Liiga-avut pääroolissa Peliittojen iloittelussa

MESTIS / Raportti
Peliitat juhli myös Jyväskylässä.
JYP-Akatemia sai perjantai-iltana vieraakseen Heinolan Peliitat. Akatemia rimpuili toiseen erään saakka mukana, mutta lopulta Peliitat nappasi ansaitun voiton.

Molemmat joukkueet olivat saaneet oman osansa liiga-apuja mukaan otteluun. Näistä Peliitat sai ehdottomasti suuremman avun, kun Miska Siikosen, Miika Roineen ja Kimi Koiviston muodostama ketju teki käytännössä mitä halusi.

Kahden tehdyn maalin lisäksi kolmikko oli isossa roolissa nollaamassa isäntien "liiga-ketjua", Joose Antonen-Mikko Virtanen-Joel Sund. Lopulta Peliitat nappasi ansaitun voiton lukemin 1−3.

− Vierasvoitto oli meille ehdottomasti kova juttu. Edellisestä seitsemästä ottelusta olemme pelanneet kuusi vieraissa, ja pisteitä on tullut tasaisesti, Lauri Merikivi tiivisti.

− Yksi sana illan pelistä riittää: tyly. Sitä me todella olimme tänään. Kotona voi rellestää enemmän, mietti heinolalaisten kapteeni Ville-Matti Koponen.

Peliitoilta näyttävää kiekkoa

Vaikka Koponen kertoikin oman mielipiteensä pelistä, täyttä tylyyttä ja rellestämisen unohtamista Peliittojen peli ei ollut. Erityisesti avauserässä nähtiin varsin näyttävää kiekon liikuttelua hyökkäysalueella, kun aktiivisesti viisikkona hyökänneet vierailijat onnistuivat repimään Akatemian puolustusta repaleiksi.

Ottelun avausmaali nähtiinkin nopeasti, kun Siikonen maalasi avausmaalin neljän minuutin kohdalla. Akatemian kuittaus ei komeudessaan juuri kakkoseksi jäänyt, kun Waltteri Lehtonen karkasi läpiajoon ja niittasi tasalukemat 1−1.

Maalin jälkeen isännät olivat hallitsevampi osapuoli. Melko yksinkertaisesti pelannut hurrikaaniryhmä toimitti kiekkoa aktiivisesti maalille, mutta Emil Larmi ei suostunut kaivamaan kiekkoa toistamiseen omasta nuotastaan.

− Halusimme pelata ehjän 60-minuuttisen. Sitä silmällä pitäen avauserä antoi ehdottomasti oikean suunnan, tuumi Jukka Ahvenjärvi.

Toisesta erästä lähtien pelin kuva alkoi mennä sekavammaksi. Menetykset keskialueella tulivat suureksi osaksi ottelun kuvaa, minkä seurauksena molemmille aukesi maalipaikkoja kuin puolivahingossa.

Vastaiskumaalit jäivät kuitenkin näkemättä, mutta tyystin ilman maaleja ei jääty. Peliitat-puolustajien aktiivinen osallistuminen hyökkäyspelaamiseen korostui Ville Väinölän maalissa, kun puolustaja nousi maalin lähettyville ja tinttasi kiekon maaliin.

Toisessa erässä Peliitat ei ollut enää yhtä paljon Siikosen ketjun varassa onnistuen vyöryttämään lukuisia hyviä maalipaikkoja. Akatemia pääsi lukuisiin kiekonriistoihin omalla alueella, mutta vastaiskut eivät lähteneet riittävän nopeasti.

− Toisesta erästä lähtien meidän luistelu- ja kamppailupelaaminen olivat halutulla tasolla. Sen seurauksena myös hyökkäyspeli rullasi, Merikivi iloisti.

Ponneton takaa-ajo

Akatemia yritti rimpuilla mukaan voittokamppailuun päätöserässä. Isännät löysivät hieman juonikkuutta keskialueen ylitykseen, mutta vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan.

Olikin luonnollista, että Peliitat ei päätöserässä pelannut enää yhtä paljon maaleja tavoitellen. Silti vierailijat onnistuivat iskemään yhden osuman myös päätöserässä, kun Roine tälläsi kiekon ohi Markus Ruusun.

Akatemia pääsi hakemaan lopussa maaleja vielä kahden miehen ylivoimalla, mutta Larmi oli maalillaan erittäin vakuuttava. Maalien aikaansaamiseksi hyökkäyspelaamisesta puuttui päättäväisyyttä.

− Suorista hyökkäyksistä ei tullut laukauksia, pieniä viiveitä kiekollisessa pelissä sekä vastustajan maalivahdin loistopeli. Siinä syyt ansaittuun vierasvoittoon, Ahvenjärvi täydensi.

Akatemia luistelee kaukaloon seuraavan kerran ensi keskiviikkona, kun vastassa on TUTO. Peliittojen seuraava ottelu on tasan viikon kuluttua Jukurien vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle