Pysäyttääkö LeKi kotkat?

MESTIS / Ennakko
Tuulettaako LeKi lauantainakin?
Kuva © Miikka Jääskeläinen
Lauantai-illan ratoksi Lempäälässä kohtaavat kohtaavat Sport ja LeKi. Sport viilettää tällä hetkellä kolmen ottelun voitto putkessa, kun taas LeKi koki tappion Heinolan Peliittoja vastaan keskiviikkona.

Lauantai-iltana Lempäälässä kohtaavat LeKi sekä Vaasan Sport. Vaasan kotkapaidat liitävät Lempäälään kolmen ottelun voittoputkessa, kun taas kotijoukkue LeKi koki 4-3-tappion Heinollassa Peliittoja vastaan.

Kotijoukkue LeKin alkukausi on mennyt hyvin. Esimerkiksi joukkueen pistennikkari Niclas Lucenius valittiin Mestiksen kuukauden pelaajaksi. LeKistä myös Arttu Ilomäki hätyyttelee pistepörssin kärkisijoja. Lempääläläisten liigapelaajat ovat tehneet kovaa jälkeä kauden alussa, vaikka Jussi Makkonen saukkopaidoista lähtikin.

Sport vastaavasti pelasi alkukauden todella ailahtelevasti, mutta on nyt saanut pelin juonesta kiinni, ja viilettää kolmen ottelun voittoputkessa. Jokipojat jäi vaasalaisten jalkoihin perjantai-illan ottelussa, kun kotkapaidat voittivat joensuulaiset lukemin 5-2. Sportin omassa päässä pelaaminen on parantunut huomattavasti sitten alkukauden, ja maalivahti Joonas Kuusela on esittänyt hyviä otteita.

— Ollaan alettu pelaamaan nöyrästi omassa päässä. Puolustuspelaaminen on parantunut huomattavasti sitten ensimmäisten otteluiden, kertoi Sport-kapteeni Antti Uitto Sport-Jokipojat -ottelun jälkeen.

Ottelusta voidaan odottaa kovaa taistelua kolmesta pisteestä. Lempääläläisten hurja kauden alku on siivittänyt joukkueen kärkisijoille, ja LeKi taistelee varmasti tosissaan siellä pysymisestä. Sport vastaavasti on saanut juonesta kiinni ja hamuaa paikkoja sarjataulukon kärjessä.

LeKin pisteet ovat jakautuneet liiaksi muutamalle pelaajalle, ja se tulee heijastumaan Sportin tasoista joukkuetta vastaan. Lucenius ei kyennyt pelaamaan Peliittoja vastaan keskiviikkona, ja se näkyi välittömästi joukkueen pelaamisessa. Sportilla on todella laaja materiaali, jota vastaan muutamalla pelaajalla on vaikea voittaa.

Luceniuksen ja Ilomäen kaltaisten pelaajien kanssa vaasalaisten on syytä kuitenkin olla varovainen, sillä he pystyvät rokottamaan virheistä erittäin tehokkaasti. Kolme pistettä vaatii vaasalaisilta kurinalaista puolustuspelaamista.

— Nautitaan tästä puolituntia ja aletaan sitten keskittymään LeKi -otteluun. Sinne totta kai lähdetään voittamaan, päätti Sport-luotsi Pasi Räsänen puheenvuoronsa Jokipojat -ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Otteluu molemmat joukkueet lähtevät suhteellisen ehjällä kokoonpanolla. Sportilta on sivussa todennäköisesti Anssi Köykkä-Luopa ja Robert Nyholm. Puolustaja Kai Lehtinen pelaa keskushyökkääjänä vaasalaisten neloskentällisessä. LeKiltä Lassi Mattila ja Lucenius saattavat tehdä tähän otteluun paluun kokoonpanoon. Maalillla Sportilla on todennäköisesti Joonas Kuusela ja LeKillä Jarno Laitinen.

Seuraa Heitä

Samuli Kivimäki #28 |

Oikea laitahyökkääjä

Kivimäki on tehoillut tasaisesti otteluissa, ja ollut näkyvä kentällä. Puolustuksessakin pelaaminen sujuu mallikkaasti. Vahvoja otteita on syytä odottaa illan ottelussa.

Jarno Laitinen #35 |

Maalivahti

Laitinen pelaa entistä seuraansa vastaan, ja näyttöhaluja löytyy varmasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle