Sportin synkkä viikko sai jatkoa

Oulun K-Laser onnistui pitämään maalinsa puhtaana tällä viikolla, kun lauantain ottelussa Sport kaatui lukemin 4-0 (1-0, 2-0, 1-0). Ottelun voittomaali syntyi ensimmäisen erän lopulla puolustaja Teemu Metson kovasta laukauksesta. Sportille oli tällä viikolla tarjolla yhdeksän pistettä, saldoksi jäi nolla.

K-Laserin maalivahti Antti Rautiola jatkaa ilmiömäisiä torjuntojaan, kun kiekko pysähtyi veskarin toimesta 33 kertaa ottelun aikana. Rautiola otti viikon ja kauden toisen nollapelinsä putkeen. Keskiviikkona SaPKo kaatui samoihin lukemiin.

– Hieno voitto. Revanssihenki oli päällä. Parivaljakot ovat tottuneet toisiinsa ja ylivoima toimii. Jokainen pelaaja pelaa logolle paidan edessä, ei numerolle selässä. Pisteitä ei saa ilmaiseksi, pitää nauttia, erittäin ylpeä K-Laserin päävalmentaja Mikko Manner sanoi pelin päätteeksi.

Sportin otteissa ei väsymystä näkynyt eilisen illan pelistä. Ottelun ensimmäisen puoliskon se hallitsi peliä ja kiekkoa. Viimeistely vain jäi tälläkin kertaa puuttumaan. K-Laserin pakka oli melko sekaisin ensimmäisen erän ajan, mutta maali syntyi 12 sekuntia ennen summerin soittoa.

Toinen erä oli oululaisilta paljon vahvempi. Aku Joki-Erkkilä toi isännät 2-0-lukemiin Oskari Hakomäen nappisyötöstä. Lieneekö hienosti koko ottelun pelanneen Hakomäen syttykkeenä ollut kasvattijoukkueen nöyryytys?

Rautiola venyi kiekon eteen 33 kertaa illan ottelussa.

Sportin ongelmana viimeistely

Pelin puolivälissä ouluaismyllytys alkoi varsinaisesti ja joukkue otti pelin hallinan itselleen. Kapteeni Toni Kirén ampui K-Laserin ylivoimalla jo 3-0-johtoon. Ottelun 4-0-loppulukemat viimeisteli puolestaan Jussi Nättinen.

Sportille tarjottiin kavennusta kahden miehen ylivoimalla, mutta maalintekijää ei löytynyt. Ylivoima kuivui kasaan leipomisen ja laukauksien puuttumisen vuoksi. K-Laserin alivoima oli vahvaa ja uhrautuvaa. Sportin ongelma oli maalittomuus. Perjantain ottelussakaan ei joukkue saanut maaleja aikaiseksi.

– Ihan hyvällä ilmeellä tultiin peliin. Ensimmäinen erä oli hyvää pelaamista eikä ongelmia ollut, sitten vika vaiheessa kolahti. Selkeä ero joukkueiden välillä oli, kun tulee paikka me ei vedetä. Ylivoima oli heikkoa. Nollalla pelejä ei voiteta, tuumasi Sportin päävalmentaja Antti Törmänen.

Vaasalaisilla on aikaa saada maalihanat aukeamaan ensi keskiviikkoon mennessä, kun HeKi saapuu vieraaksi. K-Laser matkustaa Jyväskylään, jossa D Team isännöi keskiviikkona.