TuTo otti ensimmäisen kotivoittonsa

Turun TuTo ja Hyvinkään Ahmat esittivät Kupittaan jäähallissa erittäin hyvätasoisen jääkiekko-ottelun, joka olisi kelvannut vaikka Mestiksen mainosvideoksi. Pisteet jäivät vieraiden loppukiristä huolimatta Turkuun.

Ensimmäinen erä

Ottelu alkoi kotijoukkueen mukavalla pelinrakentelulla. Ahmat tyytyi rikkomaan ja iski kiinni turkulaisten virheisiin. Sellaisia nähtiinkin, kun TuTon superlupaus Tuukka Pulliainen tarjoili hirveän hasardisyötön suoraan nimettömäksi jääneen hyvinkääläispelurin lapaan, joka tosin hämääntyi vieraanvaraisuudesta sen verran ettei äkännyt tehdä maalia. Sellainenkin nähtiin pian, kun Ahmojen ykköskentän laituri Raine Pulkkinen karkasi laidasta vapaaksi ja laittoi kenties syötöksi tarkoitetun lätyn Henri Launosen maalille, josta kiekko ponnahti puolustajan luistimesta yllättävästi verkon perukoille.

TuTon peli meni odottamattomasti tulleesta takaiskusta hetkeksi sekaisin. TuTon Kai Syväsalmen jäähyn aikana Ahmat loi vaarallisia paikkoja ja ahmapakki Juha Kaunismäellä oli vapaa väylä nousta maalille ja Launonenkin oli pelannut itsensä omin päin jo tilanteesta ulos, mutta hyvinkääläispakin vippaus meni hiuksenhienosti ohi maalin.

Tasakentällisin TuTon kakkoskenttä painoi pelin väkevästi Patrick Machreichin vartioiman maalin ympärille. Punapaitojen Jukka Penttisen jäähyn aikana itävaltalaisvahti pääsikin näyttämään parasta osaamistaan kovassa kiekkosateessa. Jäähyn viime sekunneilla Machreichin oli kuitenkin antauduttava, kun Pulliainen pelasi upeasti Mikko Niinikosken vapaaseen paikkaan ja tämä tykitti kiekon ehkä tarpeettomankin tulisella vedolla lähietäisyydeltä aivan maalin kattoon.

Maalin jälkeen sisuuntuneet Ahmat olivat niskan päällä. Hyvinkääläispelaajat esittivät erinomaisen luovaa peliä TuTon mailaviidakossa. Kun erää oli jäljellä kaksi minuuttia, niin pitkän havajikiekkojakson päätteeksi turkulaisten Jussi Sipponen punnersi vanhanaikaisen jälkeisen väännön päätteeksi kiekon istuvan Machreichin taakse epäselvässä tilanteessa. Yhtäkkiä punavalo vain paloi ja tuomari hyväksyi sen hetken tuumimistauon jälkeen

Aivan erän loppuun TuTo järjesti vielä kovan myllytyksen vieraiden maalille. Kiekko pomppi pariin otteeseen maaliviivallakin kuin superpallo, mutta summeri pelasti vieraat lisätakaiskuilta.

Toinen erä

Erä alkoi kotijoukkueen kannalta mukavasti, kun Tero Forsell ja Markku Vuorisalo karkasivat puolittaiseen läpiajoon ja Vuorisalon yllättävä ranneveto meni helponlaisesti suolapatsaaksi jähmettyneen Machreichin ohi. Jälleen TuTon maalin jälkeen uuden vaihteen löytänyt Ahmojen ykkösvitja myllytti väkevästi Launosen maalille, mutta Miikka Jäsken typerä hyökkäyspään jäähy katkaisi vieraiden kirin. TuTon ylivoimakuvio loi todella näyttäviä kuvioita, mutta ilman tehoja. Yleisö sai kuohahtaa tuon kahden minuutin aikana useasti. Kuohahdukset vaihtuivat suosionosoituksiksi kun tasakentällisin Forsell iski b-pisteiden välistä tiukan lämärin suoraan Janne Laitilan oivaltavasta syötöstä.

Vieraiden Jaakko Kolarin jäähyn aikana Kupittaan yleisöä huokautettiin taas kun turkulaiset toinen toisensa jälkeen epäonnistuivat iskemään kiekkoa tyhjään maaliin hienojen kuvioiden päätteeksi. Tämän erikoistilanteen jälkeen ottelu muuttui rikkonaiseksi, kun molemmat joukkueet ajautuivat jatkuvasti paitsioasemaan.

Erän viimeisellä minuutilla vieraat paransivat asemiaan viimeiseen erään, kun Ahmojen Pasi Tamminen sai vaarattoman näköisen tilanteen päätteeksi ohjattua mailan varrella kiekon yli hölmistyneen Launosen.

Kolmas erä

Viimeinen erä alkoi taistelulla keskialueen herruudesta. Ahmat tekivät maalinkin, mutta se tehtiin päätuomarin Tero Toivolan näkemyksen mukaan potkaisemalla. Ville Vähämaan jäähyn aikana TuTo pelasi mallikelpoista alivoimaa ja Henri Launonen napsi kiekot syliinsä varmaakin varmemmin.

Ahmojen Turo Virran jäähyn aikana Ahmat sai lisäksi siirretyn rangaistuksen, jonka aikana Janne Laitila nousi vahvasti viivalta, hämäsi kylmäpäisesti Machreichin jäihin ja laittoi kiekon viidennen kerran vieraiden verkkoon.

Mutta vieraat eivät olleet vielä valmiita bussimatkaan. Ensin ahmapuolustaja Olli Tukonen kilautti ylärimaa, ja hetki tästä Jukka Penttinen taisteli esimerkillisesti kiekon maalin takana, syötti sen maalin eteen missä hyvinkääläissentteri J-P Loikas oli kärppänä paikalla ja sijoitti kiekon varmasti yli heittäytyvän Launosen.

Kotijoukkueen tuska lisääntyi, kun Arto Ryömä otti pahaan aikaan varsin turhan kiinnipitämisjäähyn. Jäähyn aikana koko ottelun pirteästi esiintynyt Penttinen laukoi ja Launonen tiputti kiekon torjunnan jälkeen allensa, josta Aki Elomaa survoi sen maalin perukoille. Tässä vaiheessa TuTon turhautuminen näkyi muunmuassa siinä, että TuTon Niinikoski särki mailansa laitaa vasten luistellessaan vaihtoaitioon.

Viimeiset minuutit TuTo karvasi aggressiivisesti kahdella miehellä ja tukki keskialueen kokonaan jäädyttäen Ahmojen pelin. Ottelun loppusekunnit kuluivat rikkonaisesti, kun punapaitaiset pakit koettivat tavoittaa karvaajien kiusatessa omia laitureitaan.