Jukurit voittoon Turusen debyytissä

Jesse Juntheikin veivit toivat Jukureille kaksi pistettä.
Tiistai-iltana päävalmentaja Jarno Pikkaraisen pois potkinut Jukurit tuli keskiviikon kotiotteluunsa uuden päävalmentajansa Timo Turusen johdolla. Apuvalmentajana aiemmin toimineen Turusen debyytti ei pelillisesti suuria hienouksia 1925-päiselle kotiyleisölle tarjonnut, mutta silti vieraaksi saapunut JYP-Akatemia sai todeta kotijoukkueen paremmakseen voittomaalikisassa lukemin 3-2.

Ottelun suuret sankarit löytyivät molempien joukkueiden tolppien välistä. Sekä JYP-Akatemian Antti Lehtonen että vastapäädyssä Jukureiden maalia vartioinut Tadeas Galansky tarjosivat torjunnoillaan omalle joukkueelleen mahdollisuudet voittoon.

Jyväskyläläisvieraalle voiton avaimia tarjosi myös ala-arvoisesti esiintynyt mikkeliläispuolustus, johtotähtinään ykköspuolustajapari Juuso Akkanen-Pasi Järvinen, joista jälkimmäisenä mainittu oli todistamassa vierailijoiden molempia täysosumia aitiopaikalta.

Oula Palveen avauserässä iskemä 0-1-maali lähti liikkeelle Juuso Sipolan maalin takaa tarjoamasta harhasyötöstä, jota Järvinen ei enää onnistunut puolustamaan, vaan Palve pääsi nokikkain Galanskyn kanssa, eikä erehtynyt.

1-2-maalissa Järvisen alivoimatilanteessa laukoma löysä purkukiekko päätyi siniviivalla seisseelle Valtteri Kemiläiselle, jonka epäonnistunut laukaus otti suuntaa maalin edustalle liukuneesta Matias Myttysestä ja ohjaantui onnekkaasti ohi voimattoman Galanskyn.

Ottelun aikana puolustuksen virheistä ja liiallisesta hyökkäysinnosta aukesi vierailijalle lisätä johtoaan vastahyökkäyksillä, mutta maalivahti Galansky oli mies paikallaan.

Jos oli isäntien puolustuspelaaminen heikkoa, niin sitä oli myös hyökkäyspelaaminen. Syötöt eivät löytäneet joukkuetovereita ja ratkaisut epäonnistuivat, minkä seurauksena pelaaminen muuttui kiekon kuskaamiseksi ja roiskimiseksi muutamia vaarallisia tilanteita lukuunottamatta.

Nämä vaaralliset tilanteet olivat seurausta juuri röyhkeistä maalille ajoista, joissa kunnostautuivat ennen kaikkea Sipola ja Jesse Rohtla.

− Eihän tuo nyt rennon letkeää peliä meiltä ollut, vaan aika hampaat irvessä siellä painettiin ja mailaa puristettiin, totesi Jukureiden päävalmentajan virassa ensimmäistä otteluaan ollut Timo Turunen.

Osan Jukureiden hampaattomasta hyökkäyspelistä voi kuitenkin myös laittaa tiukasti puolustaneen vierailijan hyvyydeksi, sillä se piti vahvasti jukuripelaajat poissa parhaalta sota-alueelta.

Puolustuskannalle joutuminen johtui osin myös hieman kyseenalaisesta tuomarilinjasta, johon jyväskyläläiskäskijä Jukka Ahvenjärvi ei ollut täysin tyytyväinen:

− Muutamista vihellyksistä ja viheltämättä jättämisistä voi olla eri mieltä. Tälläisissä tasaisissa peleissä sellaiset asiat saattavat nousta ratkaisevaan rooliin, tuumi Ahvenjärvi.

− Ylpeä olen kuitenkin meidän puolustuspelaamisestamme ja niistä pelaajista, jotka siellä vetivät isoja minuutteja, Ahvenjärvi jatkoi.

Maalijuhlaa toisessa erässä

Ottelun toiseen erään Akatemia pääsi 0-1-johdossa ja erän alussa sillä oli muutamia maukkaita tilanteita lisätä johtoaan kahteen maaliin.

Vieraat eivät niitä onnistuneet kuitenkaan hyödyntämään ja ottelun seuraavan maalin iskikin kotijoukkue Jukurit. Erä oli juuri ylittänyt puolen välinsä, kun kotijoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimapelinsä tehokkuutta.

Se ehti pyöriä puolisen minuuttia, kun Pentti Nöyränen ohjasi Iivo Hokkasen siniviivalta laukoman kiekon ohi Lehtosen. Maalin toisen syötön tarjoili puolustaja Järvinen.

Akatemia sai kuitenkin tasoitusosuman jälkeen jälleen otetta pelistä ja pakotti lopulta rynnistyksellään Patrik Lostedtin ottamaan kaksiminuuttisen. Jäähyn aikana Myttynen ohjasikin jyväskyläläiset uudelleen johtoon.

Jukurit nousi kuitenkin vielä uudelleen rinnalle, kun Akkanen laukoi toisen syöttönsä keränneen Hokkasen ja Janne Väyrysen esityöstä 2-2-tasoitusosuman viitisen minuuttia ennen erän päätöstä.

Päätöserässä innokkaammin ja ahneemmin voittoa janonnut jyväskyläläisryhmä oli lähempänä voittomaalia. Muutamasta puolittaisesta ylivoimahyökkäyksestä ja yhdestä tolppalaukauksesta ei kuitenkaan tulosta tullut, vaan ottelu eteni jatkoajalle.

Jukurit nappaa lisäpisteen

Jatkoaika oli ehtinyt vanheta parisen minuuttia, kun vieraiden Juuso Pulli komennettiin rangaistusaitioon kampituksesta.

Laukaukset kuitenkin loistivat Jukureiden ylivoimassa poissaolollaan. Maalinedustan tukkinut vierailija selvisi ilman suurempia ongelmia alivoimatilanteestaan, joten edessä oli molemmille joukkueille jo kauden aikana erittäin tutuksi tullut voittomaalikisa.

Siinä isännät olivat etevämpiä Jesse Juntheikin kahden kylmäpäisen ratkaisun ansiosta, joten Jukurit vei ottelusta kaksi pistettä lukemin 3-2.

Ahvenjärvi näki kuitenkin suojattiensa esityksen katkerasta tappiosta huolimatta positiivisena:

− 65 minuuttia oli meiltä tänään erittäin kärsivällistä peliä ja sovittujen asioiden hoitamista. Harmittaa kuitenkin vietävästi, että ei saada näitä lisäpisteitä käännettyä meidän puolelle.

Turunen osoitti myös kiitoksensa pelaajiston suuntaan:

− Kyllä tästä pelistä täytyy kiitokset antaa pelaajille. Johtavat pelaajat ottivat isoa roolia ja johtivat joukkuetta.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat kuluvan viikon perjantaina eli itsenäisyyspäivänä. Silloin Jukurit matkustaa Turkuun TUTOn vieraaksi ja Akatemia vierailee puolestaan pitkän tappioputkensa kanssa painivan SaPKon vieraana.