TUTO nousi sarjakärjen kantaan, iski LeKin verkkoon monipuolisesti

MESTIS / Raportti
Aki Keinänen (kultakypärä) ja Atte Sillanpää (oikealla) olivat pelipäällä, kun TUTO kellisti lempääläläisvieraansa.
Kuva © Timo Savela
TUTO nousi vain yhden pisteen päähän sarjakärki SaPKosta, kun turkulaispoppoo pyöritteli LeKin kumoon kotijäällään 3−1. LeKi ei luopunut pisteistä helpolla, mutta TUTO iski monipuolisilla osumilla vieraansa nurin.

Kotiluolassaan äärimmäisen kovassa vireessä olevan TUTOn virettä kävi Kupittaan perjantailöylyissä testaamassa hieman siipirikkoinen LeKi, jonka avainpelaajista muun muassa Anton Levtchi ja Manu Honkanen olivat täydentämässä harventuneita Tapparan rivejä.

LeKi taisteli Turussa mainiosti, mutta TUTO iski maalit: yhden pomppumaalin, yhden rangaistuslaukauksesta ja yhden tyylikkään hyökkäyksen päätteeksi.

Avausmaalin iskemiseen TUTOlla ei kauaa aikaa kulunut. Samu Suominen lähetti reilun puolen minuutin pelin jälkeen kiekon kohti Christian Heljankoa ja LeKi-maalia. Kiekko osui LeKin kärkikarvaajan mailaan, pomppasi siitä yläilmoihin ja LeKi-maaliin ilman, että Heljanko ehti käsittää, mitä tapahtui.

Enempää maaleja ei avauserässä nähty, vaikka paikkoja osumille oli molemmilla joukkueilla. LeKin puolelta pääsivät ykköstonteilta koittamaan muun muassa Janne Seppänen ja yksin läpi päässyt Tomi Peltonen, TUTO-hyökkääjistä johtoaseman vankistamista testasivat hyviltä paikoilta muun muassa Atte Sillanpää ja Tomi Wilenius.

Sillanpää viimeisteli viileästi

Toisessa erässä TUTO otti taistosta vahvan otteen, mutta maalinteko tuotti pahoja vaikeuksia. Muun muassa Juho Virtanen ja Mikko Laine tuhrivat tonttinsa, kunnes erän loppupuolella Atte Sillanpää änki väkisin LeKi-pakiston välistä ja pakotti vastustajan rikkomaan.

Tilanteesta tuomittiin Sillanpäälle rangaistuslaukaus, jonka 23-vuotias laituri upotti matalalla laukauksella LeKi-maaliin ohi Heljangon.

LeKi kuitenkin iski vielä ennen erätaukoa. Tuomas Koskinen teki erän lopulla perjantai-illan kamppailusta jälleen maalin pelin rikottuaan Karolus Kaarlehdon nollapelin maalin läheisyydestä.

Toiselle erätauolle mentiin TUTOn 2−1-johdossa, mutta paremmalla turkulaisviimeistelyllä ja ilman LeKi-vahti Heljangon erinomaista peliä ero olisi voinut olla huomattavasti suurempikin.

LeKi haki luonnollisesti vimmatusti tasoitusta kolmannessa erässä, mutta kotijoukkue sai paremmat maalipaikat.

Ensin pakin paikalta hyökkääjäksi kesken ottelun nostettu Olli-Pekka Heinimäki pääsi yksin läpi, mutta epäonnistui, hetkeä myöhemmin Mikko Laine kilautti tolppaan. Erän puolivälin tienoilla varakapteeni Joonas Toivanen kuitenkin lisäsi TUTO-johdon jälleen kahteen maaliin kauden seitsemännellä osumallaan pitkän TUTO-hyökkäyksen päätteeksi.

Enempää osumia ei nähtykään, ja pisteet jäivät Turkuun lukemin 3−1.

"Hyökkäyspeli jäi piippuun"

Pelin tempo oli jälleen korkealla, mikä johti myös runsaaseen määrään virheitä. Molemmille joukkueille siunaantui ottelun edetessä runsaasti maalipaikkoja vastustajan harhasyötöistä.

Vaikka LeKi hallitsi ottelua aina ajoittain, oli TUTO koko ajan tukevasti kuskin paikalla. Vieraita harvoin päästettiin aivan parhaille maalintekosektoreille, ja TUTOn päästessä hyökkäykseen oli lopputuloksena usein ainakin yksi hyvä maalipaikka.

− Meidän hyökkäyspeli jäi piippuun. Meillä oli omat hetkemme avauserässä, kahdesti yksin läpi, mutta emme saaneet viimeisteltyä, LeKi-käskijä Miikka Kuusela myönsi.

− Kotijoukkue oli vahva, täytyy antaa sinnekin suuntaan tunnustusta. Meidän puolustuspään puoluspeli oli myös heikkoa, emme saaneet tarpeeksi nopeasti hyökkäyksiä katki, Kuusela jatkoi.

Voitolla TUTO nousi vain yhden pisteen päähän sarjakärki SaPKosta, jolla on kuitenkin yksi peli turkulaisia vähemmän pelattuna. 

TUTO jatkaa sarjan kärkipaikan tavoittelua keskiviikkona, kun Peliitat matkaa Heinolasta vieraaksi. LeKin vieraaksi taas asettuu Lempäälässä samaan aikaan nimenomaan SaPKo.

» Lähetä palautetta toimitukselle