NHL-kierroksen topit ja flopit: Zibanejad iski hattutempun New Jerseyssä, Blue Jackets taipui Winnipegissä

NHL / Aamuraportti
Mika Zibanejad oli vauhdissa Devilsia vastaan.
Kuva © Getty
Rangersin Mika Zibanejad ja Mats Zuccarello kaatoivat Devilsin. Tuukka Rask teki paluun Boston Bruinsin maalille. Blue Jacketsin turbulenssi jatkuu. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Flyersille kuudes perättäinen voitto

Philadelphia Flyers ryösti pisteet Bostonista 3−2-jatkoaikavoitolla. Ottelun ratkaisi Flyersin Travis Sanheim, joka onnistui yllättämään Tuukka Raskin rannelaukauksella etuyläkulmaan.

Flyers voitti laukaukset peräti 41−25. Loukkaantumisen jäljiltä paluun Bruinsin maalille tehnyt Rask onnistui ottelussa mainiosti, torjuen muun muassa Scott Laughtnonin rangaistuslaukauksen kolmannessa erässä.

Voittoputkesta huolimatta Flyersilla on edelleen yhdeksän pisteen ero pudotuspeleihin ja joukkueen kausi loppunee runkosarjaan.

Zibanejadille hattutemppu ja neljä pistettä

New York Rangersin ruotsalaishyökkääjällä Mika Zibanejadilla oli huippuilta New Jerseyssä, jossa Rangers voitti Devilsin 4−3. Zibanejad iski Rangersin maaleista kolme ja syötti Chris Kreiderin tekemän osuman.

Zibanejad ohjasi ensimmäisen maalinsa ylivoimalla Kevin Hayesin laukauksesta, kun ensimmäistä erää oli jäljellä vain 1,8 sekuntia. Toinen maali tuli niin ikään ylivoimalla Mats Zuccarellon mainiosta poikittaissyötöstä, josta Zibanejad tinttasi ranteella Kevin Kinkaidin vartioiman maalin yläkulmaan. Myös ottelun voittomaali oli todella näyttävä. Zibanejad sai kiekon Devilsin maalin eteen Zuccarellolta, jonka jälkeen hän onnistui harhauttamaan Kinkaidin salamannopeasti jäihin. Ruotsalaisella oli tämän jälkeen helppo työ nostaa kiekko rystyltä verkkoon.

Zibanejad on menossa kohti uransa ylivoimaisesti tehokkainta kautta ja on nyt saalistanut 50 ottelussa 48 pistettä.

Flopit

Tortorellan ripitys ei tuonut pisteitä

Columbus Blue Jackets taipui kolmannessa erässä Winnipeg Jetsille numeroin 4−3. Blue Jackets johti ottelua ennen kolmatta erää, mutta Jets kiri voittoon Jack Roslovicin ja Kyle Connorin maaleilla.

Ennen ottelua Jetsiä vastaan Blue Jacketsin valmentaja John Tortorella oli ripittänyt joukkuettaan voimakkaasti lehdistötilaisuudessa Buffalo Sabresille hävityn ottelun ja laiskan esityksen vuoksi. Blue Jackets esiintyi nyt ryhdikkäästi Jetsiä vastaan, mutta Jetsin ykkösketjun tehot Mark Scheiffelen, Blake Wheelerin ja Kyle Connorin johdolla olivat tällä kertaa liikaa.

Siirtohuhujen keskellä oleva Blue Jacketsin Artemi Panarin kirjautti maalin ja syötön. Blue Jacketsille tappio oli neljäs perättäinen. Blue Jacketsin ympärillä on juuri nyt runsaasti kysymysmerkkejä ja joukkueen GM:n Jarmo Kekäläisen odotetaan selkeyttävän tilannetta joukkueen sisällä pikaisesti ennen kuin pudotuspelipaikka alkaa lipsumaan käsistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle