KooKoo jatkoi SaPKon korpitaivalta

MESTIS / Raportti
Joona Karevaara täräytti kauden ensimmäisensä.
Kuva © Miikka Mikkola
KooKoo kohtasi lauantai-iltana ensimmäisen härkäviikkonsa päätteeksi Savonlinnasta saapuneen SaPKon. Kahden Mestiksen klassikkojoukkueen kohtaaminen ei noussut tällä kertaa kovinkaan suureksi urheilujuhlaksi, vaan ottelu vietiin läpi hieman sekavassa ja väsyneessä tahdissa. Taisto päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon 3-1 (1-0, 1-1, 1-0).

KooKoo kohtasi viikon kolmannessa ja viimeisessä kamppailussaan pahasti alkukauden rämpineen SaPKon, joka saapui otteluun kolmen päivää levänneenä. Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi siitä huolimatta, että alla oli perjantaina yli 60-minuuttiseksi venynyt kamppailu Jukureiden kanssa.

Lopulta Aatu Hämäläisen ottama kaksiminuuttinen päätti KooKoon hyvän alun ja SaPKo pääsi yrittämään heti ottelun kärkeen ylivoimansa toimivuutta. Ylivoimaa SaPKo ei kauaa kerinnyt pyörittää, kunnes savonlinnalaisjoukkue otti huolimattoman jäähyn ja kotijoukkue pääsi pälkähästä. KooKoon jäähyn loputtua, Lasse Lappalainen pääsi siirtämään kotijoukkueen 1-0 johtoon, tosin pienoisella onnenkantamoisella. Lappalainen heitti kiekon lähes nollakulmasta maalille, jonka SaPKon maalia vartioinut Jani Kautto päästi livahtamaan jalkojen välistä sisään. Maalin jälkeen KooKoo alkoi löysäillä ja päästi SaPKon paremmin peliin mukaan.

– Minun mielestä se ensimmäinen helppo maali, niin se taisi kopsahtaa meitä omaan nilkkaan, tuudittauduttiin siihen että tämä voitetaan ja pelin tempo laski meiltä kyllä tosi pahasti eilisestä. Jalka ei liikkunut ollenkaan. Se mikä siinä oli hyvää, niin me oltiin kuitenkin kärsivällisiä eikä lähdetty höntyilemään tai ylihyökkäämään. Hyökkäyspelissä ei ollut minkäänlaista tempoa eikä rytmiä, KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi kertasi.

Erän hallinta kokonaisuudessaan kääntyi SaPKon puolelle, mutta tehottomuudesta kärsivä vierasjoukkue ei pystynyt ohittamaan KooKoo-maalivahti Kristian Järvistä. Tästä myös päävalmentaja Janne Sinkkonen oli erittäin harmissaan.

– Ensimmäinen erä, kaverilla ei yhtään maalipaikkaa ja ne johtaa 1-0. Se kuvaa hyvin pitkälle meidän peliä tällä hetkellä, ja että minkälaisia maaleja meitä vastaan tehdään. Mutta nämä tilastot, että sä voitat maalipaikat ja laukaukset ei vie sua hevon helvettiin.

– Fakta on se, että tällä hetkellä meidän hyökkääjien rohkeus ja taito eivät riitä siihen, että me voitetaan näitä iltoja. Meillä on ihan yhtä paljon laadukkaita maalintekopaikkoja, ellei jossain illoissa enemmänkin kuin kaverilla. Se on fakta, että me tehdään keskiarvolla alle maali per ilta ja se ei riitä. Tää peli oli voitettavissa tänään, mutta kun viimeistely on tällä hetkellä tällä tasolla, niin tulos on tuossa, Sinkkonen jatkoi tykitystään.

SaPKolle kuuden minuutin ylivoima

Toisen erän alkuun kouvolalaisjoukkue tuli uudella ilmeellä ja saikin heti erän ensihetkillä muutaman maukkaan pyörityksen aikaan, joista KooKoo olisi pystynyt iskemään pari lisämaalia, ilman Kauton upeita paraatipelastustuksia, joiden avulla SaPKo pysyi vielä pelissä mukana.

KooKoon hyvien pyöritysten jälkeen SaPKo pääsi kuin varkain iskemään ottelun tasoihin. Kiekko pomppi KooKoon maalin taakse, eikä Järvinen hetkeen tiennyt missä kiekko oli. Lopulta Niklas Huovila pääsi kääntämään vanhanaikaisella laatan häkkiin, kun kouvolalaispuolustus tai Kristian Järvinen eivät ehtineet reagoida tilanteeseen. Maalin jälkeen savonlinnalaiset tulivat hanakasti KooKoo-puolustuksen päälle ja saivat aikaan pari hyvää pyöritystä, joissa johtomaalikaan ei ollut kaukana.

Muutamia minuutteja SaPKo-maalin jälkeen kävi samanlainen tilanne, kuin aikaisemmin, mutta vain päinvastoin. Tällä kertaa KooKoo iski kuin varkain SaPKo-pyörityksen jälkeen itsensä johtoasemaan. Nico Lehto pääsi ampumaan siniviivalta lämärin maalia kohti, ja Jan-Mikael Juutilainen oli haukkana paikalla pistämässä Kauton torjunnasta tulleen rebound-kiekon tyhjään reppuun.

Erän lopun viimeiset kuusi minuuttia SaPKo pääsi pyörittämään ylivoimaa, kun KooKoo otti kolme jäähyä aina heti perään toisen loppumisen jälkeen. Ylivoimalla SaPKo ei saanut kuitenkaan mitään järisyttävää aikaan, ja KooKoo selvittikin alivoimansa suhteellisen helposti.

– Toisen erän alku oli sitten sähäkkää tekemistä, ja kuvaa taas puolestaan meidän maalinteon vaikeuksia, kun siellä oli huippupaikat Juutilaisella ja Hämäläisellä. Saatiin jo aika sumppuun vastustajan puolustus ja viivasta päästiin muutaman kerran ampumaan, mutta ei uponnut niistä ja sitten kolahtikin omissa. Loppuerä oli aika tasainen, mutta meidän jäähyt sotkivat erää, mikä oli muuten ilmeeltään hyvää, Juujärvi pyöritteli.

Karevaaran komea maali ratkaisi pelin

Ottelu ratkesi, kun kolmatta erää oli pelattu vain hiukan yli minuutin verran. Joona Karevaara nappasi kiekon Juutilaisen voittaman aloituksen jälkeen ja tykitti komealla rannelaukauksella kiekon etuyläkulmaan ja kahden tolpan kautta maaliin. Maali oli samalla Karevaaran kauden ja KooKoo-uran ensimmäinen.

Loppuerä olikin sitten tasaista vääntöä ja molemmilla oli pari hyvää maalintekopaikkaa, mutta numerot pysyivät taululla samoissa lukemissa ja KooKoo nappasi kolme pistettä ja jatkoi SaPKon tappioputkea jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

– Sitten kolmannen erän alkuun tärkeä maali Karevaaralle, joka näytti sitä ratkaisuvoimaa ja yksilötaitoa mitä hänellä on. Haistoi sen maalipaikan ja pisti kiekon kylmästi reppuun. Loppu pelattiin järkevästi, pidettiin kiekkoa ja viimeisen kympin aikana ei tainnut olla yhtään torjuntaa, yhtä maalin kiertoa lukuun ottamatta, jonka Järvinen selvitti, Juujärvi kehui joukkuettaan.

– Missään nimessä ei ollut kiihkoltaan sitä samaa tappamisen meininkiä, mitä eilen oli Jukureita vastaan, mutta toinen erä oli hyvä ja kolmannen erän johtoasemassa pelaaminen samoin hyvää. Alivoima toimii ja maalivahtipeli on edelleen vakuuttavaa ja varmaa Järviseltä, se kuitenkin antaa turvan tuolle meidän pelaamiselle. Tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja nyt vähän huilitaan ja ensi viikolla kohti Turkua, Juujärvi kommentoi. 

Juujärvi oli kaksijakoisissa fiiliksissä kuluneesta viikosta, jossa KooKoo koki tappion Kajaanissa Hokille, mutta otti voiton sekä siis Jukureista että SaPKosta. 

- Tämmöistä haastetta ei tälle ryhmälle ole tullut, että todella makean voiton jälkeen seuraavana iltana pitää henkisesti olla valmis kamppailemaan. Tulokseen olen tyytyväinen, mutta en tämän pelin ensimmäiseen erään. Oikeeseen suuntaan mennään, mutta ei tämä ihan sitä ollut mitä koko viikolta oltais haettu, Juujärvi päätti. 

SaPKo-leirille 7. peräkkäinen tappio oli ilmeisen kova paikka, sillä Juujärven vastaus ei pässipaitojen luotsille kelvannut.

– Kyllä siinä ekassa erässä oli hyvä SaPKokin, että turha lyödä sitä läskiksi kuitenkaan. Meidän pelisuunnitelma oli pitää pallottelu pois ja ottaa keskialue ja pakottaa päätyheittoihin ja siinä me onnistuttiin, tuohtunut Sinkkonen parahti ja ryntäsi ulos kesken lehdistötilaisuuden.

Joukkueiden kausi jatkuu seuraavaksi ensi viikon perjantaina, kun KooKoo matkaa TUTOn vieraaksi Turkuun ja SaPKo saa vieraita Heinolasta kun Peliitat saapuu Talvisaloon.

» Lähetä palautetta toimitukselle