Hokin ykkösnyrkki namutteli SaPKon kumoon

Hokki juhli keskiviikkona kolmatta perättäistä voittoa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Keskiviikkoiltana Kajaanissa kiekkoiltiin Hokin ja SaPKon kesken värikäs Mestis-ottelu. Molemmilla oli hetkensä, mutta kotijoukkue käytti omansa paremmin ja selviytyi voittajaksi lukemin 4-2.

Hokki vei ottelun ensimmäistä erää selvästi jokaisen kentällisen voimin. Isäntien ilmiliekeissä ollut ykkösketju värkkäsi kolme maalia, jotka lopulta riittivät voittoon. SaPKon toisen erän painostus tuotti kavennusosuman, mutta kolmannessa erässä peli tasoittui ja lopulta ratkaisuhetkillä vieraille vihelletyt jäähyt katkaisivat kiriltä siivet.

− Tämä Hokin kultakypärän johtama kenttä oli huikea. Neljä maalia aivan tyhjiin, vaikka tietysti se vaatii onneakin. Meidän tämänpäiväisellä työmäärällä olisi pitänyt kyllä saada vähän enemmänkin, sanoi SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen.

Hokin ykkösketju piti pässipaitoja pilkkanaan

Avauserä oli heti alkuhetkistä lähtien Hokin heiniä. Ensimmäinen maali nähtiin jo puolentoista minuutin pelin jälkeen, kun Jesse Puljujärvi ajoi laidasta alueelle sisään ja heitti kiekon luukulle, josta peliväline pomppi Tomas Mikusin kautta sisään.

Toinen osuma oli jälleen Mikusin käsialaa, tällä kertaa ylivoimalla. Hokki pyöritteli SaPKon alivoimanelikon aivan pyörryksiin, ja slovakilla oli helppo työ laittaa takatolpalta tyhjiin.

Heti maalin jälkeen savonlinnalaiset kokivat hetkellisen valonpilkahduksen, kun Joonas Toivanen runnoi kiekon kotijoukkueen maaliin sekavan maalinedusmylläkän päätteeksi. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kunnes oli Puljujärven vuoro huudattaa kotiyleisöä.

− Ensimmäisessä erässä oltiin tehokkaita ja tehtiin kyllä hienoja maalejakin. Meidän osaltamme hyökkäyspelin suhteen oli hyviä juttuja mukana avauserässä. Tehokkuus tietysti on se, mikä itseäni eniten miellyttää, kertoili Hokki-valmentaja Jari Laukkanen.

Hokin ykkösketju oli laitettu uusiksi, kun kultakypärä Antti Kalapudas sai laidoilleen Puljujärven ja Mestiksen maalipörssin jaetulla kärkisijalla olevan Mikusin. Kolmikon pelaaminen näytti helpolta erityisesti ensimmäisessä erässä ja ajatukset osuivat yksiin.

− Kyllä Suomi-kiekolla on tulevaisuus turvattu, kun nämä Kärppien pojat pääsevät vauhtiin. Oli ihailtavaa katsoa esimerkiksi Puljujärvenkin pelaamista, antoi Sinkkonen tunnustusta vastustajalleen.

Savonlinnalaisilla oli ensimmäisessä erässä vaikeuksia päästä pois omista ja saada rakenneltua organisoituja hyökkäyksiä. Huolimattomista syötöistä aiheutui huonoja hyökkäyksiinlähtöjä, jotka Hokki katkoi kovalla prosentilla.

− Tuloksellisesti ensimmäinen erä oli meiltä huonoa merkkaamista ja siihen päälle sattui pari huonoa pomppua, sanoi Sinkkonen.

SaPKo ei luovuttanut

Jos avauserää vei kotijoukkue, oli toinen erä täysin vieraiden heiniä. Avauserän kehno syöttöpeli oli enää kaukainen muisto, kun vierailijat painoivat peliä kotijoukkueen päätyyn.

− Toinen erä oli meiltä ihailtavaa katseltavaa, miten paljon tehtiin töitä, totesi Sinkkonen.

Savonlinnalaisilla oli paljon hyviä paikkoja useampaankin osumaan, mutta erän ainoasta osumasta vastasi Teemu Suhonen tarkalla rannelaukauksellaan ylivoimalla.

Suuri tekijä pässipaitojen pelin paranemisessa oli ensimmäisessä erässä suoritettu maalivahdin vaihto, kun Antti Leskinen sai tehdä tilaa Petteri Similälle. Varmasti esiintynyt Similä pysyikin ohittamattomana ja vankisti täten paikkaansa SaPKon ykköskassarina.

− Kova iltapuhde jouduttiin tekemään. Toinen erä oli meiltä todella vaikea. SaPKolta todella vahvaa pyöritystä, kommentoi Laukkanen.

Tuomaritoiminta puhutti valmentajia

Kolmanteen erään Hokki oli koonnut itsensä ja pyrki myös kiekolliseen peliin. Erän lopussa SaPKo painoi kaasun pohjaan hakiessaan tasoitusta jopa alivoimalla. Lopulta Niklas Näppi viimeisteli päätöslukemat tyhjään verkkoon.

− Viimeisen erän peliin olen todella tyytyväinen. Pelaajille tuossa totesin, että parhaita johtoasemassa pelaamisia tällä kaudella. Uskallettiin pelata ja hyvällä rakenteella pystyttiin hyökkäämään ja luomaan paikkoja, kiitteli Laukkanen omiaan.

Ottelun tuomaritoiminta ei tyydyttänyt kumpaakaan valmentajaa. Erityisesti Sinkkosta kuumensi Juuso Forsströmille vihelletty heppoinen väkivaltaisuusjäähy joukkueen hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

− Ottaa todella paljon päähän. Myös otteluvalvoja myönsi, että aivan turha jäähy tuossa lopussa. Meiltä vietiin se pieni mahdollisuus taistella vielä. Yleisesti ottaen tuomaritoiminta oli tänään surkeaa. Meidänkin rikkeistämme jäi monta jäähyä viheltämättä, puhisi silminnähden tuohtunut SaPKo-valmentaja.

− Toiseen suuntaan vielä, että linjatuomaritkaan eivät näköjään tiedä, miten kiekko pitäisi pudottaa ja miten keskushyökkääjät aloittavat. Kyllä se jätti heikon maun, hän jatkoi.

− Tuomareiden osalta voin myös minä allekirjoittaa, että oli kyllä sekavaa puhaltamista niin linja- kuin päätuomareiltakin. Noin heikko johtaminen tällä tasolla ei palvele pelaajia, ei valmentajia eikä myöskään yleisöä. Jos Hokki oli tänään paras ja SaPKo toinen, niin tuomarit olivat sitten kyllä kolmansia, yhtyi myös Laukkanen kollegaansa.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran perjantaina, kun Hokki saa vieraita Vantaalta ja SaPKo matkustaa Heinolaan Peliittojen vieraaksi.