RoKilla kasvojenpesun paikka Jukureita vastaan

MESTIS / Ennakko
Nähdäänkö loukkaantumisesta toipunut Paavo Hölsä RoKin maalilla perjantaina?
Kuva © Timo Savela
RoKi ja Jukurit asettuvat toista kertaa vastakkain tällä kaudella, kun mikkeliläiset astuvat Lappi Areenan jäälle perjantaina. RoKilla on kalavelkoja maksettavanaan edellisen kohtaamisen päätyttyä murskatappioon, mutta joukkueiden välinen tasoero asettaa Jukurit ennakkosuosikin asemaan Rovaniemellä.

Aiemmassa kohtaamisessa RoKi kärsi suurilukuisimman tappionsa tälle kaudelle, kun vastustaja riepotti lappilaisia numeroin 8-1. Jukurit on päässyt sen jälkeen pisteille jokaisessa pelaamassaan ottelussaan ja pisteputki on tähän mennessä jo 13 ottelun mittainen.

Perättäisiä voittojakin vierailla on jo kuusi kappaletta, kun taas RoKi on kärsinyt tappion kolmessa edellisessä pelissä. Kaksi viimeisintä ottelua rovaniemeläisillä on ollut kuitenkin Mestistä dominoivaa Hokkia vastaan ja tappioista huolimatta RoKi onnistui roikkumaan sarjakärjen vauhdissa kelvollisesti mukana.

RoKin peli on parantunut kauden edetessä jatkuvasti ja joukkuetta vaivannut loukkaantumissuma on alkanut myös helpottaa. Kokoonpanosta on sivussa enää pitkäaikaispotilaat Janne Pietilä, Teemu Korpela ja Dusan Sidor maalivahti Paavo Hölsänkin toivuttua pelikuntoon.

Kokoonpanoon palannut Juhani Tamminen muodostaa Henri Fominin kanssa hyökkäyspään vaarallisimman parivaljakon, jolta odotetaan voittoihin tarvittavia maaleja tulevissa otteluissa. RoKin hyökkäyksen kärki on kuitenkin melko kapea, joten maalinteko takkuaa välillä vastustajan keskittyessä pimentämään yksittäisen tehoketjun.

Tiukasta vartionnista huolimatta Fomin on joukkueen paras pistemies iskettyään kauden aikana 17 tehopistettä. Harri Pälve majailee sijalla kaksi 12 pisteellä ja Olli-Matti Järvelä sekä Mikko Männistö jakavat kolmannen sijan kymmenellä tehomerkinnällä.

RoKi on hieman yllättäen sarjan heikoin kotijoukkue, sillä yhdeksän ottelua Lappi Areenalla ovat tuottaneet vain kuusi pistettä. Kotiottelut ovat yleensä olleet tiukkoja vääntöjä, mutta joukkueen pitäisi pikkuhiljaa onnistua kääntämään tiukat pelit voitoiksi pistesarakkeen lihavoittamiseksi.

Suurimmat kompastuskivet tällä hetkellä ovat hyökkäyspään pelaaminen ja kokemuksen puute ratkaisevilla hetkillä. Asenne ja tahtotila pelaajilla on hyvällä mallilla ja jokainen yksilö taistelee viimeiseen asti sinisellä sydämellä.

Puolustukseen tai maalivahteihin RoKi ei tule kaatumaan. Jos joukkue ei kuitenkaan viimeistele siunaantuneista maalipaikoista, niin vastustaja rankaisee tällä sarjatasolla ennemmin tai myöhemmin.

Vahvavireinen vierasjoukkue

Alkukaudesta kompuroinut Jukurit on viime aikoina ollut hurjassa iskussa ja joukkue löytyy tällä hetkellä sarjataulukon sijalta kaksi. Vierasottelut ovat tähän asti tuottaneet hyvin tulosta, sillä joukkue on sarjan kolmanneksi paras vierasjoukkue haalittuaan 23 pistettä yhdestätoista ottelusta.

Pitkillä vierasreissuilla otteluiden alut ovat tuottaneet Jukureille hieman vaikeuksia ja joukkue on päässyt tavalliseen vireeseen vasta pelin edetessä. Siitä viisastuneena joukkue matkasi Rovaniemelle jo torstaina, joten bussissa istumisen ei pitäisi näkyä kaukalossa.

Viime viikonlopun SaPKo-pelit olivat Jukureilta hieman ailahtelevia. Perjantaina hyökkäys sakkasi hieman, mutta puolustus oli rautaa ja lauantaina asiat olivat taas toisinpäin. Kokonaisuutena suorittaminen oli kuitenkin hyvällä tasolla.

SaPKoa vastaan Atte Mäkisen, Miro Mäkisen sekä Teemu Turusen muodostama trio oli yksi joukkueen parhaista hyökkäysketjuista. Tehottomuudesta kärsineet molemmat Mäkisen veljekset tekivät viikonlopun otteluihin tehot 1+1, joten kauan kaivatut onnistumiset tuovat varmasti lisää itseluottamusta otteisiin.

Jukureiden hyökkäys ei ole yhden ketjun varassa, vaan jokaisesta kolmikosta löytyy ratkaisuvoimaa. Joukkueen parhaita pistenikkareita ovat Oula Palve tehoilla 6+13 sekä Palveen laituri Joonas Sammalmaa (10+7=17).

RoKi on ollut viime kotiotteluissaan vahva avauserissä, joten Jukureiden lepsu pelin alku voisi kääntää pelin isäntien eduksi. Mikäli mikkeliläiset ovat kuitenkin hereillä ottelun alusta lähtien, ei sillä pitäisi olla suuria vaikeuksia hakea pisteitä Rovaniemeltä.

 

Seuraa Heitä

Mikko Väänänen #23 |

Laitahyökkääjä

RoKin luottosentteri palasi kaukaloihin loukkaantumisen jälkeen viime viikonloppuna. Tunnollinen kahden suunnan hyökkääjä on tärkeä palanen RoKin peliin molemmissa päissä.

Roope Ranta #21 | TUTO

Laitahyökkääjä

Kovasta yrityksestä huolimatta Rannan edellisestä osumasta on aikaa jo kuukauden päivät. Joko maalihanat aukeavat Rovaniemellä?

» Lähetä palautetta toimitukselle