Nälkäinen Ahmalauma kaatoi KalPan

Vieraat iskivät Kuopiossa pelatussa ottelussa lopullisen niitin kotijoukkueen reppuun jo avauserässä. Ahmat veivasivat KalPavahti Ari Luostarisen selän taakse nopeaan tahtiin kolme ratkaisevaa osumaa ja ilta oli sitä myöten paketissa. Vieraiden sankareiksi nousivat kaksi maalia viimeistellyt Tuomas Tikkanen ja vakuuttavasti torjunut maalivahti Sami Heinonen.

Ottelun alku oli kiistatta Ahmojen. KalPalaisten luistelu näytti siltä, kuin jokaiselle pelaajalle olisi lisätty parikiloa lyijypainoja pohkeisiin. Vieraat käyttivät kotijoukkueen käynnistysvaikeudet taidolla hyväkseen. Varsinkin Ahmojen kolmoskenttä otti avauserässä vahvaa roolia. Kolmosen Tuomas Tikkanen viimeisteli Joni Hakosen ja Jan Eriksonin alustuksesta lähietäisyydeltä ensimmäisen ja kolmannen maalin. Välissä KalPalaisten maalikehikon sisäpuolelle kiekon onnistui uittamaan myös Kim Sjöblöm. Ahmat käänsi näin ollen avauserän selkeästi edukseen ja lähti erätauolle ansaitussa kolmen maalin johdossa.

KalPan kone vihdoin käyntiin

Toisessa erässä roolit olivat kääntyneet toisinpäin. Peli pyöri tällä kertaa pitkään ja hartaasti hyvinkääläisten kenttäpäädyssä. Ahmat tyytyi viskomaan nöyriä purkukiekkoja keskialueelle. KalPan pyöritys jäi kuitenkin kerta toisensa jälkeen turhauttavasti lopullista kruunausta vaille. Suurin syyllinen tähän löytyi vieraiden maalinsuulta. Bluesin liigaryhmästä Ahmoihin palannut Sami Heinonen poimi kiekot räpyläänsä varsin vakuuttavalla prosentilla. Kuopiolaisten sitkeä pommitus toi kaivattua tulosta vasta erän viimehetkillä. Ajassa 36.12 nähtiin KalPan kavennusosuma, kun Tuomo Litmanen survoi kiekon Sami Heinosen edestä verkon perukoille. Erän lopussa miljoonaneuron arvoinen kavennuspaikka avautui vielä Henri Huohvanaiselle, joka ei kuitenkaan onnistunut täräyttämään kiekkoa ohi Heinosen.

Lopullinen niitti tyhjiin

Kolmannen erän alku pelattiin jokseenkin unettavan oloista kiekkoa. Molemmilta joukkueilta tuntui puuttuvan kunnollinen yritys pelistä. Kaivattua säpinää kaukaloon saatiin vasta Ahmojen Jukka Penttisen otettua erän puolivälissä kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta. Kalpan valmentaja Mika Pieniniemi tarjosi yleisölle lyhyeksi jääneen Hitchcock-tyyppisen lopun. Ari Luostarinen luistelu maalinsuulta aitioon ja kotijoukkue pääsi yrittämään ylivoima ratkaisua 6-4 vastaan. Takaa-ajo sai kuitenkin nopean lopun, kun Sami Heinonen tavoitti nopealla oivalluksella keskialueella kurvailleen Miikka Jäskeen, joka laukoi kiekon tyhjään kuopiolaismaaliin.

Heti maalin jälkeen nähtiin esimerkki ajoittain KalPan ryhmää vaivanneesta hermokontrollin puutteesta. Mikko Honkonen lähti kahden minuutin istunnolle lyötyään turhautuneena vastustajaa jaloille. Ahmat hyödynsi ylivimansa todella komeasti. Turo Virta viimeisteli tyhjiin maalinkulmalta Miikka Jäskeen ja Juha-Pekka Loikasen yhden kosketuksen syötöillä pohjustamasta alustuksesta illan komeimman osuman.

Kymmenen sekuntia ennen ottelun loppua tarjoiltiin kotiyleisöllekin vielä pientä valonpilkahdusta. Marko Ahosilta löysi maalinkulmalle unohtuneen Tuomo Litmasen, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjiin ohi jäässä makaavan Sami Heinosen.

Tähdet, tähdet

Ahmojen Sami Heinonen oli ehdottomasti illan hahmo. Liigassa hankittu itseluottamus näkyy jäätävänä rauhallisuutena ratkaisutilanteissa. Heinonen saattaa samanlaisen vireen säilyttäessään johdattaa hyvinkääläiset kevään pudotuspeleissä hyvinkin pitkälle. Voittajien puolelta esiin nousi myös kaksi maalia tehnyt Tuomas Tikkanen ja samalla koko Ahmojen vahvasti pelannut kolmoskenttä.

KalPasta edukseen erottuivat molemmat osumat viimeistellyt Tuomo Litmanen ja otteitaan alkukaudesta kohentanut Jani Väänänen, joka järjesteli hyökkäyspäässä pariin otteeseen mallikkaita maalintekopaikkoja.