LeKi haastaa TUTOn Kupittaalla – Nummelin ei vielä mukana

MESTIS / Ennakko
Kupittaalla on tällä kaudella nähty pääsääntöisesti TUTOn juhlaa.
Kuva © Timo Savela
Tämän viikon ainoassa Mestis-kamppailussa Lempäälän Kisa saapuu kovakuntoisen TUTOn vieraaksi. Kolme jaossa olevaa pistettä olisivat tarpeen molemmille joukkueille.

TUTO on ollut tällä kaudella rautaa kotikaukalossaan. Turkulaisten perättäisten kotivoittojen putki ehti venyä jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, ennen kuin Peliitat kävivät pari viikkoa sitten murtamassa Kupittaan taian. 

Peliitat-tappion jälkeen TUTO on napannut kolme peräkkäistä voittoa selvin lukemin. Joukkueen käsittelyssä on kaatunut vieraskaukalossa JYP-Akatemia ja Hermes, ja viime viikon kotiottelussaan joukkue nujersi sarjanousija IPK:n peräti 7-1. 

TUTOn vahvat otteet ovat perustuneet kokonaisvaltaisesti laadukkaaseen pelaamiseen. Ratkaisijoita on löytynyt läpi kauden laajalta rintamalta, mutta kevätkaudella erityisesti Mikko Laine on ottanut joukkueen hyökkäyspäässä isompaa roolia. 

Turkulaisten riveihin eilen loppukauden sopimuksella liittynyt Petteri Nummelin ei vielä ole joukkueen vahvuudessa mukana, mutta muuten joukkue saanee jalkeille ykköskokoonpanonsa. 

LeKi haastajan roolissa Kupittaalle

Tiukasti playoff-paikasta taistelevalle lempääläisnipulle voitto Turusta olisi tärkeä, kun runkosarjan loppurutistukset ovat alkamassa. Joukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukon sijalla 8. kahden pisteen turvin. 

Lempääläisten otteet ennen taukoa eivät olleet tuloksellisesti vaadittavalla tasolla. Sarjan jumboksi valahtaneelta IPK:lta joukkue nappasi täydet pisteet, mutta tärkeässä ottelussa KeuPaa vastaan saukkopaitojen ei onnistunut kartuttaa pistepussiaan. 

Lempääläiset joutuvat tulemaan maajoukkuetauon vuoksi toimeen omillaan, kun lainapelaajat ovat emoseuransa matkassa mukana. 

Kuten aikaisemminkin TUTOn tämän kauden kotiotteluissa, sinipaidat esittänevät iloista, hyökkäysvoittosta kiekkoa vahvistettuna vahvalla viisikkopelaamisella. Mahdoton tehtävä Kupittaan ryöstöretki ei LeKille ole, sillä ilman selviä heikkouksia jollain osa-alueella on harvoin Kupittaalla harvoin jääty pisteitä. Perjantai-illan koitos on vierasjoukkueelle kuitenkin pahin mahdollinen tällä sarjatasolla. 

Seuraa Heitä

Mikko Laine #28 |

Laitahyökkääjä

Turkulaishyökkääjä on kivunnut maalipörssissä jaetulle kolmossijalle. Jatkuuko rooli syömähampaana myös torstaina?

Sami Laakso #25 | LeKi

Keskushyökkääjä

Joukkueen kapteenin täytyy ottaa isoa roolia kärkipelaajien ollessa liigajoukkueiden mukana.

» Lähetä palautetta toimitukselle