\'Jääkiekkojoukkue vastaan pikkupojat\'

KalPa heräsi vaisun TuTo-ottelun jälkeen taistelemaan runkosarjan kärkipaikasta. Kuopiolaisten nousukunnon sai kokea Järvenpään Haukat, joka nöyrtyi isännilleen maalein 8-1 (2-1,3-0,3-0).

KalPa pääsi pitkästä aikaa pelaamaan parhaalla koostumuksellaan, kun puolustaja Ville Piekkola teki debyyttinsä KalPa-paidassa ja Teemu Somppi palasi pelikieltonsa jälkeen tositoimiin. Haukoilta puuttui puolustuksesta Timo Ahonen.

KalPa aloittaa väkevästi

Ottelu alkoi KalPan osalta ikävästi, kun jo kymmenen pelatun sekunnin jälkeen päätuomari Marko Virolainen passitti Samuli Suhosen jäähypenkille. Helposti jäähyn tappanut savolaisryhmä otti ohjat käsiinsä heti rangaistuksen päätyttyä ja alkoi painaa peliä Heikki Kokkosen vartioimalle Haukka-maalille.

Reilun neljän peliminuutin kohdalla pääsi peliä hallinnut KalPa ylivoimalle. Kauaa ei illan ensimmäistä Haukka-rangaistusta kärsinyt Jonni Talas ehtinyt jäähypenkkiä kuluttaa, kun KalPa siirtyi johtoon. Osuman viimeisteli kuopiolaisten tehopakki Samuli Suhonen, jonka tarkka ja kova kuti löysi tiensä maalin vasempaan yläkulmaan.

Ottelun alun selkeästi alakynnessä olleet järvenpääläiset piristyivät erän puolen välin tienoilla. Piristymisestä huolimatta illan toinenkin osuma oli isäntien käsialaa, kun KalPa-hyökkääjä Teemu Somppi kävi nostamassa kiekon reppuun maalin kulmalla avausta viivytelleen Haukka-pakin nenän edestä.

Erän viimeisellä minuutilla Haukat kavensivat taukolukemiksi 2-1, kun Mika Asikaisen pommi upposi Ari Luostarisen vartioiman maalin yläpesään. Osuma syntyi ylivoimalla.

Ottelun jälkeen joukkueiden valmentajat olivat yhtä mieltä avauserän tapahtumista - KalPa vei ja Haukat vikisi.

- Ensimmäisen erän tulos mairitteli meitä, totesi Haukka-valmentaja Jan Lehti.

Haukat tippuu kyydistä

Haukat pääsivät aloittamaan toisen erän ylivoimalla ja olivatkin lähellä tasoittaa ottelun. Aivan rangaistuksen viime sekunneilla kiekko pomppi Haukka-puolustaja Fredrik Varalle, joka kuitenkin onnistui hukkaamaan avopaikan.

KalPan päästyä täysilukuiseksi ei kauaa seuraavaa osumaa tarvinnut odotella. KalPa-pakki Juho Kuroselta kiekon pian hyökkäyssiniviivan jälkeen saanut Sami Salonen pääsi nousemaan vapaasti maalille ja ohitti kylmästi Heikki Kokkosen.

Maalin jälkeen peliä hallitsi edelleen KalPa ja ajassa 24.41 pääsi se kolmannen kerran ylivoimalle. Tällä kertaa Haukka-rangaistusta ehti kulua reilu minuutti, kun Samuli Suhonen iski illan toisensa. Suhonen sai haltuunsa oman laukauksensa paluukiekon ja ohitti kauas maalista eksyneen Kokkosen ja ujutti maalin kulmalta kiekon tyhjään reppuun.

Erän lopussa KalPan paras pistemies, Ville Hämäläinen, vei kuopiolaiset neljän maalin johtoon. Keskeltä noussut Hämäläinen sai mainion passin Jarno Niinimäeltä ja laukoi b-pisteiden välistä kiekon jälleen Haukka-maalin yläkulmaan.

3-0 -lukemista huolimatta oli toisessa erässä myös Haukoilla paikkansa. Joukkueen ykkös- ja nelosketjut saivat luotua tilanteita KalPa-maalille, mutta Luostarisen yllättäminen avopaikastakin oli järvenpääläisille liian vaikea tehtävä.

KalPa kaunistelee lukemat

Kolmanteen erään Haukat tulivat vahvemmin ja edellisen erän alun tapaan avautui Fredrik Varalle kelpo paikka. Tälläkään kertaa Vara ei saanut itselleen kimmonnutta rebound-kiekkoa puolittain tyhjään KalPa-maaliin.

Hyvän alun jälkeen Haukat pääsi ylivoimalle, jota ei kuitenkaan kestänyt kuin reilu puoliminuuttia Haukkojen puolustaja Timo Suurosen kaadettua KalPa-sentteri Tatu Miettisen keskialueella. Tasavoimalla KalPa oli etevämpi ja siirtyi 6-1 -johtoon. Nyt osumaan teki mainion esityön Aki Keinänen, joka nousi kulmasta röyhkeästi maalille. Keinäsen laukaus kimposi Haukka-maalin tolpasta Pekka Parviaiselle, joka laukoi kiekon varmasti puoliksi tyhjään maaliin. Parviainen ei ole juurikaan maaleilla herkuttellut. Osuma nimittäin oli Parviaiselle kauden toinen ja edellisestä osumasta oli kulunut jo reilut kolme kuukautta.

Kolmannen erän viimeisellä kymmenellä minuutilla KalPa onnistui vielä kahdesti ylivoimalla. Kummallakin kerralla jäähyaitiossa istui Jonni Talas. Ensimmäinen osuma merkattiin Ville Hämäläiselle ja ottelun viimeiseksi jääneen 8-1 -maalin viimesteli Sami Salonen. Salosella oli helppo työ siirtää torjunnasta Kokkosen taakse pudonnut kiekko maaliviivan yli.

Hämäläinen, Salonen ja Suhonen KalPan tehomiehinä

Kuopiolaisittain ottelu oli viihdyttävää ja vauhdikasta. KalPan kahden edellisen ottelun vaisummat otteet olivat taaksejäänyttä elämää, kun joukkue puski neljän kentällisen voimin painetta Haukkojen puolustuspäätyyn.

Onnistujia kotijoukkueessa oli lukuisia. Hyökkääjistä kaksi maalia iskeneet Sami Salonen ja Ville Hämäläinen olivat näkyvimmät. Takaisin vanhaan koostumukseensa palannut kakkosketju Teemu Somppi-Ville Hämäläinen-Marko Ahosilta oli kokonaisuudessaan hyvässä tikissä. Pakkipari Samuli Suhonen-Juha Alastalo on myös maininnan arvoinen. Maalilla Ari Luostarinen oli mainio.

KalPan uusi tulokas, puolustaja Ville Piekkola, pelasi kelpo debyytin, mutta loukkasi polvensa. Piekkolan polvi kipeytyi yhtäkkiä kolmannessa erässä ja ilman tilastomerkintöjä jäänyt puolustaja jätti pelin kesken.

Haukkojen ketjuista parhaimmat paikat loivat ykkösketju Mika Asikainen-Juha Jusslin-Jaska Vilen sekä pirteästi pörrännyt nelosketju Vili Mustonen-Harri Alakotila-Sami Taanonen. Vierailijoiden puolustus- ja maalivahtipeli ei ihmeitä esittänyt.

Murskatappiosta huolimatta Haukka-luotsi ei lähtenyt etsimään syitä peliruuhkan aiheuttamasta väsymyksestä.

- Tämä oli meille viides peli viikon sisään. Toisaalta vaikka on kuinka väsynyt, pelissä pitäisi olla munaa.

- Kaveri oli todella loistava meihin verrattuna. Tänään kentällä olivat vastakkain jääkiekkojoukkue ja pikkupojat, kiteytti Haukkojen päävalmentaja Jan Lehti pelin jälkeen.

KalPan päävalmentaja Mika Pieniniemi oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen omiensa otteisiin.

- Iso kiitos joukkueelle. Teimme ison työn nousemalla kahden vaisun ottelun jälkeen. Jokainen ketju sai painettua pelin Haukka-päätyyn, totesi Pieniniemi.

- Ainoa pieni lipsahdus oli Haukkojen 2-1 -osuma ylivoimalla.

KalPa jatkaa Mestiksen runkosarjan voiton jahtaamista torstaina kotonaan Sportia vastaan. Haukat puolestaan kohtaavat kotonaan KooKoon.