Peliitat mursi kotikirouksensa – IPK kaatui näytöstyyliin

MESTIS / Raportti
Peliitat pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä kolmen pisteen kotivoittoaan.
Kuva © Arno Hämäläinen
Harvinaisen kovassa kotikurimuksessa kärvistellyt Peliitat sai pitkään kaipaamansa kolmen pisteen kotivoiton. Iisalmen Peli-Karhuista ei ollut perjantaina vastusta Peliittojen lyödessä tauluun tyrmäävät 6-0-lukemat.

Heinola on useimmiten mielletty vierasjoukkueille vaikeaksi paikaksi pelata, mutta tällä kaudella asetelmat ovat olleet päinvastaiset. Peliitat oli pystynyt ennen tätä iltaa voittamaan kotijäällään vain kaksi ottelua, ja nekin vasta jatkoajan jälkeen. Perjantainen kolmen pisteen kotivoitto oli kauden ensimmäinen.

Yli 500 silmäparia ei ollut uskoa näkemäänsä kotijoukkueen takoessa maaleja yksi toisensa jälkeen. Ottelun lukemat kertovat koko totuuden ottelusta. IPK aloitti ensimmäiset minuutit terävästi ja oli todella lähellä maalintekoa, mutta nollapelin torjunut Joona Voutilainen pelasti tilanteen mailan varrellaan.

Peliitat pääsi alkuvaikeuksien jälkeen peliin mukaan ja hyppäsi pian kuskin pukille jäädäkseen sinne loppuun asti. Kotijoukkueelle ei vihelletty koko ottelussa yhtään jäähyä. IPK keräsi ottelussa 18 minuuttia jäähyjä. Ylivoimahdollisuuksistaan Peliitat onnistui käyttämään vain yhden.

Peliitat aloitti maalinteon ottelun kuudennella minuutilla, kun Henri Ruotsalainen tempaisi kiekon parhaalta laukaisupaikalta ylänurkkaan. Ruotsalaisen maali jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi. Puolustaja Alex Lindroos laukoi vielä ensimmäisen erän aikana lukemiksi 2−0.

Peliitat ratkaisi ottelun toisen erän loppupuoliskolla. Samuel Salosen 3−0-ylivoimamaali oli yksi illan upeimmista. Kultakypärä Severi Lahtinen hiipi kiekon kanssa siniviivan tuntumasta b-pisteen kaarelle, mistä hyökkääjä antoi poikittaissyötön IPK-nelikon keskeltä Salosen lapaan.

− Meidän valmistautuminen meni ihan ok. Toisessa erässä oli sauma tulla siinä vähän matkaankin, mutta totuus oli, ettei tänään ollut epäselvyyttä kumpi tuolla kentällä oli parempi. Ei mitään meriselityksiä, kotijoukkue oli parempi, myönsi vierasjoukkueen päävalmentaja Janne Sinkkonen rehdisti.

− Raikas, kiva, hyvä peli. "Jasi" (Janne Sinkkonen) oli ihan oikeassa tuosta toisesta erästä. Siinä oli IPK:lla ehkä saumat hypätä pulkan kyytiin, mutta Voutilainen otti maalilla ne tarvittavat pari koppia. Ei ollut pelkästään kivan raikas vekkulimainen peli, vaan nyt myös voitettiin se. Oltiin tarpeeksi tylyjä, kommentoi tuttuun tyyliin pappatohveleissa lehdistötilaisuuteen tallustellut huojentuneen oloinen päävalmentaja Santeri Heiskanen.

Peliitat takoi taululle rumat lukemat

Salosen maalia huonommaksi eivät jääneet Kalle Moision lämärillä ammutut 4−0- ja 5−0-osumat, joista etenkin ensimmäinen kuti lähti kuin tykin suusta Ruotsalaisen pelattua kiekon lähes suoraan aloituksesta Moision lapaan.

Apinan harteilta ravistajaiset jatkuivat vielä kolmannessa erässä puolustaja Ilari Metsolan osalta, joka sai kauden maalitilinsä auki lauottuaan Peliittojen kuudennen maalin Tuomas Tolosen selän taakse. Tolonen vaihdettiin Aleksi Aution tilalle edellisen takaiskun jälkeen.

Aiemmin pitkään HeKissä ja Peliitoissa vaikuttanut vierasjoukkueen päävalmentaja Sinkkonen oli silminnähden harmistunut joukkueensa heikosta esityksestä vanhoissa tutuissa betoniseinäisissä maisemissa.

− 50 ottelun sarjassa niitä sukelluksia tulee väkisinkin. Henkilökohtaisesti en olisi halunnut sen tulevan etenkään täällä. Heinola on spesiaali paikka, kun olen kahdeksan vuotta täällä erinäisissä rooleissa toiminut.

Hurjimman pistemäärän Peliittojen pelaajista rohmusi tehot 1+3 saalistanut Samuel Salonen. IPK:n leirissä olivat onnistujat vähissä. Päätään nostivat lähinnä ajoittain kakkoskentän Jussi Viitanen ja Juha Virtanen. Heiskanen ei lähtenyt erittelemään oman joukkueensa onnistujia, mutta otti esiin puolustaja Alex Lindroosin.

− Hienoa, että jotkut pelaajat näitä palkintoja saa. Palkinto on se, että saa huomenna pelata Liigaa JYPin paidassa. Hyvät otteet täällä poikii paikan isommissa valoissa.

IPK:n pelit jatkuvat heti perään lauantaina Lempäälässä. Peliitat saa valmistautumisaikaa ensi viikkoon, jolloin edessä on keskiviikon kotipeli TUTOa vastaan. Sen jälkeen joukkue lähtee viikonlopuksi pohjoisen kiertueelle Rovaniemelle ja vastavierailulle Iisalmeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle