No huoh!

Viidentoista minuutin pelaaminen riitti Kiekko-Vantaalle, joka otti pakolliset kaksi pistettä Järvenpään Haukoilta. Ensimmäisen erän ylivoimainen hallinta toi vantaalaisille 3-0-johdon, mutta tämän jälkeen pelin taso oli luokkaa unettava. Timo Ahosen tehtyä viimeisillä sekunneilla illan toisen maalinsa, pisteet jäivät Vantaalle numeroin 4-0 (3-0, 0-0, 1-0).

Kiekko-Vantaa lähti otteluun hyvällä liikkeellä, eikä junioripitoinen järvenpääläisryhmä pysynyt vauhdissa mukana. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo ajassa 1.03, kun Tero Konttinen pääsi aivan vapaasti nousemaan kiekon kanssa maalin eteen, josta hän lirutti kiekon Haukkojen maalivahdin Eero Väreen jalkojen välistä maaliin. Syöttöpisteen saalisti joukkueen paras pistemies Tuomas Tikkanen.

Vain hetkeä myöhemmin oli jo syntyä seuraava maali, mutta Tommi Oksan hieno rannelaukaus kilahti yläristikkoon. Kiekon kimpoaminen maaliin oli vain milleistä kiinni. Kotijoukkueen hyvä liike aiheutti järvenpääläispelaajille vaikeuksia, ja jo ennen toisen peliminuutin täyttymistä komennettiin Jonny Åsvik kärsimään koukkaamisjäähyä.

Åsvikin jäähyn aikana kotijoukkue ei pystynyt ylivoimaansa hyödyntämään, mutta ajassa 12.07 Tero Myllyojan kärsiessä omaa koukkaamisjäähyään Kiekko-Vantaa iski. Juha Koivisto syötti viivalle Jani Södölle, jonka tulinen laukaus löysi tiensä maaliin.

Vajaan 15 minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat jo numerot 3-0, kun vantaalaispuolustaja Timo Ahonen pääsi laukomaan Janne Lehtisen laukauksen jälkeisen reboundin ohi Väreen. Tähän maaliin kotijoukkueen peli-into sitten lopahtikin.

Vauhti loppui

Ensimmäisellä erätauolla Kiekko-Vantaa hukkasi liikkeensä koppiin, eikä Haukkojen maali ollut enää monestikaan uhattuna. Lähimpänä maalintekoa olikin vieraiden Samu Mustonen, joka Kiekko-Vantaan puolustussekoilujen jälkeen pääsi yrittämään maalintekoa, mutta laukoi epäonnekseen tolppaan.

Toisen erän alussa nähdyn Mustosen tolppalaukauksen jälkeisistä tapahtumista ei ole paljoakaan kerrottavaa. Molemmat joukkueet ottivat jäähyjä, mutta ylivoimakuviot olivat tänään surkeahkoja.

Ottelu eteni sekavissa ja tasaisissa merkeissä aina kolmannen erän puoliväliin asti. Ajassa 52.39 Haukkojen päävalmentaja Jami Kauppi otti aikalisän, mutta se ei tuonut toivottua tulosta. Aikalisän jälkeen Kiekko-Vantaa otti jälleen selkeästi pelin hallintaansa, mutta viimeistely ontui. Paljon pelistä kertoo myöskin se, että vaikka Haukat pelasi ilman maalivahtia yli kaksi minuuttia, kummassakaan päässä ei nähty kunnon maalipaikkoja.

Puolisen minuuttia ennen ottelun loppua vieraiden Ville Raatikainen sai kaksiminuuttisen estettyään Arne Köhleriä. Yhdeksän sekuntia ennen ottelun päättymistä kotijoukkue onnistui ylivoimansa hyödyntämään, kun puolustaja Timo Ahonen laukoi Marco Poulsenin syötöstä illan toisen osumansa.

Vantaalle tärkeät pisteet

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa oli pakkovoiton edessä, sillä pahasti heikentyneelle järvenpääläisjoukkueelle ei saisi pisteitä menettää. Suursuosikin asema ei kuitenkaan täysin sopinut joukkueelle.

- Oli aika vaikeat lähtökohdat peliin. Kaverilla ei ollut mitään hävittävää. Se, että oltaisiin oikealla asenteella, piti tänään riittää. Vähän aina välillä lähtee niin sanotusti homma luisumaan käsistä, mutta kaksi pistettä saatiin. Niitä tarvittiin ja onneksi sen verran pelattiin, että ne saatiin, kommentoi vantaalaisten luotsi Petteri Hirvonen ottelun jälkeen.

- Olen onnellinen Limnellin puolesta. Pelasi jälleen hyvän pelin. Hän piti toisen erän alkupuolella meitä pystyssä ja sai nollan pidettyä. Väre oli myöskin kaverin maalissa hyvä. Ja Haukat tuli toiseen erään ihan eri rytinällä kuin ensimmäiseen. Onneksi selvittiin, päätti vähäpuheinen Hirvonen.

Haukkojen Jami Kauppi ei ollut tappiosta moksiskaan, sillä kukaan ei Haukoilta voittoa odottanutkaan.

- Vantaa tuli ensimmäiseen erään niin kuin pelättiinkin. Tuommoisessa liikkeessä meidän joukkue ei kerta kaikkiaan pysy vauhdissa. 3-0 ekan erän jälkeen, niin käytännössä katsoen peli oli pelattu, Kauppi kommentoi.

- Toiseen erään lähdettiin vielä yrittämään, jos kaverilla olisi vähän hyvä olo puserossa, niin pyritään iskemään siihen, mut mut... tolppaa lähemmäs ei päästy ja sitten Limnell otti muutaman hyvän torjunnan.

Kauppi jakoi kehuja nuorisoketjulle Juha-Matti Valonen – Jonny Åsvik – Samu Mustonen.

- Nuorisokenttä jatkaa ihan positiivista pelaamista, se on silmiinpistävää. Kenttä pystyy Mestis-tasolla luomaan paikkoja, järvenpääläisluotsi päätti.

Kiekko-Vantaa jatkaa pelejään lauantaina, jolloin lohipaidat isännöivät Kirkkonummen Salamoita. Talousvaikeuksissa oleva Haukat pitää yhden jääharjoituksen ennen neljää seuraavaa ottelua. Seuraavan ottelun Haukat pelaa sunnuntaina kotonaan Forssan Palloseuraa vastaan.