Ahmat voitoitta isäntiään vastaan

MESTIS / Ennakko
Voitontahtoa pitäisi Niiralanmontussa olla lauantai-iltana. KalPalla on hyvitettävänä kannattajilleen edellisen kotipelin 3-9-murskatappio, ja Ahmojen viikonlopun pakkasmatkailu alkoi selvällä tappiolla perjantai-iltana Kajaanissa, vaikka joukkue oli saanut Sami Heinosen tolppiensa väliin. Parempaan pitäisi pystyä – molempien.

Sarjataulukko osoittaa, että KalPan voitto käytännössä jo sinetöisi pudotuspelien kotiedun saajat. Perättäisillä sijoilla neljäntenä ja viidentenä olevien KalPan ja Ahmojen ero on jo valmiiksi seitsemän pistettä.

Tilastot kertovat myös, ettei Ahmat ole kyennyt voittamaan KalPaa vielä kertaakaan. Kuudesta aiemmasta kohtaamisesta savolaiset ovat napanneet viisi voittoa, joista yksi jatkoajalla, ja kertaalleen joukkueet ovat pelanneet tasan.

Lauantain pelissä Ahmat tuskin tulee pisteistä helpolla luopumaan, sillä vauhtia antaa edellisen illan pettymys. Joukkueen piti olla erinomaisessa iskussa, kun Sami Heinonenkin oli saatu maalille, mutta Hokin loistoalku ratkaisi pelin heti alussa. Ensimmäinen erä päättyi kainuulaisille 3-0, ja toisen erän ensimmäisen vaihdon 4-0-osuma ratkaisi viimeistään sarjapisteiden kohtalon.

Kiistaton suosikki ottelussa on Niiralasta lähes voittamattoman linnakkeen tällä kaudella tehnyt isäntäjoukkue KalPa, joka kuittasi 3-9-tappionsa TuTolle hakemalla vieraspisteet Vaasasta. Hintana oli puolustaja Juho Kurosen olkapäävamma, joka aiheutui Antti Hildénin yhden ottelun pelikiellon arvoisesta laitataklauksesta.

Kurosen ohella savolaisten puolustuksesta puuttuu polveaan yhä poteva Veli-Pekka Pekkarinen, mutta sormivammasta kärsinyt Jyrki Tirkkonen on tervehtynyt. Kunnossa on myös ykkösketjun sentteri Antti Riekkinen, jonka käden epäiltiin jopa murtuneen viikko sitten TuTo-ottelussa.

KalPan maalilla aloittaa Ari Luostarinen. Hänen ohellaan pelote Ahmoille on laitahyökkääjä Sami Simonen, joka on saanut kauden Ahmat-otteluista Jatkoajalta täydet kuusi tähteä ja osoitti nykykuntonsa iskemällä edellisessä ottelussa kaksi maalia Sportia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle