Kupittaa vastaanottaa ahmahaasteen

MESTIS / Ennakko
Jo kahdesti harjoituspeleissä kohdanneet TuTo ja Ahmat ovat vastakkain Kupittaalla Mestiksen neljännen kierroksen ottelussa. Alkupelien jälkeen Ahmat on sarjataulukossa kaksi pistettä edellä, mutta TuTo lähtee kotikaukaloonsa selvänä suosikki taitavamman hyökkäyksensä ansiosta.

Avauspelit olivat turkulaisilla pettymyksiä, sillä joukkue hävisi kärkipäähän arvioiduille KooKoolle ja Kiekko-Vantaalle. Pelillisesti TuTolla ei suurta hätää ollut, mutta kokeneen ykkösketjun viimeistelyterävyys oli vielä hakusessa, ja kokematon maalivahti Henri Launonen ei pystynyt vastustajia pysäyttämään. Jää-Kotkia vastaan turkulaisten taitoylivoima tuli kuitenkin hyvin esille, ja TuTo nappasi avauspisteensä Uudestakaupungista komeasti maalein 8-2.

Ahmoja vastaan TuTo pääsee hakemaan ensimmäisiä kotipisteitään hyvistä asetelmista. Edellinen ottelu vei paineet pistetilin avauduttua, ja pelätty trio Tuomas Jalava – Tero Forsell – Markku Vuorisalo pääsi vauhtiin seitsemän pisteen illallaan. Ykkösketjun takanakin turkulaisilla taitoa on, mutta tehot ovat jääneet alkukaudesta vähiin.

Ensimmäistä kokonaista kauttaan Mestiksessä torjuva Henri Launonen ei ole ensimmäisissä peleissään täysin vakuuttanut, mutta keskiviikoksi Launosen itseluottamusta lisää varmasti hyvässä muistissa oleva nollapeli Ahmoja vastaan harjoituskaudelta.

Ahmat on päässyt tahmean avauksen jälkeen hyvään vauhtiin, ja taisteli vierasavauksessaan pisteet Hermekseltä maalein 4-3 värikkäiden vaiheiden jälkeen. Kokkolassa Ahmat taisteli kymmenkunta alivoimatilanne takaiskuitta, mutta Tero Forsellia ja kumppaneita vastaan tempun uusiminen onkin jo huomattavan vaikeaa. Otteita olisi siis siistittävä. Kovaa taistelua Kupittaalla silti nähtäneen, kun joukkueet esittelivät railakasta taklauspeliä jo ennen kauden alkua pelaamassaan harjoituspelissä.

Ahmojen alkukauden tehokkain yhdistelmä on ollut joukkueen kokenein vitja. Keskellä Janne Lehtinen on tehoillut jo viiden pisteen (3+2) edestä, ja oikealla laidalla Raine Pulkkinen (0+1) on tehnyt likaista työtä hyvällä asenteelle. Vasemmalla laidalla hyökkää Jani Tuominen (2+1), joka esiintyy vanhassa kotihallissaan ensimmäistä kertaa ahmapaidassa. Tuominen on pelannut I divisioonaa TuTon paidassa yli 200 ottelua, ja niistä viimeiset kolme kautta turkulaisten ykköskentän laiturina.

Ahmoilta on sivussa Hermestä vastaan polvensa loukannut laitahyökkääjä Tuomas Tikkanen. Hänen tilallaan Juha-Pekka Loikaksen ja Jukka Penttisen ketjussa hyökkää Aki Elomaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle