei kovinkaan ruusuisesti alkanut. Heti avausottelussa tuli takkiin sille vastustajista tärkeimmälle, eli Tapparalle.

Avausvoitto olisi ollut elintärkeä, mutta jos se tulee lauantaina, eivät apinat vielä kerkiä kiipeämään selkään.

Perjantaina Ilves esitti ajoittain mainioita otteita. Joukkue liikkui hyvin, karvasi ja taisteli. Ja ennen kaikkea loi maalipaikkoja paljon paremmin kuin edellisellä kaudella. Ilveksen pelissä on enemmän järkeä ja siitä huolimatta vauhtia. Joukkue taklaa ja taistelee.

Kysymysmerkkinä on miten joukkue jaksaa, fyysinen kunto ei viime kauden pohjalta ole ihan huippu ja Tappara-peli oli fyysisesti ja henkisesti erittäin kuluttava.

Ensimmäisestä ottelusta ei kannata vetää hirveitä johtopäätöksiä siitä, miten Ilves tulee esiintymään tulevalla kaudella. Vaihtuvuus oli suuri ja perjantaina ilmassa oli selvästi jännittyneisyyttä, vasta SaiPa-ottelussa voidaan ruveta katsomaan kuka pärjää ja miten.

Vaclav Sykora kehui perjantaisen ottelun jälkeen Juha Pitkämäkeä, joten mahdollista on, että Pitkämäki jatkaa myös lauantaina maalissa. Heti Tappara-ottelun jälkeen ei Sykora osannut sanoa myöskään sitä, tuleeko ketjukoostumuksiin mitään muutoksia. Ainoastaan lupasi, että torstaina harjoituksissa kiekon jalkaansa saanut Tomi Källarsson palaa kokoonpanoihin.

Ilveksestä ovat poissa niskavammaa poteva Timo Peltomaa ja Tappara-ottelussa ottelurangaistuksen saanut Mika Niemi.

Idän ihme yllättää

Monet asiantuntijat ennustivat SaiPaa jumbosijalle, mutta lappeenrantalaiset yllättivät viime kauden tavoin ja aloittivat kauden riemukkaalla kotivoitolla JYP:stä.

SaiPan päävalmentaja Petri Skriko ei ennen kauden alkua suostunut myöntämään, että tätä kautta varten pelitapaa olisi muutettu. ?Pantterin? puheista ei kannata välittää, sillä SaiPa pelasi JYP:ä vastaan suoraviivaisemmin ja fyysisemmin kuin pitkään aikaan. Koko joukkue liikkui hyvin ja taklasi paljon, joten kysymys onkin, riittääkö mehuja Ilvestä vastaan?

SaiPan nuoret pelaajat saivat kehuja perjantaina ja on hyvä, että vastuunkantajiksi löytyy uusia nimiä. Jobinpostiakin saatiin, kun Vladimir Machulda venäytti nivusensa huonokuntoisessa jäässä olleen railon vuoksi ja joutuu huilaamaan ainakin Ilves-ottelun. Muuten vieraat tulevat Hakametsään terveellä miehistöllä.

Hakametsän uusi kulunvalvontajärjestelmä toimi ainakin Tapparan kotiottelussa melko mutkattomasti ja toiveita vastaavaan olisi myös huomisessa ottelussa. Kannattaa kuitenkin varautua jonoihin ovella ja myös siihen, että parkkipaikka voi olla ruuhkainen läheisten messujen vuoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle